Brugeranmeldelse: Daredevil - sæson 1 (2015)

Fantastisk helt, fantastisk skurk... det er sjældent for genren.

Jeg trorede ikke, at det rent kunstnerisk kunne lade sig gøre at skabe noget interessant ud af Daredevil-karakteren og universet (baseret på min begrænsede viden herom og den skodfilm med Ben Affleck), men jeg må tage hatten af for folkene bag (Drew Goddard primært måske?) for at have skabt en noget nær perfekt første sæson, hvor man løst har kigget på, hvad Chris Nolan gjorde med Batman-universet (der er i hvert fald en håndfuld scener, som leder tankerne hen på "Batman Begins"), men samtidig har gjort serien frisk.

Det hele foregår i realistiske rammer – det er brutalt, men aldrig over-the-top karikeret, historien er fremragende og eminent drejet sammen, og actionsekvenserne er forrygende.

Charlie Cox som Matt Murdock er skabt til rollen og et kæmpe fund. Vi kommer flot bag om karakteren og konflikterne, som kræver en god skuespiller til at udtrykke nærvær og dybde, og jeg må tilstå, at Cox muligvis leverer den bedste præstation i superhelte-regi og er muligvis blevet min personlige favorit.

Andre i større og mindre roller leverer også varen fuldt ud, og jeg må især fremhæve skurken Wilson Fisk, spillet af Vincent D'onofrio, som er helt igennem forrygende og klart det bedste portræt set fra Marvels univers. Han er ikke bare en eller anden åndssvag skurk med en tåbelig plan, men rent faktisk et menneske med oprigtige følelser og drømme – ikke en karikatur. Fantastisk helt, fantastisk skurk... det er sjældent for genren. Dysten til sidst mellem de to er eminent.

Fantastisk og intelligent underholdning.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Daredevil - sæson 1 (2015)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Daredevil - sæson 1 (2015)

 • ★★★0

  Der skulle stærke sager til at vaske den grimme smag i munden efter Affleck :)

  Babo 4-12-18 20:57

 • ★★★★0

  Sæson 1 var noget særligt, må jeg indrømme. Historien var glimrende fortalt, så godt bygget op og udstråler både kontrol og respekt for historien og dens karakterer. Det er nok derfor jeg ikke klarede at se videre, når niveauet faldt så drastisk i sæson 2. 

  Riqon 5-12-18 09:43

 • ★★★0

  God anmeldelse, Babo.

  Man kan altid diskutere om det ligefrem er sjældent med interessante helte og skurke i superhelte-genren (jeg synes nu godt, at jeg kan komme i tanke om flere fascinerende karakterer), men ellers er jeg ret enig i resten af din anmeldelse. 

  Hvis jeg skulle sammenligne de tre sæsoner, vil jeg pege på sæson 3 som værende den bedste i serien. :) 

  NightHawk 7-12-18 12:27

 • ★★★1

  Tak Nighthawk. 

  Første sæson mindes jeg at have set på et tidspunkt, hvor jeg kørte død i genren. Så at endelig se en ordentligt tegnet helt og især skurk, vakte begejstring. Sæson 2 tabte lidt pusten og sæson 3 er jeg ikke nået tid og står umiddelbart ikke øverst på listen (udvalget er jo stort mht serier og er ikke sikker på jeg skal ofre mere tid på Daredevil). Men nu har jeg sæson 3 i tankerne, om ikke andet :)

  Babo 7-12-18 12:49

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen