Brugeranmeldelse: War of the Worlds (2005)

Spielberg er blevet for konservativ på sine ældre dage.

Spielbergs moderne udgave af H. G. Wells' klassiske sci-fi-roman er yderst velfungerende i mange af sine enkeltdele og sekvenser. Indledningen og optakten, hvor Jorden angribes, er brillant iscenesat, og her viser den gamle mester sine styrker udi spændingsopbygning og i at sætte en tone. Det er regulært nervepirrende, senere i enkelte scener endda direkte skræmmende.

Desværre vil Spielberg gerne være relevant som en subtil filmskaber, og selvom han har begået store værker i den mere seriøse ende, så lykkes det lige så ofte ikke, synes jeg, særligt ikke i nyere tid (efter 80'erne).

Spielberg er blevet for konservativ på sine ældre dage. Forholdet mellem Cruises udgave af en umoden far, der vokser med opgaven, og hans fremmedgjorte næsten voksne søn, er ultimativt anstrengende og utroværdigt.

Da Spielberg samtidig ikke tør gå linen ud, spises vi af med en for mig tåkrummende blødsøden slutning, som trækker ned. Det sagt, så er effektarbejdet stadig imponerende, der er smæk på lyden, og actionscenerne er medrivende og underholdende.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

War of the Worlds (2005)

Kommentarer

War of the Worlds (2005)

  • ★★★★0

    Jeg er enig med anmelderen!

    T. Nielsen11-06-18 15:04

  • ★★★★0

    Jeg er enig med anmelderen!

    You suck-up ;) 

    Riqon11-06-18 15:26

  • ★★★0

    Jeg tror, jeg gav den det sammen antal stjerner, da den udkom. Teknisk flot - lyden fra rumvæsnerne er skrækindjagende - men desværre også lidt kedelige i andre henseender.

    Benway11-06-18 15:45

  • ★★0

    Jeg synes nu, at "War of the Worlds" remaket var ganske vellykket over hele linjen. Især kan jeg rigtig godt lide, at Steven Spielberg har gjort Tom Cruises karakter til en almindelig mand og ikke en man-of-action, der lige pludselig deler cirkelspark ud til de grumme aliens. Der er også nogle ret effektive paralleller til anden verdenskrig og mennesker på flugt, som jeg synes Spielberg får omsat på en måde, så det løb mig koldt ned af ryggen. 

    Nu skal jeg lige have genset filmen for at være helt sikker, men lige umiddelbart husker jeg nu ikke, at jeg fandt far/søn forholdet utroværdigt eller anstrengende eller, at slutningen var for blødsøden. :)

    Du skriver at Spielberg ikke går linen ud til sidst, men hvordan ville du gerne selv have haft slutningen til at se ud? 

    NightHawk11-06-18 15:54

  • ★★★★0

    You suck-up ;) 

    Haha tænkte faktisk på dig da jeg skrev det:-D

    T. Nielsen11-06-18 16:00

  • ★★★★1

    Du skriver at Spielberg ikke går linen ud til sidst, men hvordan ville du gerne selv have haft slutningen til at se ud? 

    Det må du spørge anmelderen om;-)

    Den lykkelige genforening af far og søn!

    T. Nielsen11-06-18 16:02

  • ★★★0

    Overordnet en vellykket film, men med tiden har slutningen også irriteret mig. Indimellem må selv humanisten Spielberg tænke, at man ikke bare kan smide en happy end hver gang. At sønnen overlever i hæren og i det hele taget melder sig på det tidspunkt, er én ting, men at han så oveni befinder sig hjemme til sidst i trygge rammer, var sgu for meget. Som spændingsfilm er den bedst. Og effekterne er faktisk stadig gode. 

    Enig med dommen. 

    Babo11-06-18 16:16

  • ★★★★0

    Overordnet en vellykket film, men med tiden har slutningen også irriteret mig. Indimellem må selv humanisten Spielberg tænke, at man ikke bare kan smide en happy end hver gang. At sønnen overlever i hæren og i det hele taget melder sig på det tidspunkt, er én ting, men at han så oveni befinder sig hjemme til sidst i trygge rammer, var sgu for meget. Som spændingsfilm er den bedst. Og effekterne er faktisk stadig gode. 

    Enig med dommen. 

    Godt formuleret og præcis min tanke! Det er som om, at personerne må gerne gå igennem alt det her grusomme. Det må bare helst ikke have konsekvenser. Ikke negative i hvert fald. Jeg er med på at Spielberg er humanist til det sidste, i den forstand at han vil det gode. Her falder det bare igennem. Det bliver for meget (eller for lidt!)

    T. Nielsen11-06-18 16:26

  • ★★★0

    De første tre kvarter er blandt de bedste og mest intense, Spielberg har lavet. Og de bliver bedre for hver gang jeg ser den.

    Jeg køber nu også langt hen ad vejen Cruises farrolle of far/søn-konflikten.

    Der er dog et par elementer, der er svære at tilgive, herunder netop slutscenen og Tim Robbins’ medvirken.

    Alligevel er jeg efter et par gensyn rykket op på 5/6.

    Rasmus Drews11-06-18 17:01

  • ★★★0

    Ja, Robbins virker ude af trit med resten. Jeg har også følt man godt kunne have trodset H.G. Wells mere mht Aliens og kommet på noget bedre, end blot et budskab om jorden er vores og Aliens blot visner. Men det er en mindre ting. 

    Babo11-06-18 17:17

  • ★★★★0

    Jeg har også følt man godt kunne have trodset H.G. Wells mere mht Aliens og kommet på noget bedre, end blot et budskab om jorden er vores og Aliens blot visner. Men det er en mindre ting. 

    Ja de kunne godt være brudt ud i My Heart Will Go on først;-P

    T. Nielsen11-06-18 17:31

  • ★★★0

    Ja de kunne godt være brudt ud i My Heart Will Go on først;-P

    EPIC!!!

    Babo11-06-18 17:46

  • ★★0

    Det må du spørge anmelderen om;-)

    Den lykkelige genforening af far og søn!

    Jeg kunne faktisk slet ikke huske, at filmen sluttede på den måde, men ja det vil jeg så godt give dig ret i kan virke alt for blødsødent/sentimentalt. Jeg vil dog så på den anden side sige, at når der i det meste af filmen har været så megen ødelæggelse, kaos og folk der har mistet livet på en så fuldstændig meningsløs og brutal vis, ja så kan jeg godt leve med, at Spielberg lige giver mig som seer en optimistisk krammer til sidst. :)

    Men det er en hårfin grænse, når man vælger sådan en slutning og jeg har da fuld forståelse for, at nogle kan synes det bliver for sentimentalt og pladder-humanistisk. :)  

    NightHawk11-06-18 18:03

  • ★★★0

    Jeg kunne faktisk slet ikke huske, at filmen sluttede på den måde, men ja det vil jeg så godt give dig ret i kan virke alt for blødsødent/sentimentalt. Jeg vil dog så på den anden side sige, at når der i det meste af filmen har været så megen ødelæggelse, kaos og folk der har mistet livet på en så fuldstændig meningsløs og brutal vis, ja så kan jeg godt leve med, at Spielberg lige giver mig som seer en optimistisk krammer til sidst. :)

    Men det er en hårfin grænse, når man vælger sådan en slutning og jeg har da fuld forståelse for, at nogle kan synes det bliver for sentimentalt og pladder-humanistisk. :)  

    Det er vist ikke så meget det, at de bliver genforenet, men mere at sønnen nærmest går direkte ind i en eksplosion og så pludselig er hjemme hos familien igen på det helt rigtige tidspunkt - som jeg husker det.

    Men helt enig i, at slutningen havde været noget hård at sluge, hvis sønnen bare var blevet til aske, men så skulle det bare være skrevet og eksekveret på en anden måde :)

    Rasmus Drews11-06-18 18:12

  • ★★★★0

    Jeg kunne faktisk slet ikke huske, at filmen sluttede på den måde, men ja det vil jeg så godt give dig ret i kan virke alt for blødsødent/sentimentalt. Jeg vil dog så på den anden side sige, at når der i det meste af filmen har været så megen ødelæggelse, kaos og folk der har mistet livet på en så fuldstændig meningsløs og brutal vis, ja så kan jeg godt leve med, at Spielberg lige giver mig som seer en optimistisk krammer til sidst. :)

    Men det er en hårfin grænse, når man vælger sådan en slutning og jeg har da fuld forståelse for, at nogle kan synes det bliver for sentimentalt og pladder-humanistisk. :)  

    Det er der, en hårfin grænse. Noget kan jo også fungere for nogen, men ikke for andre som du ved og det her fungerer ikke for mig. Det trak ned allerede første gang jeg så den i biografen i sin tid. Jeg synes Spielbergs pointe om familien som institution og den slags er trængt igennem allerede, også uden dette tiltag. 

    T. Nielsen11-06-18 19:30

Log ind for at deltage i diskussionen