Forum - Forum-tråd: Midsommar

Midsommar

 • ★★★1

  Ser ikke mange film længere, men havde afgjort set frem til Ari Asters nye film. Desværre er jeg også lettere skuffet. Til trods for sin rigdom i kulissen omkring højtiden har Aster desværre ingen rådighed over persondramaet, som var så udslagsgivende i Hereditary. Den fjernede hurtigt fokus fra dét, som startede med at være kernen (et forhold) og bruger i stedet næsten det meste af sin lange spilletid på bizarre ritualer. Og det var alt andet end spændende. Bedre held næste gang, Aster. 

  Babo12-07-19 00:10

 • ★★★2

  Jeg er til gengæld på ingen måde skuffet. For mig var den om muligt endnu bedre end “Hereditary”. Den langsomme opbygning af den trykkende stemning og kulminationen af den fungerede fantastisk. Jeg var fuldstændigt opslugt. Fantastisk film!

  9/10

  Det er dog en af den slags film, hvor jeg tror, at størstedelen af publikummet, der går ind og ser filmen med forventningen om at se en gyser vil blive slemt skuffet. Det kunne jeg også se og høre ved den visning jeg var til. Der var nogen på et par rækker foran, der tog deres mobil frem hen mod slutningen, da de havde koblet helt fra filmen. På vejen ud kunne jeg også høre dem foran mig kalde det en dårlig film, som jo “slet ikke var uhyggelig”. Det er en art-house gyser-film, og det er væsenligt anderledes end en mainstream gyser-film. Det skal man være klar på. Det tror jeg dog også, at de fleste aktive Moovy-brugere er.

  Kruse12-07-19 10:22

 • ★★★0

  Jeg var helt klart på, at det ikke var et decideret gys i den forstand. Jeg var bare slet og ret ikke involveret i karakterdramaet og karakteren Christian er utrolig flad. Det samme er hans venner, som på mig virkede som horror stereotyper. Flere imponerende enkeltstående sekvenser, men også en del mindelser om Wicker Man, som dog forstod langt bedre at skære ind til benet end Midsommar. Der var alt for meget ritual nonsens og for lidt, ja drama. Jeg er faktisk mere skuffet end først antaget. Modsat Hereditary, en jeg formentlig ikke genser. 

  Babo12-07-19 10:33

 • ★★★0

  Det var nu heller ikke personer som dig jeg refererede til, men det almene ikke-filmnørdede publikum :)

  Kruse12-07-19 10:48

 • ★★★0

  Jeg er helt enig med Babo – og synes ærligt talt, at den er en ret konventionel og (og bogstavelig talt) lige ud ad landevejen ‘vacation for americans gone wrong’-fortælling, placeret ind i en “Hereditary”-narrativ struktur med tilsvarende temaer, motiver og pacing som dén og “The VVitch”. Virkemidler og plotstrukturer filmnørder typisk ser fra afstand, hvilket jeg selv fandt forudsigelig og kedelig, og ikke mindst som trist skabelon-genbrug.

  Derfor finder jeg det interessant, hvordan filmsnakken på diverse fora – ikke alene herinde – adskiller “Midsommar” fra såkaldt mainstream-horror. Personligt ser jeg den nemlig ikke som så anderledes. Er det fordi, den ikke er overklistret med jump-scares á la “The Conjuring”-franchisen, fordi tempoet er dvælende eller billedesiden (der ér flot, kombineret med den indimellem dynamiske “Stranger Things”-klipning), at den gør udslaget hos jer der synes om den? 

  Dolphinfriendly12-07-19 11:30

 • ★★★0

  Det var nu heller ikke personer som dig jeg refererede til, men det almene ikke-filmnørdede publikum :)

  I know og du har helt ret hvad det angår. De vil kede sig noget gevaldigt. Omend vil jeg sagtens kunne forstå det et eller andet sted, fordi meget af filmen desværre er en lang ørkenvandring. 

  Babo12-07-19 11:41

 • ★★★1

  Sys også den virkede en kende for velkendt og selvom jeg fandt interessante tilløb (man kunne virkelig godt have udforsket det dødsdømte forhold mere og bedre) så begyndte filmen blot at køre i ring med ritualerne. Fik dog lyst til at gense Wicker Man :)

  Babo12-07-19 11:51

 • ★★★0

  Fik dog lyst til at gense Wicker Man :)

  Samme her. :) Jeg satte “Willow’s Song” på da jeg kom hjem.

  Dolphinfriendly12-07-19 11:59

 • ★★★0

  Samme her. :) Jeg satte “Willow’s Song” på da jeg kom hjem.

  :)

  Jeg sys også soundtracket i Midsommar manglede noget sjæl. Det var en masse uhyggelige lyde, men intet man sådan husker bagefter. 

  Babo12-07-19 12:14

 • ★★★★0

  Det lyder som den deler vande. 

  T. Nielsen12-07-19 14:00

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen