Forum - Forum-tråd: De forbandede år

De forbandede år

  • ★★★0

    Selvom det kun er Refns fjerde spillefilm, så har han i mange år arbejdet som assisterende instruktør for Lars Von Triers, så instruktørgerningen er ham bestemt ikke ubekendt.  

    Har altid fundet Refn ret interessant og det glæder mig at han for første gang i den del år, nu er kommet med sin egen film. Jeg overvejer at gå i biografen og se den, selvom jeg ellers er af den overbevisning at film skal ses derhjemme.

    Aranyhajú Nyárszépe 9-01-20 09:37

  • ★★★0

    Nu har jeg fået den set. Filmen stoppede jo midt i handlingen, hvor det endelig var ved at blive spændende. Der var ellers lagt i kakkelovnen til nogle interessante forviklinger. Det var pænt irreterende. Syntes de må lave en del 2.

    Et andet problem er, at Frikorps Danmark ikke kæmpede ved Stalingrad. De kæmpede i den nordlige del af Rusland og de baltiske lande. Deres mest omtalte bedrift var de hårde kampe i Demjansk-kedlen. Her lykkes det, i modsætning til i Stalingrad, at forsyne tropperne via en luftbro og til sidst for dem at bryde ud af lommen.

    Korpset blev opløst i maj 43 og regiment 24 danmark blev oprettet under Panzergrenadier Division Nordland der var del af III Germanske SS-Panzerkorps. Det blev ledt af SS-Obergruppenführer Felix Steiner, som mange nok husker fra Der Untergang. Nordland var blandt dem der kæmpede til det sidste i Berlin og derfor har vi også en del danske beretninger derfra. Det er dog en anden historie.

    Det er i en vis grad lykkes de forhenværende frikorpsmedlemmer, at skabe en opfattelse af at de blot kæmpede mod bolsjevismen og ikke deltog i krigsforbrydelser. Det er først her i nyere tid, hvor mange af dem er ved at være borte, at det i højere grad er kommet frem, at de også var vidende om hvad der foregik og også i visse tilfælde deltog. Derfor syntes jeg det er okay med de referencer filmen kommer med, selvom detaljerne nok er noget de selv har fundet på. 

    Aranyhajú Nyárszépe 7-05-20 10:46

  • ★★★★★★0

    Og sådan kan man pille alle historiske film fra hinanden...det er selvfølgelig fint, at man har en stor viden om et emne, men jeg synes, det er meningsløst at kritisere film for deres manglende historiske korrekthed.

    Guldager 7-05-20 11:12

  • ★★★0

    Så stort et problem for mig, er det nu heller ikke. Lidt irritere det dog og der er uvidenhed nok en fordel. Syntes bare man bør holde sig til sandheden så vidt muligt. Mon ikke de fleste danskere også ved at der blev kæmpet andre slag end Stalingrad i øst.

    Mit største problem med filmen er at den slutter lige hvor det var ved at blive interessant.

    Aranyhajú Nyárszépe 7-05-20 20:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen