Brugeranmeldelse: Indiana Jones og templets forbandelse (1984)

I rollen som Indy er Harrison Ford atter karismatisk og god, omend han her minder mig mere om hans rolle som Han Solo.

Da jeg oprindeligt så denne i biografen, fandt jeg den om muligt endnu bedre end "Raiders of the Lost Ark". Det var og er den dog på ingen måde. Der er godt nok skruet op for det meste – også det mere vulgære – i forsøget på at overgå forrige film. Det lykkes dog ikke. Men filmen får til gengæld en herlig anarkistisk smagløs B-film-charme i al dens ukultiverede pragt.

Der er tryk på actiondelen, som med en forrygende åbning smider alt ind i underholdningens navn og samtidig al troværdighed over bord – på godt og ondt. I rollen som Indy er Harrison Ford atter karismatisk og god, omend han her minder mig mere om hans rolle som Han Solo i "Star Wars"-filmene end som den Indy, vi så i forrige film.

Et par ting trækker ned, og de er uanset hvad den egentlige grund til, at filmen ikke rammer samme niveau – i hvert fald i den direkte underholdning – som "Raiders of the Lost Ark". Jeg havde gerne været foruden Indys lille følgesvend, Short Round, som er mere irriterende end god. I rollen som kvinden i nød rammes ofte også en mere træls end morsom tone i forsøget på klassisk Hollywood-modspil til helten. Men trods det, at hele filmen er mindre elegant end første film, så er det stadig bedre end det meste i genren, og med et klimaks, der er åndedrætsfremkaldende, kan jeg dårligt forlange mere.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Indiana Jones og templets forbandelse (1984)

Kommentarer

Indiana Jones og templets forbandelse (1984)

  • ★★★★0

    Heldigt med disse brugeranmeldelser. Så er der da en jeg ofte er enig med herinde:-P

    T. Nielsen17-08-18 12:22

  • 1

    5 stjerner. Det er godkendt. Den tredje bedste film i trilogien, men når de to andre film er så gode som de nu er, så er tredjepladsen ikke noget at kimse ad. 

    Filmens største minus er Short Round.

    Essal har talt!

    Essal17-08-18 13:31

  • ★★★0

    Short Round, som vel nok er Jar Jar Binks, før Jar Jar Binks. Der er ikke meget gensynsværdi hos mig med denne, som jeg synes har alt for mange irritationsmomenter. 2/6. Jeg er formentlig i undertal men det lever jeg fint med :)

    Babo17-08-18 13:44

  • ★★★★0

    Jeg var ikke det mindste irriteret over Short Round, første gang jeg så denne film. Faktisk undrede det mig, hvor han var i de andre Indy-film. :p 

    Jeg undskylder mig med, at jeg nok var ret lille, første gang jeg så den. 

    Riqon17-08-18 13:47

  • ★★★0

    Og i dag er Short Round voksne og er kamp koreograf :)

    Elwood17-08-18 13:58

  • ★★★0

    Short Round, som vel nok er Jar Jar Binks, før Jar Jar Binks. Der er ikke meget gensynsværdi hos mig med denne, som jeg synes har alt for mange irritationsmomenter. 2/6. Jeg er formentlig i undertal men det lever jeg fint med :)

    Ej forglemme Kate Capshaws karakter, som også er på Jar Jar Binks niveau, men fylder endnu mere end Short Round.

    Kruse17-08-18 14:04

  • ★★★0

    Ej forglemme Kate Capshaws karakter, som også er på Jar Jar Binks niveau, men fylder endnu mere end Short Round.

    Mind mig endelig om det.

    m.youtube.com/watch

    Babo17-08-18 14:25

  • ★★0

    Jeg synes faktisk at ham Maharajah drengen er den mest irreterene, dårlig skrevet og spillet. 

    MOVIE100017-08-18 14:31

  • ★★★★0

    Short Round, som vel nok er Jar Jar Binks, før Jar Jar Binks. Der er ikke meget gensynsværdi hos mig med denne, som jeg synes har alt for mange irritationsmomenter. 2/6. Jeg er formentlig i undertal men det lever jeg fint med :)

    Tror ikke din terapiform virker;)

    T. Nielsen17-08-18 15:20

  • ★★★★0

    Jeg synes faktisk at Ford atter er fantastisk og har så meget on-screen karisma at det er en fryd!!!

    T. Nielsen17-08-18 15:22

  • ★★★0

    Tror ikke din terapiform virker;)

    SE-metoden skulle få løsnet dybtliggende chok og traumer :)

    Babo17-08-18 15:40

  • ★★★★0

    Jeg ville forlange pengene tilbage. Du tydeligt fanget i dit trauma og kører i ring:-D

    Ja jeg har faktisk ALDRIG oplevet NOGEN så besat af Jar Jar Binks??? Shiiiit du må have det skidt. Du ved hvor jeg bor, hvis du har brug for en skulder.

    T. Nielsen17-08-18 15:48

  • ★★★0

    Jeg ville forlange pengene tilbage. Du tydeligt fanget i dit trauma og kører i ring:-D

    Ja jeg har faktisk ALDRIG oplevet NOGEN så besat af Jar Jar Binks??? Shiiiit du må have det skidt. Du ved hvor jeg bor, hvis du har brug for en skulder.

    Rolig nu. Du virker ligeså besat af at nævne jeg er besat. Lad os græde sammen så? :)

    Babo17-08-18 15:59

  • ★★★★0

    Rolig nu. Du virker ligeså besat af at nævne jeg er besat. Lad os græde sammen så? :)

    Jeg er altid været en sucker for håbløse tilfælde;-P

    T. Nielsen17-08-18 16:01

  • ★★★0

    Jeg er altid været en sucker for håbløse tilfælde;-P

    Den fortabte mand. Lige noget til Sandmand. Måske har han et råd :)

    Babo17-08-18 16:06

  • ★★★★0

    Den fortabte mand. Lige noget til Sandmand. Måske har han et råd :)

    Haha ja det er lige hans boldgade:)

    T. Nielsen17-08-18 16:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen