Brugeranmeldelse: Mowgli (2018)

Christian Bale lyder lige så uudholdelig, som når underboen støvsuger midt om natten.

Skuespiller Andy Serkis, der også iscenesatte den middelmådige "Breathe", har her kastet sig over Rudyard Kiplings berømte historier fra "Junglebogen", men desværre med samme middelmådige resultat som med hans første spillefilm.

Man kan måske rose Serkis for sammen med sin manuskriptforfatter at trække den gode fortælling om drengen Mowgli, der er opvokset blandt vilde dyr i den indiske jungle, i en mørkere og mere moden retning, end man ofte har set tidligere. Der er også underholdende momenter af stor værdi.

Desværre forekommer afviklingen af historien ofte for træg og har svært ved at involvere én som tilskuer, selv når den holdes i et godt tempo. En del af dette skyldes muligvis også, at jeg finder en del af effektarbejdet ret svagt, hvor især udtrykket i de mange CGI-dyrs ansigter og endnu mere i deres øjne virker dødt og kunstigt.

Anmeldelsen fortsætter under billedet

Valget af stemmer bidrager så heller ikke kun positivt til oplevelsen, hvilket selvsagt ikke gør oplevelsen bedre. Men skønne Cate Blanchetts stemme henfører mig altså mere til endnu en omgang i Tolkiens univers end i den indiske jungle, hvilket er en smule distraherende. Værre er det så også med Christian Bales smågrowlende forsøg på at puste liv i panteren Bagheera. Han lyder lige så uudholdelig, som når underboen støvsuger midt om natten.

Langt bedre er det med Serkis selv som bjørnen Baloo, der har en stemme, der fænger én, selv når han er træls. Det selv om karakteren i sig selv svinger mellem at minde én om bjørnen Paddington og en sur onkel. Men uanset hvor god Serkis er til at lægge stemme og måske også krop til diverse CGI-figurer, så ændrer det ikke på oplevelsen af, at hans udgave af "Junglebogen" kun lykkes i små glimt.

Mowgli (2018)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.