Forum - Forum-tråd: Kvinden i guld

Kvinden i guld

  • ★★★★★0

    Jeg ligger selv et sted mellem 1 og 2 stjerner. Virkelig banal og ligegyldig historie der samtidig er så vanvittig ærkeamerikansk og følelsesmanipulerende at det halve ville være nok.

    David Lund29-10-15 07:32

  • 0

    Ja, den forsøger helt sikkert at diktere publikums følelser, hvilket også var mit største problem, da jeg så den i lyset af "Philomema", som behandler sit ømtålelige emne langt mere sobert. Jeg synes dog ikke den er ærkeamerkansk. "The Patriot" og "Armegeddeon" er ærkeamerkanske. Historien finder jeg nu heller ikke "ligegyldig". Ud fra et kulturhistorisk perspektiv har den efter min mening sin berettigelse - det er bare ærgerligt, at materialet bliver brugt så klodset.

    benjamin5129-10-15 09:34

  • ★★★★★0

    Selve opbygningen er da bestemt ærkearmerikansk og ikke meget ulig de film du nævner. Manipulation og sentimentalitet på den måde er jo også en del af den ærkeamerikanske opskrift. Historien er dog fin ja, det er mere måden historien bliver formidlet på, der gør den ligegyldig. Jeg svingede i hvert fald et sted mellem vrede og kedsomhed, da jeg så filmen. Virkelig dårlig oplevelse.

    David Lund29-10-15 15:58

  • 0

    Tjo, tja, det kan du sige, men synes nu der er stor forskel på historien og hvordan historien bliver fortalt. Vi kan også kalde det emnet. Det synes jeg bestemt er vigtigt. Du har ret i, at formidlingen godt kunne være bedre. Og, ja, det hører helt sikkert med til den ærkeamerkanske opskrift, men jeg synes stadig "Kvinden i guld" minder mere om ærkebritisk tv-filmshåndværk. Et andet godt eksempel er biopic'en om "Hitchcock" - den hører til samme glatte, kategori. Ja, det er sentimentalt og manipulerende, men for mig går det ikke hen og bliver "The Patriot"-omklamrende.

    benjamin5129-10-15 17:22

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen