Brugeranmeldelse: Halloween (1978)

Uhyggen komme ikke så meget fra mordene i sig selv, men fra den sadistisk lange ængstelige forventning, som filmen opbygger.

Vel nok sammen med "The Texas Chain Saw Massacre" slasher-filmenes højdepunkt. Minimal historie, men hold da op, hvor er den velfortalt og elegant instrueret.

Mens jeg så den, kom jeg til at tænke på genindspilningen af "Friday the 13th", hvor der vist bliver nakket fem-seks personer, inden der er gået fem minutter. Her er vi halvvejs inde i filmen, før myrderierne rigtig starter.

Uhyggen komme ikke så meget fra mordene i sig selv, men fra den sadistisk lange ængstelige forventning, som filmen opbygger. En mageløs kort sekvens optræder, da morderen spidder en ung mand og efterfølgende som en hund ligger hovedet på skrå for at observere liget. Han har ikke nogen som helst forståelse for, hvad han laver, eller hvad døden er.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

 

Halloween (1978)

Kommentarer

Halloween (1978)

  • ★★★0

    Havner ikke helt på fuldt hus, men den er dæleme fremragende. Der er næsten ikke en dråbe blod i filmen og alligevel er den fyldt med rædsel. 

    Babo 6-05-18 11:52

  • ★★0

    Det er en af de klassikere, som jeg er virkelig ked af, aldrig har formået at fange mig. (Eksorcisten er et andet eksempel).

    Det var tæt ved en enkelt gang, hvor jeg så en screening af et flot print i Cinemateket. Men det blev desværre ødelagt af en gruppe selvfede hipstere, der syntes, at de var alt for coole til det, og som sad og grinede af hver eneste lydeffekt hele vejen igennem.

    Jeg kan sagtens se den for, hvad den er - en klassiker, og en virkeligt vellavet film. Den virker bare ikke på mig.

    Ligesom med Eksorcisten så tror jeg, at mit problem er, at jeg så den første gang i alt for sen en alder. Og at jeg før da allerede havde set talrige efterligninger. Det tager noget af effekten.

    På den anden side så var jeg over 30, da jeg første gang så hele Motorsavsmassakren, og det er stadigvæk den mest skræmmende filmoplevelse, jeg har haft. Så måske er der noget andet, der spiller ind?

    thomsen 6-05-18 13:44

  • ★★★0

    Det er vel ikke større mysterie end du blot ikke er fænget af de to førnævntes historier. Hvis man oveni har set utal af efterligninger før, så kan effekten godt aftage. Personligt synes jeg Exorcisten er en bedre film, end Motorsavmassakren. 

    Babo 6-05-18 13:54

  • ★★★★0

    Jeg er ret vild med Markernes Nat. Det var jeg dog ikke oprindeligt. Da jeg så den som ganske ung (11-13 år) blev jeg skuffet husker jeg. Fandt den langtrukken og deraf lidt kedelig. Men siden er den vokset da jeg begyndte at værdsætte andre aspekter end blot det mest oplagte blodbad. 

    T. Nielsen 6-05-18 14:04

  • 0

    Ligesom med Eksorcisten så tror jeg, at mit problem er, at jeg så den første gang i alt for sen en alder.

    Hvordan havde du det med starten på filmen?

    Selvom jeg såmænd også synes, resten af filmen var ubehagelig nok, gjorde starten mest uhygge-indtryk...

    Muldgraver 6-05-18 15:30

  • ★★0

    Det er vel ikke større mysterie end du blot ikke er fænget af de to førnævntes historier. Hvis man oveni har set utal af efterligninger før, så kan effekten godt aftage. Personligt synes jeg Exorcisten er en bedre film, end Motorsavmassakren. 

    Det er jeg ikke så sikker på, at jeg er enig i. Jeg oplever i hvert fald ikke, at det er historierne, der er problemet og skaber distance for mig. 

    thomsen 8-05-18 15:27

  • ★★0

    Hvordan havde du det med starten på filmen?

    Selvom jeg såmænd også synes, resten af filmen var ubehagelig nok, gjorde starten mest uhygge-indtryk...

    Jeg kan simpelthen ikke lige huske starten. Hvad sker der?

    thomsen 8-05-18 15:28

  • ★★★0

    Det er jeg ikke så sikker på, at jeg er enig i. Jeg oplever i hvert fald ikke, at det er historierne, der er problemet og skaber distance for mig. 

    Du kender svaret bedst selv. Tror jeg. Du rejste også spørgsmålet :)

    Babo 8-05-18 15:40

  • ★★★0

    Jeg kan simpelthen ikke lige huske starten. Hvad sker der?

    www.youtube.com/watch

    Rasmus Drews 8-05-18 17:58

  • 0

    Jeg kan simpelthen ikke lige huske starten. Hvad sker der?

    Det er egentlig bare en arkæologisk udgravning og von Sydow der oplever sære stemninger. Det hele er ikke med og der mangler vist noget vigtigt, men jeg bliver stadig helt ubehageligt til mode.

    Muldgraver 9-05-18 07:11

  • ★★★0

    Ah, jeg troede, thomasen mente Halloween... :)

    Rasmus Drews 9-05-18 13:27

  • ★★★0

    Men ja, åbningen i Exorcisten husker jeg også som det måske mest ubehagelige ved filmen. Den der summen og de der hoveder/statuetter...

    Rasmus Drews 9-05-18 13:28

  • 0

    Men ja, åbningen i Exorcisten husker jeg også som det måske mest ubehagelige ved filmen. Den der summen og de der hoveder/statuetter...

    Netop!

    Muldgraver 9-05-18 14:11

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen