Forum - Forum-tråd: Sauls søn

Sauls søn

  • ★★★0

    Så autentisk syntes jeg heller ikke den virker. Man kan sammenligne den lidt med Den Grå Zone. Ligesom den film, blander den flere autentiske begivenheder sammen i en pærevælling. Blandt andet fotograferingen af afbrændingen af lig udenfor Krematorium V i august 44 og opstanden af Birkenau Kommando III i oktober 44. Selve hovedhistorien med drengen der overlever en gasning ligger meget opad historien i Den Grå Zone. Høss beskriver en sådan begivenhed i sin selvbiografi. Pigen der har overlevede, blev dog blot slået ihjel igen da SS fandt ud af det, uden det gav noget større drama. Det største problem med realismen, syntes jeg er at Saul åbenbart ingen problemer har med at bevæge sig rundt imellem kommandoerne. Det tvivler jeg på at man kunne i virkeligheden.

    Årsagen til at den alligevel kommer op og ringe, ligger i fotograferingen, som virkelig er speciel og unik. Det giver den en følelse af autentitet og realisme.

    Derudover, syntes jeg lydsporet er godt. Specielt glad for at man taler de mange forskellige sprog, som der var.

    Flot film, men de skulle måske blot have holdt sig til at vise en dag i et sonderkommando, istedet for den handling de har bygget op. Virker unødvendigt.

    8/10

    Aranyhajú Nyárszépe21-05-16 12:57

  • ★★★★0

    Jeg kan ikke blive enig med mig selv om hvor meget af filmen der skal tages pålydende. Hele Sauls søgen er jo forrykt. Nærmest surrealistisk. Men filmen rumsterer sgu stadig hos mig. Den er som en kniv i hjertet. 

    Babo21-05-16 13:32

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen