Brugeranmeldelse: Wyatt Earp (1994)

Costners ansigt ligner det meste af filmen ét, der er fastfrosset i en alvorlig mine.

Lawrence Kasdan og Kevin Costner forsøger sig med en lidt mere seriøs biografi end den samtidige og mere kulørte (og bedre) "Tombstone" om westernlegenden Wyatt Earp. Det er tydeligt også en film, der gerne vil være et episk forsøg på at forklare hans karakter og hans liv. Der bydes også på flere fine scenarier indfanget flot på kamera, om end billederne kan forekomme noget klichéfyldte i genren sine steder. Historien og flere af karaktererne fungerer desværre også kun momentvis.

Costners ansigt ligner det meste af filmen ét, der er fastfrosset i en alvorlig mine, som vistnok skal gøre det ud for en form for eftertænksomhed (eller noget). Måske han prøver at give en underspillet og "indre" præstation a la en Gary Cooper i "High Noon", men det lykkes ingenlunde. Earp kommer til at virke ensidig og søvndyssende kedelig som karakter.

Se også: Bedste film med Kevin Costner?

Gene Hackman, der næsten altid er god, kæmper også med en rolle som legendens far, der næsten konstant kun lukker mere eller mindre belærende sætninger ud, som skal underbygge og definere for os som publikum, hvorfor Earp handler, som han gør, og hvem han er, og hvorfor. For mig kom det blot til at forekomme trættende, psykologisk letkøbt og alt for banalt.

Dennis Quaid leverer så en fysisk imponerende præstation (med et enormt vægttab) som den syge Doc Holiday. I selve skuespillet er der dog noget rigeligt "se mig, nu skal jeg vinde en Oscar" over præstationen, og så må han samtidig også alligevel finde sig i at at stå i skyggen af Val Kilmers præstation i "Tombstone".

I løbet af den halvlange film er der heldigvis også gode passager, oftest når den bare tør være en western uden at ville mere end at synes, det er fedt. Der leveres solide skuddueller og spændende kampe til at afløse de mere tvivlsomme dele. Så trods al kritikken ender man alligevel med at føle, at man har set en film, der lige lykkes med at rage op over det middelmådige.

Wyatt Earp (1994)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.