Brugeranmeldelse: Inherent Vice (2014)

Den er alt, alt for lang.

Om det er berettiget, at filmen er så lang, som den er, for at retfærdiggøre bogen bag, skal jeg ikke kunne sige, da jeg ikke kender den. Jeg fik dog tanken, at bare de store kunstneriske dygtige instruktører, som her Paul Thomas Anderson, indimellem kunne undlade at være så forbandet forelskede i egne værker, at de ikke kan rationere "bedriften", så den er værd at følge med i hele vejen.

Der er nemlig masser af gode ideer, sjove påfund og god stemning i denne aparte og egentlig ganske flotte krimikomedie med et endda velspillende cast af dygtige og karismatiske skuespillere. Men den er alt, alt for lang.

Se også: Afstemning: Bedste Paul Thomas Anderson-film?

Flere scener trækkes ud uden at byde på andet end spilletid, så man begynder at småkede sig. Særligt i sidste halvdel trædes der vande, hvor især den sidste halve time totalt fjerner den sidste rest af interesse, jeg måtte have haft i at følge med.

Desværre, for der var ellers umiddelbart masser at komme efter.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Inherent Vice (2014)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Inherent Vice (2014)

  • ★★★★0

    Den er alt, alt for lang.

    Hmmm:-D Det lyder som Babo engang han delte min seng med en don fra Jylland:-/

    T. Nielsen18-01-19 18:58

  • ★★★0

    Haha 

    Babo18-01-19 19:07

  • 0

    Åhmmm, jeg må se at få set filmen igen. Jeg husker den som rigtig, rigtig, rigtig god og slet ikke for lang :D

    Muldgraver18-01-19 20:30

  • ★★★0

    Må sige jeg ikke længere husker den og min oplevelse var lettere skuffende når jeg har så høje forventninger til PTA. Inherent Vice er nok den jeg bryder mig mindst om af hans film. Den type film a la Fear and Loating, altså ‘på-syre’ film er også lidt spildt på mig. 

    Babo18-01-19 20:52

  • ★★★0

    Jeg fandt den slet ikke for lang, men til gengæld vanvittig sjov. Den type film a la Fear and Loathing, altså “på syre” film, er bestemt ikke spildt på mig =)

    David Lund18-01-19 22:43

  • 0

    Jeg kan godt lide Thomas Pynchon som er en af de store forfattere i USA, men også til tider ret svær at læse. Har dog ikke læst Inherent Vice og heller ikke filmen, men af den omtale jeg har læst, er det en af Pynchons mere lettilgængelige romaner.

    Whispering Horse19-01-19 03:41

  • ★★★0

    Jeg synes også Inherent Vice var ganske fornøjelig.

    Fear and Loathing er for i øvrigt mere end blot på syre-film. Det er et selvportræt og en samtidsskildring og en fuckfinger til det pæne, normale borgerskab. 

    Guldager19-01-19 13:13

  • ★★★0

    Jeg fik migræne under Fear... og ser ikke noget i den værd at fordybe sig i. Ikke at det ikke kan være der. For mig er det bare ligegyldigt. 

    Babo19-01-19 14:09

  • 0

    Jeg ved hvad PTA prøvede på med filmen, men synes at han fejlede. Han bruger godt nok nogle mærkværdige takes i filmen. Jeg synes at han har mistet noget efter TWBB, desværre.

    Bobby Long19-01-19 15:51

  • ★★★0

    The Master var da pletskud. 

    Babo19-01-19 16:33

  • 0

    Jeg kan gå med til at den er bedre end Inherent Vice :-)

    Bobby Long19-01-19 18:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen