Brugeranmeldelse: The Thing (1982)

Carpenters højdepunkt.

Et af de forholdsvist få remakes, som rent faktisk overgår den ellers glimrende oprindelige film.En film om en ansigtsløs trussel udefra, men den kommer hurtigt i stedet til at handle om identitet og en indre invasion.

Der bydes på tons af fantastiske effekter af nærmest surrealistisk kvalitet af de forvredne skikkelser – hvor gode de faktisk var, blev ikke mindst demonstreret af, hvor jammerlige de tilsvarende computereffekter var i prequel-filmen fra 2011.

Det fantastisk cast får imponerende meget ud af de ellers umiddelbart ret sparsomme figurer, og Ennio Morricone leverer noget virkelig atmosfærefuld Carpenter-agtig musik.

Først og fremmest er "The Thing" bare så afsindig underholdende og facetteret, at det er en af de film, jeg med den største fornøjelse kan vende tilbage til igen og igen. Den er afgjort en af mine yndlingsfilm og i mine øjne Carpenters højdepunkt.

The Thing (1982)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

The Thing (1982)

  • 0

    Stort set enig heri. Dog er “slut-monsteret” lidt for kunstigt og grinagtigt. Der synes jeg illusionen falder for meget til jorden. Men ses bort herfra er det absolut også en af mine yndlingsfilm. 

    Gormanden 9-05-18 19:52

  • ★★★★★0

    Jeg er fuldstændig enig i hvert et komma som Benway skriver her. Filmen er gennemført isende kold horror af bedste skuffe.

    T. Nielsen 9-05-18 20:14

  • ★★★0

    Selvom jeg er stor Carpenter-fan, har jeg sjovt nok aldrig været helt oppe at ringe over denne... Jeg må snart prøve at gense den.

    Rasmus Drews 9-05-18 20:17

  • ★★★0

    Selvom jeg er stor Carpenter-fan, har jeg sjovt nok aldrig været helt oppe at ringe over denne... Jeg må snart prøve at gense den.

    Du kommer med mange kontroversielle udtalelser for tiden! =)

    David Lund 9-05-18 20:25

  • ★★★0

    Du kommer med mange kontroversielle udtalelser for tiden! =)

    Haha - er det "Death Proof", du henviser til? :D

    Rasmus Drews 9-05-18 20:31

  • ★★★0

    Haha - er det "Death Proof", du henviser til? :D

    Yes! Og nu The Thing! =)

    David Lund 9-05-18 20:51

  • ★★★0

    Forpulet mesterværk!!

    Babo 9-05-18 21:11

  • ★★2

    Kunne ikke være mere enig!

    Jeg kan stadigvæk huske, da jeg så den første gang på vhs, som teenager sammen med en kammerat. Jeg tror, at vi spolede tilbage og genså den berømte scene med med hjertetilfældet mindst ti gange, mens vi måbede og jublede over, hvor vildt den var lavet! :)

    For mig er det Carpenters ubestridte hovedværk.

    thomsen10-05-18 12:59

  • 4

    Husker tydeligt, da jeg så den første gang. Sent efterår 1986 i civilforsvarets vagtkabine i Herning fra kl. 3 til kl. 5 om natten! Eneste vågne menneske i byen! Med en Jolly-cola, en pose flæskesvær og et nougat-marcipanbrød til! Fede tider, mand! Filmen fik "Alien" til at ligne en børnehaveudflugt!

    kodor16-09-19 21:42

  • 0

    Jeg er ikke så meget til musicals, men den her klassiker, hvor det grusomme udefra har overtaget Ol' Blue Eyes' identitet, er en af mine favoritter ;)

    The Thing: The Muscial

    Michael Andersen17-09-19 09:42

  • ★★★★1

    Filmen fik "Alien" til at ligne en børnehaveudflugt!

    Det må i såfald have været den dag Freddy Krüger var på besøg.

    Bruce18-09-19 09:12

  • ★★0

    Det må i såfald have været den dag Freddy Krüger var på besøg.

    Han må mindst have været en af pædagogerne ;-)

    Wayne18-09-19 09:56

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen