Brugeranmeldelse: Once Were Warriors (1994)

Der er ikke meget stolt kriger i den afstumpede og storskrydende Jake.

Det er med rødderne i en mytologisk fortid som krigere på New Zealand, at instruktør Lee Tamahori har skabt dette barske hverdagsdrama, hvis styrke ligger i den illuderende stil om, hvad det vil sige at voksne op i en socialt belastet familie, stolt fortid eller ej.

Der er i hvert fald ikke meget stolt kriger i den afstumpede og storskrydende Jake (en velcastet Temuera Morrison), hvis medmenneskelige kvaliteter og manglende empati for sin familie gør historien til en fortælling om et spændende valg, hvor den ofte gennembankede Beth (en ligeledes velcastet Rena Owen) må gøre op med sig selv, om hun har styrken til at begynde forfra med sine børn, eller om hun vil forsætte tilværelsen, som hun kender den.

Spillet er naturalistisk og handlingen fri for glorificerende, glamourøse tiltag, hvor der gøres op med fortidens meritter, og hvor stoltheden ligger i at finde frem til et værdigt liv. En film ingen burde snyde sig selv for – bedre socialrealistisk drama er svært at finde.

Once Were Warriors (1994)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Once Were Warriors (1994)

 • ★★★0

  Uncle fucking Bully!

  God film :) - efterfølgende desværre knap så god. 

  Guldager20-10-19 18:00

 • ★★★★0

  Jeg har sjældent set en så intens og intimiderende præstation som Temuera Morrisons i denne...

  Rasmus Drews20-10-19 19:10

 • ★★★★★0

  Satme en god film. Der er ret mange film jeg godt kan huske, at jeg har set i biografen, men ikke helt kan huske omstændighederne.

  Denne var så stærk en oplevelse, at det stor helt klart for mig - to venner og jeg var taget ind til byen for at se en film. Vi går ind i Palads, ser hvad der er på programmet, vælger Once Were Warriors, fordi vi slet ikke har hørt om den og 1½-2 timer senere, går vi ud med åben mund. Helt blæst væk.

  Bruno20-10-19 19:33

 • ★★★0

  Rigtig god og fantastisk hård film.

  Så forbandet realistisk, at man næsten ikke kan holde ud, at se den igen.

  Temuera Morrison og Rena Owen var virkelig gode her.

  Åkepool20-10-19 22:10

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen