Forum - Forum-tråd: SPOILERTRÅD om Star Wars

SPOILERTRÅD om Star Wars

 • ★★★★★0

  Her kan vi snakke frit. Læsning på eget ansvar. 

  Lars!18-12-15 08:29

 • ★★★★★0

  Når jeg nu ser tilbage på denne nyhed efter jeg har set filmen, så må den foreløbige konklusion være, at det var Kylo Ren, der var tale om som det nye medlem af Skywalker-klanen - mens det ikke foreløbig fremgår, hvem Reys familie er.

  Dog interessant element, at Lukes sværd kalder på hende. Noget sådant har vi vist ikke set i tidligere film? Det virker lidt som tryllestavene i Harry Potter-universet. Jeg er ikke sikker på, om jeg kan lide det. Sværdene i sig selv har vel ikke noget særligt med Kraften at gøre? Men uanset, det behøver ikke betyde en relation til Luke. Det kan blot være en indikation af, at hun er stærk i Kraften.

  For mig at se var hun lidt for stærk i Kraften. At hun uden træning kunne besejre Kylo Ren i en sværdduel... Det tyder jo på, at han ikke kommer til at udgøre nogen særlig trussel, når først hun har fået reel træning? 

  Lars!18-12-15 08:38

 • ★★★0

  Jeg føler mig helt overbevist om, at Rey er den nye Skywalker, som i datter af Luke.

  Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke er sådan af den der helt specielle skole Star Wars-fans, der kan recitere al dialog fra hjertet, men selvom Luke og Leia er søskende, så har Leia vel aldrig rigtigt brugt navnet Skywalker, har hun? (altså, i filmene).

  Det ville under alle omstændigheder undre mig rigtig meget, hvis det viser sig, at Rey ikke er datter af Luke :D Det synes jeg, de har lagt lige lovligt grov meget op til nu.

  HonoDelLoce18-12-15 08:50

 • ★★★★★★0

  Jeg fik jo desværre spoilet alt omkring Kylo Ren, samt at Han Solo dør i filmen, timer før jeg gik ind og se filmen, så det var pænt nederen. I anden omgang nød jeg filmen langt mere og kunne nyde detaljerne. Det var ret fedt at sidde i en pakket Imperial og høre folk gispe, da Han dør og det var en ret stærk reaktion, fordi de fleste nok havde regnet med noget i retning af Return of the Jedi.

  På vejen hjem i toget, overhørte jeg to unge piger vel omkring de 16-17 år, der meget energisk sad og snakkede om filmen hele turet, det var også ret cool.

  Riqon, det må man næsten gå ud fra. Det er lidt svært at greje Rey - hun ligner Padmé og en ung Leia utroligt meget, det kan ikke være helt tilfældigt. Om det så er for at lede os på afveje eller om hun faktisk skal forestille at være Lukes ukendte datter, tja..

  Der kommer sikkert en forklaring på hvorfor Rey var forholdvis stærk, altså udover selvfølgelig at hun er vandt til at kæmpe med stav og kravle rundt på ødelagte Star Destroyers, hvilket må bygge nogle gode reflekser og muller. I det nu afdøde Expanded Universe, har afdøde jedi og sith været i stand til at "guide" en der er stærk i Kraften og hjælpe dem på rette vej. Vi ved jo, at Yoda, Obi-Wan og Qui-Gon fedter rundt som spøgelser og er i stand til at kommunikere med de levende, så måske skubber en af disse Rey i retning af Luke, for endelig at få genoplevet jedi-fætrene. Nå ja, så var Ren jo såret. :)

  Jeg håber dog at de forklarer hvordan Lukes lyssværd er blevet fundet, fordi det mistede han jo på Bespin, da han kæmpede mod Vader første gang.

  Zero Cool18-12-15 08:51

 • ★★★0

  Harry Potter er en glimrende sammenligning, eller mange af de teen flicks der er populære for tiden. Selvom jeg synes at Rey er en af de mest spændende SW karaktere i det hele taget, kommer hun nemt til at kunne bruge bl.a. Jedi mindtricks. Der skal presses rigtigt meget ind på lidt over to timer, hvilket skaber ubalance i karakterudviklingens troværdighed på hende, og særligt Finn og Kylo Ren

  Dolphinfriendly18-12-15 08:55

 • ★★★★★0

  HonoDelLoce, selv om Leia hedder Organa, så tror jeg, hun er omfattet af hvad Kathleen Kennedy omtalte som Skywalker-klanen. Det direkte citat er: 

  "The Saga films focus on the Skywalker family saga. The stories follow a linear narrative that connects to the previous six films. The Force Awakens follows Return of the Jedi and continues that generational story."

  Kylo Ren er således medlemmet af den nye generation af familien, mens Finn og Rey er helt nye karakterer. Der er dog stadig mange ubesvarede spørgsmål omkring Rey, så en slags familierelation er naturligvis mulig. Så skal det bare forklares, hvordan hun havnede på Jakku, og hvad der i øvrigt skete med hendes familie, da hun var lille.

  Jeg havde virkelig lyst til at spole tilbage og se hendes lille åbenbaring engang til, da hun første gang rørte ved lyssværdet, for der er jo nogle spor der, men det gik jo alt for hurtigt ;) 

  Lars!18-12-15 09:04

 • ★★★★★0

  Ja, de Jedi mindtricks havde jeg det også lidt ambivalent med. Det var dog en ret morsom scene. "And I'll leave my weapon." 

  Lars!18-12-15 09:06

 • ★★★0

  Absolut. Den komiske timing er i det hele taget befriende spot on. 

  Dolphinfriendly18-12-15 09:13

 • ★★★0

  Jeg glæder mig til at se resten af Kylo Ren´s collection af Darth Vader udstyr. Måske laver han endda en Buffalo Bill (Silence of the lambs) dans i hans outfit. Forklarer også lidt hvorfor stormtropperne vendte om i en af scenerne.

  Jeg var godt underholdt af filmen hele vejen igen, selvom det nærmest var et reboot af Star wars IV. Virkelig en ultra dødsstjerne -_-, har den onde side virkelig ikke andre planer end at bruge milliarder af spacemoney på at bygge, og destruere planeter, de må virkelig være tålmodige med deres bygge projekter, men også deres bygge projekt er endelig færdig og deres plan lykkes, men alligevel bruger de flere kræfter på at jage heltene. 

  Desværre ligesom Bruno blev jeg også spoilet Han Solo´s død :(, hans død var fin nok, men virkede lidt mærkeligt den mådefilmen fortsatte på bagefter, her tænker jeg på karakternes måde at reagere på. Dog er jeg virkelig vild med de nye personer.

  John Williams score, synes jeg er det bedste i lang lang tid, dog manglede jeg et bestemt nummer som jeg ville kunne huske eller nynne med på.

  Højdepunket for mig i filmen var helt sikkert da man ser Luke, dernæst da C3PO popper op i den store reunion mellem Han Solo og Leia. Og endelig Stormtroopers der kan ramme. forresten nogen der kan forklare hvorfor R2-D2 pludselig tændte?

  MOVIE100018-12-15 09:42

 • ★★★★0

  Abrams har gjort det helt rigtige med at rejse interessante spørgsmål. Jeg behøver dog ikke nødvendigvis at se Rey på træningslejr a la Luke i den næste film, men en subtil håndtering af hendes baggrund, kunne være ret interessant. Afgjort den bedste karakterer meget længe. Mystikken er rigtig godt bygget op.

  Og så er det altså modigt at tage en af de største figurer i SW ud af spillet og dræbe ham. 

  Babo18-12-15 09:36

 • ★★★0

  Teorierne om Solos død er altså mange og ret sjove rundt omkring på nettet, i øvrigt... Alt lige fra, at det var et kontraktkrav fra Ford, der ikke gad mere end én film, til snak om genfødsel som Jedi i bedste White Wizard-stil :D

  HonoDelLoce18-12-15 09:38

 • ★★★★★★0

  Jeg læste den dummeste teori på Reddit om Rey - en eller anden spekulerede i, at hun var Obi-Wans datter. Da jeg pointede, at matematikken nok ikke helt passer, eftersom Obi-Wan har været død i 30-40 år og hun knapt er 20 år, kunne kan godt se problemet i sin teori.

  M1K - Star Wars-soundtracket ligger på Spotify nu, lyt til The Scavenger og Rey's Theme. Jeg kan virkelig godt lide de to. R2-D2 har jeg ikke en forklaring på. Mit gæt er, at Luke har tændt ham "remote", fordi han har følt Hans død og føler, at det er tid til at træde tilbage på "scenen". Det kan selvfølgelig også være, at R2 bare havde en timer, eller at han blev aktiveret, når han kom i nærheden af dendér data-dimmer, som indeholder resten af kortet.

  Zero Cool18-12-15 09:54

 • ★★★★2

  Nå .... :-)

  Jeg føler mig som lidt af en skidt fyr, for sådan at fokusere på det negative, når jeg trods alt havde en ganske "god nok" filmoplevelse. Men jeg synes ikke, at "god nok" er godt nok, når man forsøger at puste fornyet liv i folks yndlingseventyr og en multimilliard dollar franchise. Jeg synes godt, at man kunne forvente mere end "operationen lykkedes" og rebooten er "bestået". Jeg håber min negativitet dulmes ved et gensyn i 2D og det bliver et SW eventyr med gensynsglæde.

  Som tidligere beskrevet, synes jeg manglende originalitet, er kapitlets største mangel. Awakens ligner ved gud A New Hope.

  1) Sith -> Imperium -> First Order. Ny "kejser" med dark side ultimative force kræfter, og ny lærling Darth Vader med maske og spændende stemme.

  2) Droide får "planer i sig"

  3) Droide flygter på ørkenplanet

  4) Droide finder Luke Skywalkerine, som er stavnsbundet og hvis evner er "above average"

  5) Of all the juke joints in all the world, the millenium falcon has to drop in in mine! Der stod søreme Tusindårsfalken, lige i mit hood. Vi flygter i den.

  6) Ups. Vi bordes, vi gemmer os i lastrummet.

  7) Ups. Vi bordes af Han Solo og Chewie. What a coincidence. Husk mig på at spille Eurolotto i denne uge!

  8) Ups. Skurken har en 5 gange større dødsplanet, som kan ødelægge 5 planeter ad gangen

  9) Modstandsbevægelsen skal gøre det samme som sidst. Finde planetens svaghed og hamre på den, inden dødsplaneten kommer i position

  10) Hey, der var en spillebule med sjove dyr og et band.

  11) Mangler vi ikke at torturere dig for at få informationerne ud af dit hoved?

  12) Det er din tur Han Solo, til at gå ud på en bro og falde ud.

  13) Chewie: "I cant scream noooooooo! Will shooting do?"

  Jeg beder ikke om Lost og Damon Lindeloef logik, men jeg synes dæleme godt, at man kunne have fået "a second opinion" til det script :)

  Bruce18-12-15 10:02

 • ★★★★1

  Hono

  Jeg forestiller mig at Solo ses som en kæmpe baby a la "2001" med klassisk musik i baggrunden. 

  Babo18-12-15 10:04

 • ★★★★★★0

  Jeg er ikke i tvivl om, at nu da de har startet et nyt kapitel i Star Wars-universet med noget der både er velkendt og spiller på folks nostalgi, så får de friere rammere i de næste film, ikke mindst i anthology-filmene.

  Og bortset fra det, siger Han jo direkte, at det ikke var tilfældigt, at de fandt Tusindårsfalken, de ledte efter den. :)

  Zero Cool18-12-15 10:10

 • ★★★0

  3D udgaven, var virkelig spild af tid og penge, jeg elsker 3D, men lige Star wars ville jeg gerne se i 2D, men valgte 3D af 2 grunde, salen var større og bedre end den i 2D. Men konverteringen af denne film i 3D, var absurd ringe, tror der ville være mere dybde i 2D udgaven og det er første gang jeg har oplevet en 3D film være sløret. Var jeg den eneste der oplevede det i 3D udgaven eller var det bare min biograf der ikke havde indstillingerne iorden? 

  MOVIE100018-12-15 10:11

 • ★★★★★★0

  Jeg har kun set 2D-udgaven. Til gengæld fik jeg endelig bevæget mig i Park Bio, som jeg ikke har været i siden 1994, tror jeg det var, hvor jeg så Nostradamus til Copenhagen Film Festival.

  Det er sgu en fed biograf. Old school på rigtig mange måder, gode sæder, masser af benplads og helt i top på den tekniske side.

  Zero Cool18-12-15 10:13

 • ★★★★0

  Du er lidt af en skidt fyr, bruce :)

  Men jah, ikke at jeg er uenig i punkterne, altså at de vækker minder, men de spillede godt på det og rejste flere spændende spørgsmål. Meget af det gik igen og Abrams vil jo ikke ignorere de ting fra universet. Jeg kan huske nogle kritiserede The Dark Knight fordi den var så radikal anderledes fra Begins. Altså, du kan sgu ikke gøre alle tilfredse :) 

  Jeg vil igen inddrage Fury Road. Den gentager altså rigtig mange ting fra tidligere film. Men gør det pisse godt. Men altså, det generede ikke mig, selvom der selvfølgelig også var lidt plads til forbedring. 

  Babo18-12-15 10:17

 • ★★★★0

  @Bruno: Jo men Rey i nabolaget med de kræfter og droiden som skydes ned lige i nabolaget? Jeg tror, jeg køber 2 kuponer Eurolotto. Jeg føler ... kraften er med mig ;-)

  Mht. 3D vs. 2D, så følte jeg også 3D var spild af tid. Man taber jo 50% opløsning pga. to billeder, så billedet vil jo føles mindre skarpt og det tab, samt mindre lys, synes jeg ikke blev opvejet af dybdeperspektivet.

  Bruce18-12-15 10:20

 • ★★★★★★0

  Bruce, og du ved, robotter der tilfældigvis lander ved Luke Skywalker, der tilfældigvis bor ved siden af en af de sidste jedis og tilfældigvis er søn af den værste badguy i universet, men alligevel ender med at falde over oprørshæren og tilfældigvis ved hvordan han skal flyve en X-Wing godt nok til, at han kan redde dagen. :p

  Zero Cool18-12-15 10:23

 • ★★★★0

  @Babo: You noticed! ;-D

  Hvis Abrams kunne give mig et old school rush som i Fury Road, så ville jeg også kunne tilgive meget :-) Men der var jo trods alt ikke så meget mere at fokusere på plotmæssigt, end at iscenesætte suveræn action.

  Jeg har ytret mine personlige ankepunkter, så jeg vil stoppe min "skidt fyr" karisma her :) Og lige påpege Carrie Fishers følelsesløse botoxansigt, som akkompagnerer hendes skuespil denne gang ;-P

  Bruce18-12-15 10:28

 • ★★★★0

  @Bruno: Havde jeg set A New Hope første gang i dag, havde jeg formentlig også "nitpicket". Men husk dog forskellen. At droiderne netop sendes ned til den planet for at finde Obi Wan og at Obi Wan ikke tilfældigvis er på den planet Luke er på, men grundet netop relationerne til Darth, Lukes familie og Luke selv. 

  Her skydes droiden ned og rammer tilfældigt den planet ... "og kommune", hvor Tusindårsfalken står og hvor tilfældigt, en pige med "kraften evner" udover det sædvanlige, bor i samme kommune :-) Jeg køber tre kuponer i dag!

  Bruce18-12-15 10:42

 • ★★★★0

  3D var rædsom. Der var desværre kun "dårlige pladser" tilbage og med briller på og helt ude i siderne, der har man godt nok skidt udsyn, hvor den mørke åbningsscene næsten var umuligt at se. 

  Babo18-12-15 10:46

 • ★★★★0

  @Bruno: Havde jeg set A New Hope første gang i dag, havde jeg formentlig også "nitpicket". Men husk dog forskellen. At droiderne netop sendes ned til den planet for at finde Obi Wan og at Obi Wan ikke tilfældigvis er på den planet Luke er på, men grundet netop relationerne til Darth, Lukes familie og Luke selv. 

  Her skydes droiden ned og rammer tilfældigt den planet ... "og kommune", hvor Tusindårsfalken står og hvor tilfældigt, en pige med "kraften evner" udover det sædvanlige, bor i samme kommune :-) Jeg køber tre kuponer i dag!

  Bruce18-12-15 10:49

 • 0

  Bruno

  Måske er det Lukes grønne lyssværd fra Return of the Jedi, og originalfarven er blå? :) 

  Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal synes om det, at man var valgt at slå Han Solo ihjel. Jeg ved godt, at man har valgt at gøre det samme som man gjorde med Obi-Wan, men synes ikke, at det var en oplagt/ærefuld exit, når man tænker på, at det er en så ikonisk karakter. Jo, han dør idet, han prøver på at redde sin søn, men det fungerede bare ikke for mig af en eller anden årsag. 

  Købte heller ikke Rey og Finns kamp mod Kylo Ren. Ren stopper en laser-blast i starten af filmens for fanden. Noget som ingen anden jedi/sith har gjort, og en padawan som Rey besejrer ham? Ja, han var såret, men det ikke nok. :) Men var glad for, at tilgangen til sværdkampene var old-school og rå frem for akrobatik og kolbøtter. :) 

  IK18-12-15 10:52

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen