Brugeranmeldelse: Stranger Things - sæson 1 (2016)

Historien er måske ikke vanvittig overraskende, men den er spændende og konstant underholdende som få.

Inspirationen er tydelig. Det er start 80'ernes Spielberg tilsat utallige af datidens andre populære film fra slut-70'erne og frem. Det være sig "Stand by Me", "Evil Dead", "Alien", "The Thing" og utallige andre, og det er helt ned til musikken, som er som taget fra en John Carpenter-film fra dengang. Historien kunne såmænd også være én, der var skrevet af Stephen King, da flere elementer kan minde om noget, han ville bruge. Det ville så være en af de bedre filmatiseringer.

Men altså, inspirationen er tydelig – på den måde kopierer den hæmningsløst sine forbilleder og rager til sig med arme og ben fra de kilder, den trækker på. Men den gør det så godt, at det bliver til underholdende og veldrejet pastiche, der aldrig føles trættende, frem for blot at forblive uinspirerende gentagelser fra andre værker, for gentagelser er der jo en del af trods alt. Så trods genbrug og klichéer, så formår den heldigvis at gøre sine karakterer og også deres handlinger mere nuancerede end ofte set eller tviste dem tilpas til, at det ikke blot føles, som noget vi har set for mange gange førhen. Historien er måske ikke vanvittig overraskende, men den er spændende og konstant underholdende som få.

Børnene, der er de egentlige hovedroller, gør det mere eller mindre alle anstændigt, så man er med. David Harbour spiller forrygende som falleret og i starten ucharmerende politimand, man kommer til at holde mere og mere af og får sympati for, som fortællingen folder sig ud. Normalt kedelige Matthew Modine er også overbevisende med skræmmende subtilt underspil, selvom man fra starten ved, at han er en skidt karl. Faktisk er det nok kun Winona Ryder, jeg synes falder lidt igennem.

Hendes portræt af en presset enlig mor, der har svært ved at få tilværelsen til at hænge helt godt sammen, byder på lidt for mange grådbetonede småpjevsede hulkende replikker, der skal understrege hendes karakters sociale norm og tilhørsforhold. Men det er heldigvis ikke værre, end at det aldrig får ødelagt ens indlevelse i den ofte nervepirrende og medrivende fortælling.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Stranger Things - sæson 1 (2016)

Kommentarer

Stranger Things - sæson 1 (2016)

  • ★★★★0

    Jeg kunne til gengæld godt lide Winona Ryder præstation på Emmy-uddelingen. 

    Riqon14-08-18 18:27

  • ★★★★2

    Det muligt serien ikke er subtil filmkunst. Men for satan hvor jeg nyder den og det den gør. 

    T. Nielsen14-08-18 19:09

  • 1

    Hold op hvor er det godt med disse brugeranmeldelser - godt set Moovy :)

    God anmeldelse Hr. Nielsen!

    MadMartigan14-08-18 21:02

  • ★★★0

    Fremragende anmeldelse, Thomas.:)

    Jeg er fuldstændig enig i alt hvad du har skrevet og synes du rammer plet i din beskrivelse af, hvad der gør serien til forrygende underholdning af den bedste slags. Jeg er faktisk også bedøvende ligeglad med, om serien stjæler med arme og ben fra alt mulig andet. Så længe historien er medrivende og skuespillet er helt i top, hvilket begge ting er (dog med en lidt ujævn Winona Ryder), så nyder jeg bare løjerne som et herligt nostalgi trip.

    En af de ting jeg også holder meget af at følge, er Will og Co's venskab og eventyrlyst. Det er både spændende og mega hyggeligt og minder mig fuldstændig om, da jeg selv var dreng i 80'erne. Den karakter jeg dog holder allermest af, er Steve Harrington som også af den af karakterene, sammen med Elleven, der har været igennem den mest interessante udvikling.

    Han startede som lidt af en arrogant selvfed skiderik men er bare blevet mere og mere helte agtig på en vidunderlig badass og meget morsom facon. Og så skader det bestemt heller ikke, at Joe Keery er rent guf for øjnene. Herlig type i en helt fantastisk fed serie. :) 

    NightHawk14-08-18 21:24

  • ★★★★0

    Jeg burde 100% være i målgruppen for denne serie, men det er jeg så åbenbart ikke alligevel. Efter alt den ros den havde fået, blev jeg ved med at se endnu et afsnit, i forventning om at lige pludselig ville den blive god, men gav op fem afsnit.

    Bruno14-08-18 21:20

  • ★★★1

    Steve Harrington

    Du mener Mom ?

    :)

    Elwood14-08-18 21:22

  • ★★★1

    Du mener Mom ?

    :)

    Haha, jep eller The Babysitter, som de vist også kalder ham. :) 

    NightHawk14-08-18 21:26

  • ★★★★0

    Jeg så 2-3 afsnit, og så lagde jeg den væk, da den ikke fangede mig overhovedet. 

    Riqon15-08-18 08:06

  • ★★★0

    @Thomas Nielsen  - 

    Laver du også en anmeldelse af sæson 2? :) 

    NightHawk15-08-18 12:01

  • ★★★1

    @Thomas Nielsen  - 

    Laver du også en anmeldelse af sæson 2? :) 

    Det har han skam allerede lavet - den kommer op som Brugeranmeldelse senere (og ellers kan du finde den i What We Saw-tråden) :)

    Rasmus Drews15-08-18 12:21

  • ★★★0

    Det har han skam allerede lavet - den kommer op som Brugeranmeldelse senere (og ellers kan du finde den i What We Saw-tråden) :)

    Cool. :) 

    NightHawk15-08-18 13:55

  • ★★★★2

    Fremragende anmeldelse, Thomas.:)

    Tusind tak. Det er dejligt at høre. Særligt når det kommer fra så fremragende en skribent som dig:)

    T. Nielsen18-08-18 22:41

  • ★★★★2

    Den karakter jeg dog holder allermest af, er Steve Harrington som også af den af karakterene, sammen med Elleven, der har været igennem den mest interessante udvikling.

    Han startede som lidt af en arrogant selvfed skiderik men er bare blevet mere og mere helte agtig på en vidunderlig badass og meget morsom facon. Og så skader det bestemt heller ikke, at Joe Keery er rent guf for øjnene. Herlig type i en helt fantastisk fed serie. :) 

    Helt enig. Jeg nød også at han ikke blot forblev den typiske arrogante sportsidiot, men lukkede op for mere og fremstod som et menneske der rent faktisk havde følelser for mere end sig selv.

    T. Nielsen18-08-18 22:44

  • ★★★★1

    God anmeldelse Hr. Nielsen!

    Mange tak:)

    T. Nielsen18-08-18 22:44

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen