Forum - Forum-tråd: White Noise (Netflix)

White Noise (Netflix)

 • ★★★0

  Meget skidt filmatisering. Jeg havde højere forventninger til Baumbach, han rammer på ingen måde bogens velsmurte sarkasme.

  Dolphinfriendly30-12-22 15:41

 • 0

  Jeg har altid været vild med DeLillo, ikke mindst White Noise. Jeg har dog aldrig rigtigt forstået hvorfor du vil filmatisere bøger som er klassificeret som mesterværk og klassikere med mindre det er for at skabe en stor profit på dem. 

  Filmen vil altid stå i skyggen i forhold til bogen. Jeg har svært ved at komme i tanke om nogle film der er bedre end bogen den er baseret på når det gælder mesterværker og klassikere.

  Kiyonji30-12-22 15:56

 • ★★★★★★0

  Jeg har aldrig forstået, hvor man prøver at filmatisere bøger...det vil altid være umuligt. Filmen skal stå som sit eget værk, og ikke prøve på at tilnærme sig dens forlag på bekostning af kvalitet.

  En filmatisering skal altid ses helt og aldeles uafhængig af f.eks. en bog (selvom det er svært, fordi vi har dannet billeder ud fra bogen) - og derfor skal en film også tage sig de friheder, der skal til for at få det til at fungere. Det kræver dog at folk er villige til at parkere deres forforståelse baseret på tidligere forlag 

  Guldager30-12-22 16:33

 • ★★★1

  Filmatiseringer skal ses som selvstændige fortolkede værker ud fra dens præmisser, men det er selvfølgeligt umuligt helt at trække fra hinanden. Jeg er dog ikke enig i, at film altid vil stå i skyggen af bogen. Adskillige elskede film er baseret på bøger, tegneserier og graphic novels, så naturligvis kan filmatiseringer retfærdiggøres.


  Efter min mening er der masser af virkeligt gode filmiske fortolkninger af litteratur, også bedre end/på niveau med oplægget, som ikke nødvendigvis står i skyggen af ophavet. Heriblandt de oplagte som “The Godfather”, “Fightclub”, “Lad den rette komme ind”, “A History of Violence”, “The Hoods” (“Once Upon a Time in America”), “Pagten”, “Heart of Darkness”/“The Waste Land” (“Dommedag nu”), “Døden i Venedig”, “The Sandman”, “Drive My Car”, “Who Goes There?” (“Det grusomme udefra”), “Drømmer androider om elektriske får?” (“Blade Runner”), “Vi ses deroppe”, “Nightmare Alley” (1947), “Coraline”, “Ondskabens øjne”, “Ondskabens hotel” osv osv. Ikke dermed sagt, at der ikke er masser af elendige filmatiseringer. Såsom “White Noise”. :)

  Dolphinfriendly30-12-22 20:43

 • 0

  Filmen vil altid stå i skyggen i forhold til bogen. Jeg har svært ved at komme i tanke om nogle film der er bedre end bogen den er baseret på når det gælder mesterværker og klassikere.

  Udover dem der er nævnt:

  Forrest Gump

  Shawshank Redemption

  One Flew Over the Cuckoo's Nest

  The Notebook

  The Devil Wears Prada

  American Psycho (måske..)

  The Lords of the Rings Trilogy

  TheRealLukeSkywalker30-12-22 19:49

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen