Brugeranmeldelse: Cobra Kai - sæson 1 (2018)

Serien er om karate og karatelommefilosofi, men den er i høj grad også om nostalgi.

I 1984 kom den første "Karate Kid"-film – en film, der nu er blevet en klassiker, fordi den har et simpelt og enkelt budskab, og en film, jeg har set mange gange. I den oprindelige "Karate Kid" er Daniel LaRusso en nytilflytter, der bliver chikaneret af skolens bøller, ikke mindst Johnny Lawrence. Men LaRusso bliver taget under vingerne af Mr. Myiagi, der lærer ham karate, selvtillid og åndelighed.

Så spoler vi frem til 2018. Daniel LaRusso er blevet en succesfuld ejer af en luksusbilforretning, hvor reklamerne spiller på hans fortid som karatemester. Johnny Lawrence er nu et levn fra 80'erne, der laver småjobs for rige mennesker – han kører i 80'er bil, hører 80'er-heavy og ser 80'er-film.

Der er tre andre hovedpersoner også – Daniel LaRussos datter, Johnny Lawrences søn og Johnny Lawrences protegé, som er en såkaldt nørd, der også bliver chikaneret i skolen. LaRussos datter er en af skolens populære piger, mens Johnny Lawrences søn er småkriminel, hashrygende og fremmedgjort overfor både moderen og faderen. Alle personers veje krydses, som serien skrider frem.

Serien er stadig om karate og karatelommefilosofi, men den er i høj grad også om nostalgi. Og her er den både gal og genial, for det er virkelig mærkeligt, at en serie, der svælger så meget i nostalgi formår at være så god. For den er god, faktisk fremragende. Det er svært at sætte ord på, hvorfor det virker. Skuespillet er ikke altid spot on, og den er ret forudsigelig. Karaktererne er ret stereotype, og den er til tider corny. Men sjældent har jeg klappet så meget af en serie af ren og skær barnlig glæde. Der er så mange geniale callbacks, så meget positivt energi, og der er coming-of-age historier blandet med nostalgi. Netop på grund af kærligheden til den oprindelige "Karate Kid" bliver Cobra Kai noget helt specielt – det er både en hyldest, til dels en venlig satire og en meget værdig efterfølger.

Virker serien, hvis man ikke har set og er fan af "Karate Kid" fra 1984? Sikkert ikke, men det er jeg nu engang, og på trods af et par fejltrin hist og pist og et lillebitte dyk i kvalitet i de sidste par afsnit så er det stadig en afsindig god serie. Med de fejl og mangler, jeg har fremhævet, så burde jeg måske ikke give den topkarakter, men jeg bliver simpelthen hen så glad i låget af serien – så jeg følger totalt mit hjerte og hylder denne fremragende viderefortælling af Karate Kid-sagaen.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Cobra Kai - sæson 1 (2018)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Cobra Kai - sæson 1 (2018)

  • 0

    Den er virkelig fremragende og ser sjovt nok ingen decideret svage punkter i sæsonen. Thumps up herfra  

    PatrickJane 2-08-18 19:52

  • ★★★★0

    Står den som en enkelt sæsson, eller kommer der mere?

    davenport 2-08-18 20:26

  • 0

    Der kommer efter sigende en sæson mere 

    PatrickJane 2-08-18 21:03

  • ★★★★0

    Der kommer en sæson mere. Heldigvis, for der er rigeligt at køre videre med :) 

    Guldager 2-08-18 21:06

  • 1

    Fuldstændig enig. Fantastisk fed serie, som heldigvis også er fornyet med endnu en sæson. Må sgu indrømme, at jeg ikke havde de store tanker til overs, da Youtube annoncerede, at de ville begynde at producere premium indhold, men denne her tog mig sgu med bukserne nede.

    Det gør dog også en hel del, at det er de originale skuespillere, der spiller Daniel og Johnny. Det havde jeg ikke lige opfanget, da jeg læste om serien, men så det med det samme jeg satte første afsnit på. Havde de ikke skaffet de to, så tror jeg ikke den havde fungeret nær så godt :)

    Nagash 2-08-18 21:08

  • 0

    Jeg må sige, jeg var skeptisk, da en ven fuld af lovprisninger forleden pressede den her serie ned over hovedet på mig. Jeg skal dog love for, jeg kom på bedre tanker allerede undervejs i første episode, og resten gled hurtigt og ubesværet som en ninja ned derefter.

    Fed, fed serie, og jeg er vild med, man har fået ikke alene Ralph Macchio og William Zabka til at genoptage rollerne som hhv. Daniel og Johnny, men også Randee Heller tilbage i rollen som Daniels mor.

    I en verden fyldt med folk, der deler min indledende skepsis, missionerer jeg nu selv for serien, mens jeg utålmodigt venter på næste sæson!

    evermind 3-08-18 11:06

  • ★★★★1

    Så fik gammelfar her set de to første afsnit af "Cobra - Kai" og jeg er helt oppe og ringe over, hvor fed en serie det er. En af de væsentligste årsager til at det fungerer så godt som det gør, ud over at den er rigtig godt skrevet, er at folkene bag serien tydeligvis har lavet den med stor kærlighed og respekt for de gamle film og karakterer, hvilket skinner igennem på alle fronter i dette herlige miks af nytænkning og nostalgi.

    Det har de saftsuseme gjort godt og der har allerede været flere gåsehuds-fremkaldende scener bare i de to første afsnit. Jeg skal hurtigst muligt have oprettet en konto, så jeg kan få set resten af serien. :)

    6/6 indtil videre herfra. :)

    NightHawk 3-08-18 19:24

  • 0

    Tak for anmeldelsen - den fik også mig til at springe på vognen, og er også godt hooked efter jeg lige så de to første afsnit i går aftes. Fed serie indtil videre, med fede replikker og gode callbacks.

    Er særligt vild med scenen i Dojo'en, hvor Miguel gør rent for Johnny, som er et vildt sjovt callback til Daniels træning under Miyagy: "Hey Sensei, is there any particular way you want me to washthese windows?" Johnny: " Nah, I don't give a shit. Whatever's is easiest". :D

    Edit: Først nu jeg ser, at resten af afsnittene ikke er gratis. Skal de betales enkeltvis, eller kan man melde sig til youtube-abonnementet? Et hurtigt klik på Youtube-premium siger, at det ikke er tilgængeligt i Danmark?

    kamikazedk 9-08-18 07:51

  • 0

    Ja det er ikke tilgængeligt i Norden. Muligvis virker det med VPN, men jeg har ikke prøvet det,da der ikke har været noget interessant ved tjenesten for mit vedkommende. Men det er jo Google så de har midlerne til at gøre det interessant på sigt. Har også læst anmeldelser af serien, som har været positive. Et lille comeback til Ralph Maggio.

    Whispering Horse 9-08-18 08:09

  • ★★★★★0

    Men det er jo Google så de har midlerne til at gøre det interessant på sigt.

    Jeg ville nok ikke holde vejret i spænding. Google skubber udviklingen fremad på mange måder, men de er også notorisk dårlige til at vedligeholde og promovere deres eksisterende platforme.

    YouTube har fået et utal af forskellige nye muligheder udover YouTube Red, blandt andet også streaming for at kunne konkurrere med Twitch, men de har gjort et virkelig skidt stykke arbejde for at få folk til at bruge disse til noget fornuftigt.

    Det virker ikke helt som om, at man internt er enige om hvad strategien for YouTube er, så profilen stikker i alle retninger og dem som tidligere har været i stand til at leve af YouTube, har p.t. så dårlige kår, at mange er skiftet til Twitch i stedet, i hvert fald på gaming-fronten.

    Det samme kan siges om mange af deres andre produkter, eksempelvis Googe Drive, hvis klient ikke blev udviklet i årevis og selvfølgelig Google Plus, som man i praksis ligeså godt kan lukke, fordi brugerne stort set er forsvundet pga. den manglende understøttelse og vision fra Google.

    Bruno 9-08-18 09:25

  • 0

    I mellemtiden er YouTube Premium blevet tilgængeligt i DK, og jeg har nu set Cobra Kai. Fantastisk serie! Jeg er dog enig i at serien har nogle få problemer, som Guldager også påpeger, og den er ret forudsigelig meget langt hen ad vejen. Men jeg var sgu virkeligt godt underholdt alligevel.

    Klar 5/6 herfra.

    dyg13-09-18 09:36

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen