Forum - Forum-tråd: Folketingsvalg 2019

Folketingsvalg 2019

 • ★★★0

  Forhåbentlig lødig diskussionstråd om det kommende folketingsvalg. Hvem stemmer du på? Hvilke emner er vigtige? Hvilke politikere er du enig/uenig i osv...

  Rasmus Drews26-02-19 18:38

 • ★★★0

  Jeg har tidligere stemt på Enhedslisten (primært fordi jeg er stor modstander af EU) og efterfølgende SF og Konservativt Folkeparti - af årsager jeg ikke lige kan huske længere. Ved det kommende folketingsvalg stemmer jeg på Socialdemokratiet fordi det er her, at jeg finder mine egne holdninger stemmer mest overens i forhold til Økonomi, Veldfærd og udlændingepolitik. Så må jeg til gengæld gå på kompromis, når det kommer til EU. Men man er jo sjældent enig i alt hvad et givent parti måtte mene på forskellige områder.

  NightHawk26-02-19 18:39

 • ★★★★0

  Miljø og klima er det vigtigste her, og det udelukker jo næsten alle partier. Jeg har før stemt Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten. Er kun blevet mere venstreorienteret med årene, så det ender nok med Enhedslisten igen, men jeg kommer da til at følge lidt med i debatter osv.

  David Lund26-02-19 19:13

 • ★★★★0

  Jeg synes det er svært, for alle gør tingene i en god mening. Jeg synes fx. at Alternativet har fat i noget, når det kommer til miljø og den slags. Men jeg kan godt lide den konsekvente holdning ved Konservative. Synes SF er langt fremme når det kommer til at passe på hinanden. DF er imod EU. Og sådan kunne man blive ved...

  Jeg ville stemme på dem, der kunne se mere end 4 år ud i fremtiden og desuden opførte sig ordentligt!

  davenport26-02-19 18:50

 • ★★★★0

  Jeg er nationalkonservativsocialliberal og har egentlig stemt K siden Schlüter 1982, fordi det så absolut er dér, jeg hører til. Men de har været præget af alt for meget formandsbavl og forsøgt at eksperimentere med Venstre og Radikale synspunkter undervejs. Siden Hans Engell er det gået én vej, og nu ligger man så på et stabilt niveau LANGT under det potentiale partiet egentlig har. Søren Pape er en tynd kop te, og der er et par stykker af de unge jeg godt kan lide, men deres politik tegner ikke partiet nok.

  Så der lægger jeg ikke mine stemmer.

  Retspolitisk ligger jeg og roder rundt mellem K og Enhedslisten, hvor sidstnævnte faktisk ofte har meget godt på programmet.

  Jeg stemmer derfor personligt på Pernille Vermund og det gør jeg kun, fordi jeg sympatiserer til fulde med værdipolitikken. Jeg erkender, at jeg ikke har meget til overs for den økonomiske politik, men jeg er sådan set efterhånden også fuldkommen ligeglad med om skatten stiger til 80% og biler får en registreringsafgift på 500%. Hvis ikke vi får styr på de udfordringer, som den ændrede demografi, identitetspolitik- og den politiske korrekthed udgør, så er klima og velfærdsspørgsmål alligevel ligegyldige, for så går vi ind i en dystopisk kombineret Orwellisk, Kafkask og Huxleysk fremtid, hvor det vil være en lise at se verden gå under, fremfor at være vidne til at oplysningstiden overdrager den guld førertrøje til dogmer og idioti.

  EU, der skal vi bare ud. Vi fik den union, som vi blev lovet vi ikke fik. Fra at være et fantastisk koncept med det indre marked, er det nu laveste fællesnævner uden hensyn til forskelligheder - kulturelle, sociale, eller andre - som gælder. En kronisk dranker, som ikke er valgt af folket, er hersker over hele skidtet og fra den politiske magtcentral vedtager man love, som konsoliderer magten, gennem at give fascistiske beføjelser til sociale medier for at censurere holdninger, som er den politiske magtelite imod.

  Derfor har jeg stemt Rina Ronja Kari ved EU valg de sidste par gange.

  Bruce26-02-19 19:16

 • ★★★0

  Jeg har stemt De Radikale de sidste mange valg (Folketing og kommunal), fordi jeg er ikke rigtig rød, når det er økonomisk politik. Der er fordele og ulemper...som midterparti er de ikke helt så dogmatiske, men man kan heller ikke rigtig vide, hvad man får.

  Det irriterer mig dog, at der ikke umiddelbart er nogen, der har en udlændingepolitik, jeg helt kan støtte. Det er ikke et supervigtigt emne for mig, så går lidt på kompromis her.

  Jeg var inde og se på, hvad partierne har stemt i Folketinget, og De Radikale stemte langt hen ad vejen, som jeg ville gøre. 

  Men altså:

  De vil adskille kirk og stat 

  De er så småt ved at ville afkriminalesere narkotika

  De er imod paradigmeskift i udlændingepolitiken

  De er antipopulister

  De er for EU

  De er klimavenlige 

  Guldager26-02-19 19:19

 • ★★★1

  Jeg følger ret meget med i politik, både nationalt og internationalt, plus jeg har stor interesse i demokratiteori, populisme, kritisk/ukritisk retorik og diskurs i medier, heriblandt hvordan ekkokamre opstår og hvordan dialogen (eller i høj grad mangel på samme) er i ekstreme lag på blandt andet højre og venstre fløj. Jeg tilhører ingen bestemt orientering eller fløj, mens jeg tager kraftigt afstand fra ekstremisme, og neoliberalisme, til trods for at jeg er iværksætter og/eller har arbejdet på ledelsesgange stort set hele mit karriereliv. Nedslag for mit vedkommende er humanisme, klima, ordentlig tone, uddannelse, antikorruption og en valid plan/løsning med SKAT. Ergo ikke den siddende regering, samt den, der reelt trækker i trådene. At dansk politik er ved at mobilisere sig over i en slags bevægelsesform, med klart fokus på specifikke områder, finder jeg både skræmmende og spændende. 

  Udover ved sidste folketingsvalg, hvor jeg gav min stemme til Alternativet, har jeg typisk stemt på Socialdemokratiet eller radikalt. Dog kunne jeg ikke finde på at sætte min stemme på liste A i dag, da jeg ikke bryder mig om drejningen under Mette Frederiksen. Jeg er i tvivl om hvor min stemme skal sættes senere på året. Alternativet ser jeg som en vigtig bevægelse i opgøret mod den måde dansk politik har udviklet sig fra Foghs bestræbelser på minimalstat og deregulering, mens Å i min optik ikke er partipolitisk stærke nok til at gøre en reel forskel på Borgen. Efter Vestager opsøgte andre veje internationalt har jeg ikke haft den helt store fidus til Østergaard (og andre af de radikale stemmer), og savner i det hele taget pondus og initiativ på venstrefløjen. Det bliver spændende til sommer når den officielle valgkamp går igang.   

  Dolphinfriendly26-02-19 19:34

 • ★★★0

  helt store fidus til Østergaard (og andre af de radikale stemmer),

  Og desværre så er personerne vigtigere end partiet, for tilbøjelig til at være enig. Men det burde vel ikke betyde så meget, fordi partiers politik vel er hævet over personerne? Det er måske naivt at tro, det er sådan virkeligheden er :) 

  Guldager26-02-19 19:52

 • ★★★★0

  Hvad siger i til Riskjær? Jeg skrev under på at han kunne opstille, uden dog at have sat mig særligt meget ind i hans politik, men mest af alt, for at se nogle nye aktører på scenen.

  davenport26-02-19 19:51

 • ★★★0

  Og desværre så er personerne vigtigere end partiet, for tilbøjelig til at være enig. Men det burde vel ikke betyde så meget, fordi partiers politik vel er hævet over personerne?

  Nej, det burde det ikke, skal vi være idealistiske. Men politikere er mere eksponerede end nogensinde, så det er blevet svært at adskille personerne fra rammerne. Som nu er meget spin'et storytelling med prof taleskrivere bag osv. Hvor jeg ikke ser de radikale ikke er de allerværste hér. Jeg synes ikke at Østergaard har imponeret som politisk leder, selvom han har oppet sig – særligt i én til én debatter. Måske ér unfair, da skoene efter Vestager er svære at fylde. 

  Dolphinfriendly26-02-19 19:53

 • ★★★0

  Hvad siger i til Riskjær? Jeg skrev under på at han kunne opstille, uden dog at have sat mig særligt meget ind i hans politik, men mest af alt, for at se nogle nye aktører på scenen.

  Jeg ved ikke noget om hans parti, og så vil jeg ikke skrive under. Har også fået direkte henvendelser på Messenger om Veganerpartiet... Men de når nok ikke se 20000ish underskrifter. 

  Guldager26-02-19 19:54

 • ★★★0

  Hvad siger i til Riskjær? Jeg skrev under på at han kunne opstille, uden dog at have sat mig særligt meget ind i hans politik, men mest af alt, for at se nogle nye aktører på scenen.

  Jeg er splittet med Riskjær. Det er friskt af ham at ruske i tremmerne blandt de borgerlige, og han er en fremragende (og enormt skarp) retoriker, der siger alle de rette (populistiske) ting. En smart forretningsmand, som jeg ikke stoler på over en dørtærskel. :)

  Dolphinfriendly26-02-19 19:58

 • ★★1

  Jeg har normalt svinget mellem Radikale og Socialdemokratiet. Men efter Socialdemokratiet har besluttet sig for at gå DF i bedene for at hente nogle af deres tabte stemmer hjem, har jeg bestemt mig for at det bliver uden mig.

  Så det bliver sikkert Radikalt - af jævnt samme årsager som Guldager. Men jeg må indrømme at Enhedslisten lokker lidt også. De er nogle af de få, der for alvor tør tage et standpunkt. på den anden side ser jeg ikke mig selv som rigtig socialist. Jeg tror meget på en balanceret mellemting.

  Vigtigste emner for mig:

  1. Miljø / Klima
  2. Lighed i samfundet/verden (hvilket jeg i øvrigt ser som den eneste langsigtede løsningen på klimaet også)
  3. Korruption, som virkelig stikker sit grimme hovede frem i toppen af dansk politik i disse år

  gi-jones26-02-19 20:01

 • 0

  Jeg kan ikke stemme til det danske folketingsvalg, da jeg ikke bor i Danmark. Umiddelbart vil det dog nok være enten Konservative eller Socialdemokraterne. Jeg synes meget godt om Søren Pape Poulsen og Mette Abildgaard. Jeg synes de er to gode debattører som kan forholde sig sagligt til tingene og i det hele taget virker som behagelige typer. På samme måde kan jeg godt lide Mette Frederiksen også fra før hun blev formand. Hun er kontant og siger tingene som hun er og hvad hun mener, samtidig med at hun behandler folk med respekt. 

  Partierne i mellem synes jeg ikke der er så stor forskel og jeg tror ikke det kommer til at betyde en kæmpe omvæltning om man vælger den ene eller anden regering. Derudover har jeg også lært at deres politik kun gælder fire år ud i fremtiden, så man skal se på hvad de vil gøre her og nu og ikke hvad deres mål er om 10 - 15 år. Til den tid kan tingene have forandret sig og en ny regering været kommet til, som så vil ændre tingene til noget helt andet.

  Det er personer som skaber politik og der vil jeg helst stemme på nogle jeg kan stole på (så meget som man nu kan stole på en politikker) og bryder mig om.

  Whispering Horse26-02-19 20:21

 • ★★★★0

  Har du stemmeret i Sverige?

  davenport26-02-19 20:25

 • 0

  Har du stemmeret i Sverige?

  Ja jeg nåede lige at få det inden sidste folketingsvalg. Det kræver at man er svensk statsborger, hvilket man kan blive efter 5 år, hvis man allerede har et nordisk statsborgerskab. 

  Og jeg håber da ikke at valget kommer til at blive som i Sverige, hvor de først har fået en regering fem måneder efter valget. Dette fordi at begge blokke ikke havde flertal og ingen af partierne vil samarbejde (eller bare tale med) Sverigedemokraterne (svarende til Dansk folkeparti). Centerpartiet og Liberalerne var med i en allicance sammen med Moderaterne og Kristendemokraterne om at vælte Stefan Löfven som statsminister og holde Sverigedemokraterne udenfor indflydelse. Centerpartiet og Liberalerne valgte så at bryde dette løfte alligevel og samarbejde med Socialdemokraterne og beholde Stefan Löfven som statsminister. Nok ikke mindst pga. de ikke ønskede et nyvalg. Liberalerne stod til ikke at komme ind ved et nyvalg og Centerpartiet stod til at miste mange af deres stemmer.

  Det svarer lidt til at Liberal Alliance og Konservative vælger at støtte Lars Løkke Rasmussen som statsminister med det krav at holde Dansk Folkeparti udenfor indflydelse og da det så viser sig at der ikke kan dannes en borgerlig regering uden indflydelse fra Dansk Folkeparti, vælger de at samarbejde med Mette Frederiksen i stedet for, mod at få nogle indrømmelser i den førte politik.

  Det kan jeg ikke forestille mig nogensinde kommer til at ske i Danmark.

  Whispering Horse26-02-19 20:45

 • ★★★★0

  Kan godt lide din patriotisme, ved at du kalder dem "De" :D :D

  davenport26-02-19 20:52

 • 0

  :D Ja svensk bliver jeg nok aldrig. Må faktisk indrømme at jeg udelukkende blev svensk statsborger for at kunne stemme og for at det er så let at blive det, i hvert fald som dansk statsborger. Ellers har jeg de samme muligheder. Med mindre jeg naturligvis vil være politikker eller politimand (tror jeg nok).

  Whispering Horse26-02-19 20:57

 • 0

  Angående Riskær har han heldigvis smidt sin fåreklæder: Spol bare frem til 32 min.

  Og for dem som kan huske The Julekalender.

  Muldgraver27-02-19 12:35

 • ★★★0

  Angående Riskær har han heldigvis smidt sin fåreklæder: Spol bare frem til 32 min.

  Og for dem som kan huske The Julekalender.

  Jeg kan ikke rigtig vurdere, om han har noget at have sine argumenter omkring konkurs i, men han virker under alle omstændigheder som en klaphat.

  Jeg kan godt lide hende journalistens sidste kommentar (efter at Riskær gentagne gange har nedgjort hende og beskyldt hende for at være proletar og pøblen) med, at "den pris jeg vandt for årets kritiske interview sidste år var, fordi jeg formåede at få en kilde til at kaste sig selv op i luften og falde ned og slå sig, uden at jeg behøvede at gøre så meget. Det kan man jo så tænke over..."

  Rasmus Drews27-02-19 17:52

 • 0

  Jeg stemte i mange år radikale og har så stemt på liberal alliance. Men de blev nogle vatnisser af at komme i regeringen.

  Så jeg går tilbage til de radikale.

  Årsagerne er meget lig Guldagers

  Tiany27-02-19 19:38

 • 0

  Jeg kan ikke rigtig vurdere, om han har noget at have sine argumenter omkring konkurs i, men han virker under alle omstændigheder som en klaphat.

  Jeg kan godt lide hende journalistens sidste kommentar (efter at Riskær gentagne gange har nedgjort hende og beskyldt hende for at være proletar og pøblen) med, at "den pris jeg vandt for årets kritiske interview sidste år var, fordi jeg formåede at få en kilde til at kaste sig selv op i luften og falde ned og slå sig, uden at jeg behøvede at gøre så meget. Det kan man jo så tænke over..."

  Helt enig :D

  Muldgraver27-02-19 20:17

 • ★★0

  Jeg stemte i mange år radikale og har så stemt på liberal alliance. Men de blev nogle vatnisser af at komme i regeringen.

  Så jeg går tilbage til de radikale.

  Årsagerne er meget lig Guldagers

  Det er da også lidt af en svingtur må man sige :)

  gi-jones27-02-19 20:39

 • 0

  Det er da også lidt af en svingtur må man sige :)

  Tja, jeg synes jo også det er en svingtur, dem der går fra Enhedslisten til radikale eller alternativet. 

  Jeg svinger bare i en anden retning, men jeg er jo også uddannet erhvervsøkonom og vi er generelt et folk der bevæger os meget til højre for midten. 

  Men, jeg syntes at liberal alliance en overgang havde nogle gode ideer (jeg synes også at kuglestøderen er et fjols), men de gav sig i alt for at få en ministerbil og råbte “ulven kommer” for meget i forhold til at vælte regeringen. Så jeg kan ikke se ideen med det længere.

  De Radikale, føler jeg, at jeg ved hvor jeg har. Og nu har jeg qua mit arbejde stødt ind i en del politikere og udviklingen på min arbejdsplads er i høj grad afhængig af hvem der sidder på tarburetterne. Så må det også gerne være nogen, som man ved hvor man har.

  Tiany27-02-19 22:42

 • ★★★★★0

  Nå, nu spurgte Nighthawk jo hvem jeg selv ville stemme på, da jeg var nysgerrig efter hvad i andre eventuelt stemte. Men først, tak for svar naturligvis.

  Da jeg fik stemmeret som 18 årig, stemte jeg på socialdemokratiet. Det lå ligesom til højrebenet, da jeg var vokset op i det mange nok vil kalde socialt boligbyggeri (indtil jeg blev 9 og vi flyttede i hus) i en klassisk arbejderfamilie, min far stemte sådan osv. Deres politik passede vel også på mine synspunkter, bilder jeg mig i hvert fald ind.

  Om de siden blev mere højreorienteret eller jeg selv drejede mere mod venstrefløjen skal jeg ikke helt kunne sige, men udover et par udfald i kommunalt regi hvor jeg blandt andet har stemt personligt og altså på konservative, begyndte jeg de næste mange år at stemme på SF.

  Faktisk meldte jeg mig også ind i SF på et tidspunkt. Men efter et par møder, hvor folk var rigeligt frelste til mig smag og at jeg samtidig syntes at Søvndal solgte for meget ud (ja selvmodsigende, I know), meldte jeg mig ud igen.

  Jeg har så stemt på Enhedslisten nogle gange også igennem årene (kommunalt, men også til folketingsvalg tror jeg), selv om mange af deres synspunkter er for langt ude på fløjen til mig. De har dog også mange virkelig gode holdninger og et meget mere nuanceret syn på mennesker end mange på højrefløjen ifølge mig. Men jeg har også stemt på dem for at være en modvægt til den højredrejning som jeg undertiden har fundet at samfundet har taget.

  Derudover finder jeg det svært helt at vide hvad jeg skal stemme, da jeg indrømmet vitterligt har haft politikerlede. Sidst stemte jeg faktisk på socialdemokratiet igen, men det var også en personlig stemme, så derfor.

  Som andre kan jeg finde værdier i næsten samtlige partier jeg kan sympatisere med (og omvendt:) Men ved næste valg....den er svær.....Måske går jeg tilbage til SF. De er ved at være fornuftige at høre på igen.

  Men hvad lægger jeg så vægt på? Hmm...Kort.....som menneske er jeg nok reaktionær når det kommer til familieværdier eller kultur (jeg elsker at være sammen med hele min familie til jul, fødselsdag osv). Ikke på den måde at jeg er modstander af regnbuefamilier og lignende. Tværtimod vil jeg gerne lige understrege. Jeg er liberal når det kommer til at kunne udtale sig og leve det liv man ønsker, men går virkelig meget ind for velfærdsstaten på især sundhed og uddannelse.

  I dag er der så også et vigtigt klimaaspekt der spiller ind.

  T. Nielsen28-02-19 16:22

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen