Forum - Forum-tråd: Midway

Midway

 • 1

  JAMEN?..hvad i al verdens riger og lande?! ..er denne bedre end 'Pearl Habor'(2001)...??

  MÅLLØS er vel ordet

  Gasivodo 7-11-19 00:05

 • ★★★0

  Muligvis, jeg har ikke set Michael Bays "Pearl Harbor". :) 

  Dolphinfriendly 7-11-19 01:16

 • ★★★0

  Fedest Nicky. Med alle de forbehold, og stadig 4 stjerner, så skal jeg i biffen!

  Wayne 7-11-19 03:45

 • ★★★0

  Og måske ikke alligevel, når man læser de øvrige anmeldelser - eller har anmelderne bare vænnet sig til at hade Emmerich?

  Der er jo ingen som åbenbart betvivler hans evne som håndværker.

  Det der kan undre mig er at man tidligere sjældent havde problemer med at en krigsfilm var patriotisk, men nu er det nærmest en dødssynd. Nu har jeg selvfølgelig ikke set filmen, så det kan være at den er totalt "over the top".

  Wayne 7-11-19 11:29

 • ★★★0

  Mit indtryk er, at nej-hatten tages på overfor Emmerich (såvel som visse andre instruktører). “Midway” er muligvis et nemt offer i det henseende, hvor jeg nu hyggede mig fint ud fra underholdningsfilm-præmissen.

  Dolphinfriendly 7-11-19 14:54

 • ★★★★2


  En stor del af nutidig kritik af film - omhandlende historiske begivenheder - er det totale fravær af at vurdere samtidens kontekst udi bl.a. moral og værdier og have for øje, hvor langt man var "nået i evolutionen" af bl.a. friheder og rettigheder og hvad man stod overfor af udfordringer - nationale som globale.

  Derfor er det så hult at udtrykke kritik af patriotisme og nationalisme for andre tider, hvis man f.eks. er så uheldig at være vokset op i en globalistisk virkelighed, hvor man ofte påduttes, at patriotisme og nationalisme - ingen forskelle nævnt, ingen glemt - har fanden skabt.

  Det er en diskussion, som har fedt nok på sig til mange bogserier.

  Det er så nemt at være født med en oplysningsguldske i munden, hvor man med lind hånd dømmer alle forne generationer for ikke at have handlet i regi af f.eks. lighed mellem folk af forskellige køn - ingen nævnt, ingen glemt -seksuelle præferencer, og af forskellig etnicitet.

  Det vil svare til at anklage de mellemøstlige diktaturer - religiøse som politiske - for ikke at have friheds- ligheds- og rettighedsspørgsmål for øje, når de oplysningsmæssigt aldrig nogensinde har haft muligheden for at bevæge sig fremad af egen kraft, på den skala.

  Lad os endelig være foruden en sådan kritik af film beskæftigende sig med historiske personer og begivenheder, for en ting er sikkert .... at de som har lysten til at gøre det, ikke har evner eller viden til at argumentere sagligt herfor.

  4 stjerner ... den er solgt!

  Bruce 7-11-19 16:00

 • ★★★★★1

  Mit indtryk er, at nej-hatten tages på overfor Emmerich (såvel som visse andre instruktører). “Midway” er muligvis et nemt offer i det henseende, hvor jeg nu hyggede mig fint ud fra underholdningsfilm-præmissen.

  Vi skal nok ikke lede længe før vi finder en der trykker på autoknappen og kalder den lort uden at have set den og som sikkert holder fast i dette om den blev set. Ingen nævnt, ingen glemt;) Men tror du har ret, der ofte ligger en automatik i en del af kritikken. Jeg kan ikke selv sige mig fri for at være påvirket.

  T. Nielsen 7-11-19 16:07

 • ★★★0

  Soundvenue skriver: 

  ‘Emmerichs nyeste CGI-bombardement er et destillat af ærkeamerikansk patriotisme uden en eneste nuanceret‘

  Jeg holder mig pænt langt væk. Emmerich er simpelhen ikke særlig interessant til at jeg gider og jeg havde med glæde set den havde det været en anden bag. Det hjælper heller ikke den lignede lort hele tiden. 

  Babo 7-11-19 18:19

 • ★★★0

  Jeg er glad for Emmerich, som jeg til enhver tid foretrækker foran Michael Bay.

  Den eneste Emmerich-film, jeg virkelig ikke bryder mig om, er "10,000 BC", som jeg har givet 2/10.

  Ellers ligger jeg på (af dem jeg har set):

  "Stargate" 8/10

  "Independence Day" 8/10

  "The Patriot" 8/10

  "The Day After Tomorow" 7/10

  Rasmus Drews 7-11-19 18:49

 • ★★★★0

  Af hans andre film, er Stargate nok den jeg bedst kan lide, efterfulgt af The Patriot.

  Universal Soldier er jeg også glad for, selvom det ikke ligefrem er en fantastisk film.

  ID4 er ok underholdende. Det er ikke en film jeg ville se alene, men jeg ville ikke brokke mig, hvis jeg så den i selskab med andre. Det samme gælder faktisk White House Down.

  The Day After Tomorrow er vendt for mig - jeg synes stadig at det er en pissedårlig film, men den underholder mig ret godt.

  2012, Godzilla og den seneste ID er sgu noget bras, og 10,000 BC har jeg ikke set. Moon 44 ligger på min liste på Amazon og den ser ret nice ud.

  Bruno 7-11-19 19:23

 • ★★★0

  Jeg har set "Universal Soldier", men det er godt nok mange år siden. Husker den dog som underholdende.

  Jeg prøvede at se hans Shakespeare-film "Anonymous" på en streamingtjeneste på et tidspunkt,  men gav op 1/3 inde...

  Rasmus Drews 7-11-19 19:30

 • ★★★0

  At man hellere vil have ham over Bay siger hvad præcis? Et valg mellem pest og kolera :)

  Babo 7-11-19 19:37

 • ★★★★0

  At man hellere vil have ham over Bay siger hvad præcis? Et valg mellem pest og kolera :)

  At man kan se film fra flere instruktører.

  Bruno 7-11-19 19:53

 • ★★★0

  At man kan se film fra flere instruktører.

  At man hellere vil have Emmerich over Bay = at man kan se film fra flere instruktører? 

  Babo 7-11-19 20:03

 • ★★★★0

  Jeg tænker, at det betyder, at man bedre kan lide Emmerichs film end Bays film. Sådan har jeg det faktisk også.

  David Lund 7-11-19 20:06

 • ★★★★0

  At man hellere vil have Emmerich over Bay = at man kan se film fra flere instruktører? 

  Ja.

  Bruno 7-11-19 20:43

 • ★★★★0

  Patriot er en herlig film. Og Star Gate er også fin.

  Bruce 7-11-19 20:51

 • ★★★0

  Jeg tænker, at det betyder, at man bedre kan lide Emmerichs film end Bays film. Sådan har jeg det faktisk også.

  At man overhovedet stiller det op på den måde, finder jeg spøjst. Hvor kom Bay i billedet? Jeg kan også bedre lidt Emmerich end Boll. Juhu!! :)

  Patriot har jeg altid hadet. Den er simpelthen kvalmende ringe og ærgerligt en ellers fin produktion gik til spilde. 

  Babo 7-11-19 21:30

 • ★★★★★0

  Hvor kom Bay i billedet?

  Her;)

  Jeg er glad for Emmerich, som jeg til enhver tid foretrækker foran Michael Bay.

  T. Nielsen 7-11-19 22:40

 • ★★★★★0

  Men jeg tænker at Bay kommer ind, fordi det måske er to instruktører der er oplagte at sammenligne? Det ville jeg mene de var, uanset hvad man så måtte mene om deres film.

  T. Nielsen 7-11-19 22:41

 • ★★★0

  Emmerich har ikke den samme æstetiske sans som Bay, og hans brug og forståelse af CGI er langt værre end hvad Bay præsterer. Emmerichs klichefyldte karakterer er sjældent ligeså anstrengende som i Bays film, men når Michael Bay har ramt rigtigt(hvilket er langt tid siden), så er det væsentligt bedre end noget Emmerich kan præstere. Jeg bryder mig ikke om nogen af dem, men jeg har større tiltro til, at finde underholdning i en Michael Bay-film end en Roland Emmerich-film.

  Bedømt ud fra traileren ser denne film virkelig skidt ud og enormt kunstigt. Jeg springer over.

  Kruse 7-11-19 23:37

 • ★★★0

  Jeg nød 13 Hours, så jeg vil også sige Bay nu vi er ved det. Emmerich er blevet dårligere og dårligere visuelt i takt med teknologien er blevet bedre og pengene større. Hvis man nu bare gav 1/3 af budgettet væk til A24 og skar ned på Emmerichs pruttelyde :)

  Babo 8-11-19 07:12

 • ★★★★★0

  Jeg ville ikke ane hvem jeg ville foretrække, hvis man kan sige det sådan. Kan jeg vælge ingen:-D Filmisk set, så kan jeg ikke klage over det tekniske i Bay's film. Hans stil er også mere moderne. Sine steder også lidt mere trættende. Her har Emmerich lavet et par film, hvor jeg synes det visuelle er på en meget lækker gammeldags måde. Men afviklingen halter ofte voldsomt. Men så jeg alle deres film igen (hvilket ikke kommer til at ske), så ville jeg måske kunne sige at den ene har lavet marginalt bedre film gennemsnitligt set. The Rock og ID4 er begge to film jeg stadig finder mægtigt underholdende.

  T. Nielsen 8-11-19 08:37

 • ★★0

  Jeg har hørt at den skulle være ret realistisk. Maskingeværene på flyene skyder måske i lidt længere tid, end de ville have gjort i virkeligheden, men det er jo en småting.

  Aranyhajú Nyárszépe 8-11-19 08:47

 • ★★★0

  Stargate, Independence Day, The Patriot og The Day After Tommorow er alle Emmerich film jeg sætter stor pris på for deres underholdningsværdi og humor. Helt enig i at det er for længe siden han peekede, men det er vel ikke fair hvis man pr. automatik dømmer ham ude inden man har set en film.

  Jeg kan sagtens forstå at man sammenligner Emmerich og Bay, de har trods alt lavet film med samme tema. Synd at Bay blev fanget af Transformers serien - men en kombi af mange tilskuere og masser af grønne sedler er vel svær at modstå.

  Wayne 8-11-19 08:57

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen