Brugeranmeldelse: Guess Who's Coming to Dinner

Denne film var en pioner i at nedbryde racefordomme.

Det slog heller ikke fejl denne gang. Jeg flæbede adskillige gange... igen. Jeg elsker Stanley Kramers vovede white girl/black guy-film fra en tid, som folk tror, var mere racistisk end i dag.

Filmens svaghed er uden tvivl den sorte fyrs perfekte baggrund fra en familie med fattige kår, hvor han er blevet opdraget uselvisk til at få en klasseuddannelse, og nu i en alder af 37 år nærmest er medicinens golden boy med et CV af en anden verden.

Denne mand er så perfekt i alle henseender – uddannet, dannet, høflig og good looking – at man for meget føler Stanley Kramers ønske om, at selv Ku Klux Klans medlemmer forlader biografen med en tåre i øjenkrogen.

Der er smurt for tykt på. Men dette er bagklogskabens lys, der taler. Vi snakker 1967, og denne film var en pioner i at nedbryde racefordomme. Hvad vi ikke får i realistisk setup, får vi i dialog, følelser, retorik og ægte transcenderende kærlighed mellem Spencer Tracy og Kathrine Hepburn, når Katies øjenkroge for 10. gang vælter Niagara Falls ud af dem, velvidende at hendes livs kærlighed dør indenfor den næste måned.

Det er fucking smukt!

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Guess Who's Coming to Dinner

Kommentarer

Guess Who's Coming to Dinner

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen