Brugeranmeldelse: Jay and Silent Bob Reboot

Det er en film, som får lov til at leve på mine filmhylder, og som jeg nok finder frem igen en dag, hvor jeg har adgang til en gigantisk joint.

Jeg er fan af Kevin Smith og har været det, siden jeg så "Clerks" for første gang. Den eneste af hans film, som jeg endnu ikke har fået set, er "Yoga Hosers", nok mest fordi at jeg ikke var specielt vild med "Tusk". Langt de fleste af hans film kan jeg lide, men for mig toppede han med "Chasing Amy", hvilket var hans tredje film. 

"Jay and Silent Bob Reboot" vil jeg nok betegne som hyggelig. Den halter stille og roligt afsted i de første to acts, hvor det er lidt tilfældigt, hvilket jokes der rammer, og hvilke der ikke gør. Filmen lider lidt under samme problem som den første om Jay & Bob, at når de to stoners er stærkt i fokus, skal der helst være nogen eller noget til at give dem rygdækning, for at filmen fungerer, og der er dele af de de to første acts, hvor det ikke er tilfældet. De to dele af filmen er også lidt underligt klippet sammen, og der er enkelte scener smidt ind, som mest virker som walk ons, der er tilføjet lidt senere, fordi folk har sagt ja i sidste øjeblik, og det giver et lidt ujævnt flow.

Se også: Brugeranmeldelse: Clerks (1994)

Da de to endelig kommer til Hollywood, og de får rygdækning af et utal af forskellige cameos fra Smiths gamle film, begynder filmen endelig at blive rigtig underholdende, selvom det kan være lidt svært at holde styr på dem alle. Der er også masser af meta-jokes om Hollywood, om Smiths egne film og om popkultur i det hele taget, og de fleste rammer plet, men især en joke om "Batman v Superman", falder lidt fladt.

Det er en film, som får lov til at leve på mine filmhylder, og som jeg nok finder frem igen en dag, hvor jeg har adgang til en gigantisk joint, men den bliver bestemt ikke afspillet så tit som de film, Smith lavede i 90'erne.

Det ser dog ud til, at "Clerks III" faktisk ender med at blive lavet, og Dante og Randals liv med en lille smule Jay & Bob, er nok noget, der kunne ende med at blive markant bedre end denne, da de to figurer har lidt mere at byde på.

Jay and Silent Bob Reboot

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Jay and Silent Bob Reboot

  • ★★★★1

    Cameo'en der kom med i filmen, men som aligevel ikke var der rigtig, samt Ben Afleck's Monolog var klar det bedste ved filmen for mig, sjovt du også bruger ordet hyggeligt, hvor jeg selv skrev hygsom, det er nemlig også min opfattelse af den, det er hygsomt at møde gamle kendinge igen, og Jason Lee der nærmest er den store questgiver for de to eventyrer gav mig en nostalgisk følelse. Den fake movie der igen er i den her film, var nok low point for me, der var ikke noget ved det jeg fandt sjovt desværre.

    Men der var skam enkelt steder hvor jeg højlydt grinede, et setup til et Pun fra en bestemt person, ku jeg ikke lade være med at smile over, fordi det er så random, og måske også ret meget et insert da filmen sagtens ku ha været foruden og så ku jeg ikke hjælpe med at grine af Law and Order referencen, uanset hvor dum den end var med lyden.

    Men nej holder mest af Strikes back, synes, og det jo så blot mig at den hang mere sammen, ikke at de er store narrative oplevelser, men jeg ku bedre følge eventyret deri, og det var også som om de inteagere mere med hinanden, der er flere af personerne i Reboot, der bare nærmest er der, uden de tilføjer noget. og Silent Bob's moment hvor han self. taler er så freaking weird.

    Elwood30-01-20 15:38

  • ★★★★★0

    Jep, Affleck leverer og han er et godt eksempel på den rygdækning, som jeg synes mangler i store dele af filmen.

    Det er helt klart en film som henvender sig til Smiths fanbase og som slet ikke vil give mening for folk, der aldrig har set hans film.

    Papa Doc30-01-20 17:11

  • ★★1

    Hvad synes du om Red State, Bruno? 

    Mikkel Abel30-01-20 17:21

  • ★★★★1

    Tak for anmeldelsen, Bruno. Det var fedt lige at høre din mening om Kevin Smiths nyeste film. :) 

    Det er selvfølgelig ærgerligt, at den ikke hænger bedre sammen end den gør og at flow og pace er noget urytmisk og tungt at danse med. Men det er til gengæld fedt, at man da i det mindste kan glæde sig til nogle herlige gæsteroller og referencer.

    Jeg havde det desværre lidt på fornemmelsen, at "Jay and Silent Bob Reboot" ville være en middelmådig affære, men jeg regner nu med at købe den alligevel. Som fan af Kevin Smith skal den jo ses uanset hvad.

    Jeg glæder mig i øvrigt også mere til et gensyn med Dante og Randall og "Clercs 3" . Det bliver spændende at se, hvad Kevin Smith har fundet på her. Hvem ved, måske er Dante og Randall gået hen og blevet fædre siden sidst. :)

    NightHawk30-01-20 18:25

  • ★★★★★0

    Hvad synes du om Red State, Bruno? 

    Den kan jeg godt lide. Jeg ville dog godt have et alternativt cut med den slutning, som Smith oprindeligt havde skrevet.

    Papa Doc30-01-20 19:35

  • ★★★★0

    Den kan jeg godt lide. Jeg ville dog godt have et alternativt cut med den slutning, som Smith oprindeligt havde skrevet.

    "Red State" er jeg også vild med. Det er en ret atypisk Kevin Smith film, men han har alligevel godt styr på løjerne. Jeg elsker, at den er så absurd og at Smith ikke går på kompromis med sin historie, men tværtimod bare kører den nihilistiske og sorthumoristiske tone igennem fra start til slut. :)

    Hvad var det nu Kevin Smiths alternative slutning gik ud på?

    NightHawk30-01-20 20:15

  • ★★★★★0

    Hvad var det nu Kevin Smiths alternative slutning gik ud på?

    At apokalypsen faktisk sker, kort sagt.

    Papa Doc30-01-20 20:17

  • ★★★★0

    At apokalypsen faktisk sker, kort sagt.

    Ahh ok. Ja, det havde da faktisk også været en ret interessant og underholdende udvikling. Men jeg kan nu egetlig meget godt lide den slutning de valgte, da jeg synes det gør blodsudgydelserne endnu mere absurde. 

    NightHawk30-01-20 20:24

  • ★★★★★1

    Ahh ok. Ja, det havde da faktisk også været en ret interessant og underholdende udvikling. Men jeg kan nu egetlig meget godt lide den slutning de valgte, da jeg synes det gør blodsudgydelserne endnu mere absurde. 

    Smith taler om slutningen i et af hans shows, det kan være du kan finde hele snakken på YouTube. :)

    Papa Doc30-01-20 20:31

  • ★★★★0

    Smith taler om slutningen i et af hans shows, det kan være du kan finde hele snakken på YouTube. :)

    Super! Jeg prøver at se om jeg kan finde det. :)

    NightHawk30-01-20 21:37

  • ★★1

    Fedt, at de mere inkarnerede fans også er glade for Red State. :)

    Har ikke det store forhold til manden, eller hans film, men synes netop dén film er vildt undervurderet - og ja, Smiths oprindelige slutning kunne havde været fed at se. 

    Mikkel Abel30-01-20 22:09

  • ★★★★1

    Som jeg skrev andet sted ser jeg også filmen som en hyldest til Kevin Smith's gode ven Jason Meeves som slet ikke havde det særlig godt under optagelserne af Strikes back, men han har dælme klaret sig godt nu, kommet oven på igen og har fået en Datter, som også har en lille rolle i filmen her, på samme måde som Harley Quinn havde i Strikes back.

    Jason Meevs har også instrueret sin første film, ved ikke om den var kommet ud allerede, eller nogen herinde har set den.

    Jeg har bare lige et spørgsmål, var Silent Bobs afhængig af og komunikere via. Emojis en løbene joke fra podcast eller er det fundet på til filmen, for det var satme weird :)

    Elwood30-01-20 22:22

  • 0

    kan stadig bedre lide etteren , men heldigvis handler den ikke så meget om det ^^

    wrathalot31-01-20 04:43

  • ★★★★0

    Yoga Hosers ligger på Viaplay, Bruno. Den kunne jeg egentlig bedre li’ end Jay and Silent Bob Reboot, men jeg synes efterhånden, at det er lang tid siden, at jeg har været sådan RIGTIG glad for en Kevin Smith film.

    David Lund31-01-20 09:12

  • ★★★★★0

    Yoga Hosers ligger på Viaplay, Bruno. Den kunne jeg egentlig bedre li’ end Jay and Silent Bob Reboot, men jeg synes efterhånden, at det er lang tid siden, at jeg har været sådan RIGTIG glad for en Kevin Smith film.

    Aight, jeg har ikke adgang dertil. :)

    Papa Doc31-01-20 09:16

  • ★★★★0

    Aight, jeg har ikke adgang dertil. :)

    Æv! Er ellers ret sikker på, at du vil finde filmens gennemgående joke ret sjov. Men ligesom med Reboot er det meget en hit-and-miss film.

    David Lund31-01-20 09:29

  • ★★★★★0

    Her er den originale slutning til Red State: www.youtube.com/watch

    Papa Doc31-01-20 10:41

  • ★★★★★0

    Æv! Er ellers ret sikker på, at du vil finde filmens gennemgående joke ret sjov. Men ligesom med Reboot er det meget en hit-and-miss film.

    Det' ok, jeg får den set på et eller andet tidspunkt. :)

    Papa Doc31-01-20 10:42

  • ★★★★★★0

    Jeg er bestemt ikke Smith fan og har aldrig helt forstået den hype der har været omkring ham og hans film. Det sagt, så har jeg egentlig syntes godt om 4 ud af de 6 jeg har set. Bedst var Chasing Amy. Værst var Cop Out. 

    T. Nielsen31-01-20 10:53

  • ★★★★★4

    Jeg synes nu ikke der er specielt meget hype om Smith, ikke længere ihvertfald.

    Han var relativt stor i 90'erne, hvor han var med i den nye bølge af amerikanske indie-filmskabere, sammen med Tarantino, Linklater og andre. Dengang var han på sin egen måde nyskabende og var med til at ryste lidt op i Hollywood.

    Lige efter årtusindskiftet, begyndte det dog at ændre sig, dels fordi nogle af hans film slet ikke levede op til de økonomiske forventninger, især Zack and Miri og Cop Out fejlede begge ret voldsomt. Han har efterfølgende været ret åben om at det må en eller anden måde lykkedes ham at lave en film med Seth Rogen, som var i en strøm af succesfulde film lige der, som slet ikke tjente penge og han var ligeså åben omkring sine mange issues med Bruce Willis i forbindelse med produktionen af Cop Out - en historie som bliver endnu mere mærkelig af, at Willis senere tog kontakt til Smith igen og de vist endte med at ses.

    I den periode begyndte han også at overveje om han skulle stoppe med at lave film, men det blev ændret med bl.a. Red State, hvor han på sin vis genopfandt sig selv og begyndte at lave billige film, hvilket han altid kunne få penge til at producere og som var billige nok til, at han faktisk kunne overleve på sin fanbase alene.

    Dertil kommer så hans liveshow og hans podcasting, som har fundet et naturligt leje, hvor han også kan leve af sin fanbase, samt at han har fået foden indenfor hos CW og instruerer afsnit af The Flash og Supergirl med jævne mellemrum.

    Så jo, der har været hype i 90'erne og med rette. Men i dag er Smiths fanbase nok på et ret stabilt niveau, uden at være kæmpestor, så det er begrænset hvor meget hype der er om ham, bortset fra blandt netop hans fanbase.

    En af de ting, som jeg tror gør at hans fanbase er ret stabil er, at han er "tilgængelig" på mange måder og han sjældent er bange for at sige sin mening om tingene og tale ærligt om alt fra størrelsen på hans pik til da han fik et åbent sår i røven, samt naturligvis om Hollywood, hvilket måske er derfor at bl.a. ham og Affleck ikke havde kontakt i mange år. Affleck var på samme måde i sine yngre dage, men blev stor, så han ikke længere kunne tillade sig at tale lort om bl.a. hans medvirken i Bay-film, selvom det var åndsvagt underholdende.

    Papa Doc31-01-20 11:18

  • ★★★★1

    God opsummering Bruno!

    chandler7531-01-20 11:43

  • ★★★★★★0

    Jeg synes nu ikke der er specielt meget hype om Smith, ikke længere ihvertfald.

    Hvis svaret var affødt af min kommentar, så skrev jeg da også (uden vurdering af størrelsen på hypen i øvrigt:)

    har aldrig helt forstået den hype der har været omkring ham og hans film.

    T. Nielsen31-01-20 13:36

  • ★★★★★1

    Hvis svaret var affødt af min kommentar, så skrev jeg da også (uden vurdering af størrelsen på hypen i øvrigt:)

    Du er den eneste der har nævnt hype, så det var det naturligvis.

    Men ordet "hype" siger jo i sig selv noget om "størrelsen", at der står én person og hepper på en filmskaber, er jo ikke ligefrem hype. :)

    Og taler du om den hype der var i fortiden, er der også en forklaring på det og så kan du jo blot ignorere resten af mit indlæg.

    Papa Doc31-01-20 13:43

  • ★★★★★★0

    Du er den eneste der har nævnt hype, så det var det naturligvis.

    Men ordet "hype" siger jo i sig selv noget om "størrelsen", at der står én person og hepper på en filmskaber, er jo ikke ligefrem hype. :)

    Og taler du om den hype der var i fortiden, er der også en forklaring på det og så kan du jo blot ignorere resten af mit indlæg.

    Synes din tone er lidt nedladende og ret belærende?

    Hvem har talt om en person der står og hepper? Naturligvis er der forskel på hype. Desuden er det nu engang et ord man ofte bruger, når man hører om mange der dyrker en person eller filmene. Om det er 10.000 eller 100.000 ser jeg ikke den store forskel i, i forhold til at jeg jo forholder mig til hvad jeg er stødt på og ikke antal (da jeg naturligvis ikke kan vide HVOR mange der har hypet ham!).

    Desuden er det da muligt, der er en forklaring, men derfor forstår jeg det stadig ikke helt (fordi JEG naturligvis ikke har set helt store i filmene, som andre har).

    T. Nielsen31-01-20 14:09

  • ★★★★★3

    Synes din tone er lidt nedladende og ret belærende?

    Hvem har talt om en person der står og hepper? Naturligvis er der forskel på hype. Desuden er det nu engang et ord man ofte bruger, når man hører om mange der dyrker en person eller filmene. Om det er 10.000 eller 100.000 ser jeg ikke den store forskel i, i forhold til at jeg jo forholder mig til hvad jeg er stødt på og ikke antal (da jeg naturligvis ikke kan vide HVOR mange der har hypet ham!).

    Desuden er det da muligt, der er en forklaring, men derfor forstår jeg det stadig ikke helt (fordi JEG naturligvis ikke har set helt store i filmene, som andre har).

    Jeg synes at du er ekstremt nærtagende og har været det i en periode. Men det er modtaget, hvis du stiller noget der kunne forveksles med et spørgsmål eller et behov for en forklaring, skal jeg nok holde mig fra at svare.

    Så er der ingen chance for at komme til at komme til at træde dig over fødderne.

    Papa Doc31-01-20 14:22

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen