Forum - Forum-tråd: Metropolis Complete

Metropolis Complete

 • ★★★★★★0

  Metropolis er en gigantisk storby, der meget symbolsk er opdelt i Arbejderbyen for de fattige i undergrunden, mens Klubben for de rige er placeret helt i toppen.

  Så lidt som i Snowpiecer, som anmelderen hader/kritiserer stærkt for samme opdeling;-)

  Jeg har nydt begge, men ingen tvivl at Metropolis er en bedre film. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at se den i biografen.

  Må jeg spørge anmelderen om, hvilken Lang film der er hans favorit (jeg må næsten gætte på denne, Langs mest berømte værk) med en rating på 6 stjerner. Personligt er jeg mere til M.

  T. Nielsen 3-10-15 12:23

 • ★★★3

  Inde på Filmz, har Morten Just stemplet den som jødehadsk, fordi han åbenbart forveksler pentagrammet med Star of David. Godt det ikke er alle der har tabt sutten.

  Jeg syntes da fortsat at historien er aktuel. Vi lever stadig i et klassesamfund, hvor de rigeste bliver rigere og rigere. I en by som Sau Paulo, lukker de rige sig inde bag gitterporte, overvågningskameraer og skudsikre biler. De rigeste sætter aldrig benene på jorden, men flyver med helikopter fra skyskraber til skyskraber. Det er da rent Metropolis. Mellemledet mellem vor tids rige og fattige, er medierne, der manipulere os og holder os i skak.

  Regner selv med at tage ind og se Metropolis Complete. Den bliver dog ikke vist i Cafe Biografen før 24/10.

  Til sidst, så skal jeg jo lige traditionen tro, påpege en mangel på siden ;) Det kunne være dejligt hvis der stod dato på anmeldelsen, så man kan se hvornår den er skrevet.

  Aranyhajú Nyárszépe 3-10-15 13:28

 • ★★★★0

  Det er på alle måder en interessant film - endda selvom den skulle være jødefjendsk (hvilket jeg nu heller ikke kan se, at den skulle være). Dog er jeg ikke helt oppe og ringe selv - ender nok på 4-5 stjerner. Hvis jeg havde tid, genså jeg den dog gerne i biografen i denne version.

  David Lund 3-10-15 17:19

 • ★★★0

  T.Nielsen: Faktisk påpeger jeg også, at historien ikke er noget at skrive hjem om. Heldigvis kan "Metropolis" noget mere end det, som modernistisk værk. :)

  Mht. favorit Lang-film, synes jeg absolut "Metropolis" er bedst. Igen ikke så meget pga. historien i sig selv, men pga. design, atmosfæren og fascinationen. Jeg har nu set den fem gange, to af gangene i den nyeste udgave, og bliver opslugt af den hver gang. Ellers er jeg også ret tosset med "M", samt "Der Müde Tod", "The Big Heat" og de to første "Dr. Mabuse"-film. Jeg har endnu ikke set de to "Die Nibelungen" film. 

  Kisbye: Tematikken om klassesamfundet er absolut aktuelt, og "Metropolis" er ikke den værste af slagsen i det henseende - det er "Snowpiercer". ;) 

  Mht. pentagrammet var det originale afsæt i "Metropolis", at der skulle være langt mere fokus på magi. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt er med på jødehad-symbolikken - men heldigvis er film fri for fortolkning.

  Dolphinfriendly 3-10-15 17:30

 • ★★★★★★0

  Ha ha ha:-) Ja ok så....Tak for et godt svar!

  T. Nielsen 3-10-15 18:34

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen