Brugeranmeldelse: Gojira (1984)

Effekterne har ikke rykket sig synderligt. Måske har de været fine tilbage i 50'erne, men målt mod andre film fra 80'erne og naturligvis endnu mere i dag er de særdeles fjollede.

30 år efter originalen om kæmpeuhyret Gojira/Godzilla, der spreder skræk og rædsel i Japan, blev denne direkte efterfølger lavet som en jubilæumshyldest og i et forsøg på at fange lidt af den samme seriøse tone og tilgang som dengang. Alle de mellemliggende film har man klogelig ignoreret, deres "underholdende" kvaliteter til trods.

Desværre føles filmen her mest som en svag gentagelse af netop 1954-udgaven, hvor det frygtede og populære monster dukker op og smadrer sig igennem byer og andet, mens der snakkes om, at det skyldes menneskets egen fejl pga. atomvåben, atomkraftværker og deslige. Det er så filmens "subtile" kerne.

Stemningen fra forgængeren rammes så heller ikke, selvom den indledningsvist fanger én med dens alvorlige tone. Langsomt begynder plottet dog at virke langtrukkent, og de mange samtaler om uhyret – som man slet ikke kan tage så seriøst, som filmen vist gerne vil have os til – bliver i al deres forlorenhed desværre mere kedelige end sjove.

Effekterne har heller ikke rykket sig synderligt. Måske har de været fine tilbage i 50'erne, men målt mod andre film fra 80'erne og naturligvis endnu mere i dag er de særdeles fjollede. Ikke desto mindre er det charmen ved filmen her, som den også har været det ved mange andre Gojira/Godzilla-produktioner, hvis man kan nyde at se en mand i en gummidragt rende rundt i et miniaturelandskab og trampe ting i stykker og bekæmpe diverse militære tiltag. Jeg synes stadig, den del er ret sjov og underholdende, og det redder lidt af denne film.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Gojira (1984)