Forum - Forum-tråd: brugeranmeldelse

Game of Thrones - Sæson 8 (2019)

 • ★★★★★0

  Jeg går i dækning:)

  T. Nielsen25-07-19 11:19

 • ★★★★0

  Jeg går i dækning:)

  Hvorfor? Tror mange vil være enige om 4/6, måske lidt under. De er bare sure og skuffede over at den ikke endte på 5/6 og 6/6, hvor den har været tidligere. 

  Riqon25-07-19 11:52

 • ★★★★★1

  Hvorfor?

  For sjov;-)

  De er bare sure og skuffede over at den ikke endte på 5/6 og 6/6, hvor den har været tidligere. 

  Det var og er, som du kan læse, også min konklusion. Jeg ved også godt at folk herinde ofte er både fair, nuanceret og andet godt. Min kommentar var ment i spas i forhold til de ofte voldsomme reaktioner jeg er stødt på, på det store vilde net.

  T. Nielsen25-07-19 13:13

 • ★★★★1

  Hvorfor? Tror mange vil være enige om 4/6, måske lidt under. De er bare sure og skuffede over at den ikke endte på 5/6 og 6/6, hvor den har været tidligere. 

  Herinde måske. Der er flere fora på nettet, hvor stemningen er blevet gejlet op til, at sæson 8 er på niveau med Holocaust.

  Men jeg er også enig med T. Nielsen :)

  Kruse25-07-19 13:45

 • ★★★★0

  Ja jeg ender nok lige en karakter lavere 3/6. Jeg kunne ret godt lide slutningen, som var fint i tråd med hr. Martins "stil".

  Men der var sgu for meget coitus interruptus over afviklingen af nøglepersoner og meget ugennemtænkt logistik både mht. demografi og ageren under scener, som slet ikke gav mening set i lyset af, hvorledes man i andre sæsoner havde ladet handlingen udspille sig.

  Ting ta'r tid!

  Og selvfølgelig voldsomt meget ild i røven på Weiss og Benioff, da de skulle videre til en anden franchise. 

  Jeg havde set frem til at købe skidtet i en 4K version, men tror personligt ikke jeg vil gense den igen.

  Bruce25-07-19 14:54

 • ★★★★0

  3/6 eller 4/6 passer fint. Det er jo ikke helt skidt hele vejen igennem. En eller to episoder var måske dårlige (tror det var afsnit 4 som jeg anser som hele seriens dårligste), men der var en del fede øjeblikke stadig (episode 2 anser jeg som helhed som dét bedste afsnit i de sidste to-tre sæsoner). Mest af alt er sæsonen jo bare skuffende - især slutningen. Krydser stadig fingre for at bøgerne bliver færdige, og leverer en mere tilfredsstillende afslutning på historien. Hvis ikke overlever jeg nok alligevel =)

  David Lund25-07-19 16:05

 • 2

  Jeg må sgu indrømme at jeg ligger i 1-2/6 stjerner-segmentet og syntes det er en katastrofal sæson der pisser på alt der er etableret gennem de første især 6 sæsoner af serien.

  Det her bliver lidt af en roman, så undskylder på forhånd :) Men der er også meget at tage fat på ;)

  Allerede 7 sæson viste klare tendenser på dette men det er kørt helt af sporet i sæson 8 hvor det, i hvert fald i min optik, at D&D bare skulle videre til Star Wars så hurtigt som muligt og kunne skide GoT et stykke. Vil også mene at deres mangel på offentlig optræden siden siger alt om dette.
  De ved hvilket makværk de har lavet, bevidst vel og mærket, og vil ikke stå til ansvar for det.

  Der er SÅ mange problemer med 7'ende og især 8'ende sæson at det er svært at vide hvor man skal starte. Der er så lidt logisk sammenhæng både narrativt og karaktérmæssigt. Desværre er mange karaktere blevet reduceret til rene plotdevices der bare skal have plottet videre til næste punkt.

  Desuden vil jeg også mene at mange af disse problemer mere eller mindre er rent objektivt dårlig fortælleteknik at det i hvilken som helst serie/film ville blive påpeget som tåkrummende ringe.

  Når det er sagt er det nok få overordnede ting i slutningen som ikke kommer fra GRRM og i sig selv også KUNNE give god mening medmindre man ikke vil give folk piskesmæld med at forcere det igennem på  3-4 afsnit og omgøre alt man har brugt de tidligere 7 sæsoner på at etablere.
  Det er præcis dette der er et af de store kritikpunkter for den store skare der er utilfredse med 8. sæson.

  Men kan jo prøve at liste fra en ende af, hvorfor jeg syntes at sæson 8 a GoT er et makværk af kaliber og hvorfor dette udelukkende skyldes D&D. Alt andet ved sæsonen (som i tidligere sæsoner) er jo fremragende; skuespil, effekter, kostumer, settings, musik osv.:

  1. White Walkers (WW) og The Night King (NK).

  I 7 sæsoner har vi fået at vide "Winter is Coming" og det vil blive den værste nogensinde. I syv sæsoner er WW hypet op til at være en 'End of the World' event hvis lige ikke er set i flere tusinde år. Hvad vi fik var, i bedste fald, en let kølig brise.

  Bare det at man narrativt og fortællermæssigt afslutter den store fjende i afsnit 3 af en 6 afsnits sæson taler vidst for sig selv. At det også afsluttes på et afsnit efter at være hypet i 7 sæsoner er også under al kritik = det var sgu ikke særlig farligt eller slemt i virkeligheden (selvom John Snow skulle dø og genopstå for at forene wildlings og Norden). Det hele virker bare så ufattelig fladt.

  Dertil kommer så at hele afsnittet er et langt eksempel på hvordan alle tidligere regler i universet bliver smidt ud til højre for billige 'shok',  'åh nej' og 'badass' momenter hvor hovedkaraktererne har en plotarmor, der er en CW serie værdig og selve plottet er så håbløst skrevet at jo mere man tænker over det jo større hovedpine får man.
  Jojo, i øjeblikket man ser det er det da ganske spændende, men det hele er på tomme kalorier der ikke tåler der tænkes over tingene efterfølgende.

  Vi kan jo tage afsnittet fra en ende af:
  Første håbløst skrevet moment, der skal virke 'badass':
  Dothrakies klar til at ride afsted ind i den visse død og kun forøge de dødes hær uden nogen våben, der kan dræbe nogen wights eller WW. Altså helt igennem retarderet og virker ulogisk at det skulle være en del af deres kampstrategi når de har hele Nordens strateger samlet et sted og det blev etableret i sæson 7 at det ikke kunne bekæmpe denne fjende på konventianal vis. Man skulle mene de kan finde på noget bedre end dette.
  Hertil kommer at Jorah og Ghost også er en del af denne garde, der belejligt overlever angrebet??
  'Badass' momentet kommer så, da Melisandre uanmeldt ankommer og tænder alle deres arakhs, så det er visuelt flot fra Jon og Daenerys synsvinkel, når de løber deres død i møde.
  Dvs før hun kommer (som de ikke aner hun gør) er det en ren selvmordsmission i universets logik der blot vil forøge NK's hær.

  Dernæst kommer så at deres artelleri står i fronten så det kan blive ødelagt som det allerførste????
  De har det meste af deres hær stående uden for borgen???? Ovenikøbet med Unsullied som skal ofre sig for at andre kan overleve? Som i at ofre sin bedste del af hæren for mindre effektive kan overleve?? Ulogisk. 
  De har med de i mente kun lavet 2 voldgrave til at sløve wightsne?????
  De har ingen olietønder eller lign i massevis til at forsvare borgmuren selvom ild er et af de mest effektive midler mod wights? Det kunne selv Bronn finde ud af i sæson 7, da Daenerys hær er foran Kings Landing.
  Melisandre får belejligt præstationsangst (eller hvad man skal kalde det?) og kan ikke antænde en enkelt pind selvom hun lige har antændt et helt hav af arakhs = billigt 'åh nej' moment.
  Igen, der er så meget galt med strategien omkring dette 'største slag i deres historie', der går mod så meget af den etablerede lore i serien at det virker meget utroværdigt og blot skal bidrage til spændingen for spændingens skyld, men ikke logikken i serien, som de ellers har været gode til tidligere.

  Nu vi taler strategi, hvorfor holder de deres bedste våben mod wightsne, nemlig dragerne tilbage mens deres høre bliver slagtet??? De burde rent logisk set være i brug from the get go og dræbe så mange de overhovedet kunne komme i nærheden af. Men igen så ville vi ikke have billig suspense pga. af dumhed fra vores main cast.

  Derudover ser vi gang på gang de etablerede karakterer i umulige situationer, omringet af wights klemt oppe mod murer eller liggende på jorden, der er etableret betyder den sikre død i dette univers. Belejligt klippes der hver gang væk og når der klippes tilbage står de nu et andet sted helt uskadte = Utroværdigt og hiver mig ud af serien.
  Hvis du ikke vil have en karakter skal dø, så lad være med at sætte dem i disse situationer. Såre simpelt. Ergo dovent og dårligt manuskript der via de billigste tricks muligt skal give os spænding for spændingens skyld.
  F.eks. Jon der er omringet af horder af wights 'åh nej' -> klip væk -> klip tilbage hvor der nu kun er en håndfuld han kan løbe igennem.

  Næste øjeblik vi skal føle er 'Badass' er da Drogon brænder NK og vi finder ud af at han er immun for drageild. Det er voldsomt billigt. Dette i sig selv skaber et stort problem jeg vil vende tilbage til senere, men hvorfor ikke gøre det til et reelt badass øjeblik og lade NK bruge noget magi til at beskytte/afbøje/whatever Drogons flammer og etablere han kan andet end bare stå og se olm ud og smide med et par spyd?? Noget rigtig ice vs fire?

  Til sidst har vi så selve NK død... Noget mere antiklimatisk og stupidt skal man satme lede længe efter.
  1. At Arya er hende der dræber ham er bare så fladt og igen i mod alt det der er etableret tidligere. Når så selv D&D siger de kun lod Arya dræbe NK for at 'subvert expectations', altså kun gør det fordi det skal være uforudsigeligt og have en chokeffekt og dermed ikke skal give mening og passe ind i plottet behøves der vidst ikke siges mere. Azor Ahai bliver dermed IKKE brugt til noget i serien selvom om 'the Prince/Princess that was Promised' er blevet gentaget igen og igen gennem serien. Den første af MANGE plottråde der bare smides i lokummet fordi D&D ikke gider samle tingene.
  Og at det skulle være disse 'Blue eyes' er virkeligt shoehorned. Eye color profetien bliver heller ikke rigtigt indfriet.

  2. Selve drabet... enklaven er omringet af wights og WW samt har fladt terræn hele vejen ind til Bran. Hvor hopper hun fra? Hvordan bliver hun ikke opdaget? I det mindste gør det lidt troværdigt og lad hende hoppe ned fra træet lige over ham. Igen, blot et billigt 'chok' moment der skal redde dagen da det ser sortest ud = anti-GoT.

  3. Vi har tidligere i afsnittet etableret at drageild IKKE kan dræbe NK, han griner af det fordi han er badass. Hvordan kan Valyrian steel så dræbe ham? Stålet der er specielt fordi det er lavet med DRAGEILD???? Igen det er et stort problem i forsøget på at gøre NK 'badass' gør ham immun til drageild når de let kunne være sluppet rundt om dette på andre måder = dovent manuskript.

  4. Hvad fanden er Brans funktion? Han er blot et udueligt plotdevice. Gør intet og er komplet ligegyldig.

  Med NK død smides al mystik omkring Bran og WW ud af vinduet og vi aner ikke hvad de egentlig ville og hvad deres funktion var. Den 3 øjede ravn = Bran = ligegyldig. Det bliver ikke brugt til noget. Så 7 sæsoner har bygget op til dette, der udmunder i ingenting = fladt og dovent manuskript.

  Endnu en ting der for mig gør dette afsnit til et af de absolut værste er at vi ikke ser nogle WW kæmpe mod nogle som helst. Igen de er blevet kørt og hypet op over 7 sæsoner og så bruger man dem ikke. Valyrian sværdene bliver heller ikke brugt til en dyt selvom alle Valyrian sværd i Westeros på dette tidspunkt er samlet i Winterfell. Hvorfor har vi ikke episke kampe overalt i Winterfell mellem vores helte med Valyrian sværd og WW (det er er subjektivt, men for mig ville det engagere mig langt mere)?

  Dette afsnit er så problematisk på så mange niveauer, i min optik rent objektivt, fortællermæssigt at jeg har svært ved at forstå nogen kan finde det godt/underholdende. Alene det at hvad der skulle være klimakset i serien sker 3 afsnit før det sidste afsnit gør at de sidste 3 afsnit føles ligegyldige. Cersei er virkelig ubetydelig som 'skurk' kontra NK. Især hvis du kun vil bruge 3 afsnit på det.

  2. Jons slægt
  Bliver slet ikke brugt til noget. Kunne lige så godt have været udeladt af historien. Endnu en ting der er bygget op over 7 Sæsoners der bliver smidt ud med toilettet.

  Oven i købet bliver vi frarøvet Sansa's og Arya's reaktion herpå om hvem Jon virkelig er, samt grunden til at deres far har givet køb på sin ære for at beskytte hans søsters søn, den vel nok mest ærefulde mand i Westeros.
  Det er ting som disse der er virkelig ærgerlige og viser der bliver sprunget over hvor gærdet er lavest hver gang for at nå så hurtigt i mål som muligt.

  Derudover bliver Howland Reed bliver heller ikke brugt til noget, den eneste tilbageværende der kan bekræfte hvem Jon i virkeligheden er og ikke bare en Stark krøbling der siger hans bror er den retmæssige arving.
  Man skulle mene han var ret vigtig for plottet.

  3. Greyjoy hær og Scorpion ballistas
  Afsnit 4 er et skoleeksempel på dårligt manuskript.
  I Insight the Episode 3 forklarer D&D hvordan vi ser 'the End of the Dothraki' da de udfører deres selvmordsmission og flammehavet slukkes samt at vi også så i sidste afsnit hvordan the Unsullied stort set også blev udryddet.

  Men på magisk vis er der nu halvdelen tilbage af hver og der er overordnet set kun mistet halvdelen af hæren selvom der stort set intet var tilbage i afsnit 3. Objektivt set utroligt dårligt og utroværdigt manuskript.

  I denne samme scene taler de om hvordan de skal passe på Greyjoy flåden hvis de vil passere til havs, men dette forklarer Daenerys ikke er noget problem fordi hun har sine drager.

  Bogstaveligt talt scenen efter bliver Rhaegal snipet med scorpions fra en vanvittig afstand, der etablere at scorpions er imba våben, der nemt kan ramme deres mål fra store afstande. De smadrer også Daenerys flåde efterfølgende uden problemer, så de kan bruges til meget forskelligt.

  Igen, er der så mange problemer med dette der understreger det yderst problematisk manuskript:
  Som sagt har de LIGE talt om denne flåde scenen forinden og de skal være opmærksomme herpå. Alligevel bliver de fanget i et baghold selv med drager højt oppe der burde have et enormt overblik og kunne se en hel flåde fra lang afstand.
  Dette gøres kun (meget) værre af at D&D forklarer i Insight the Episode 4 at Daenerys 'glemte' at Eurons flåde var der????????? Her indrømmer de sort på hvidt hvor dovent og stupidt deres manuskript er.
  Hvis de ville have Raegal dræbt hvorfor gjorde de det så ikke i sidste afsnit hvor de kæmpede mod NK og Viserion hvor det ville give narrativ mening? Eller venter et afsnit mere og smide på Daenerys vanvids bål?

  Alt dette gør bare man bliver hevet helt ud af serien som seer da det er så hovedrystende dumt og nærmest fornærmende skrevet.

  4. Stand off foran Kings Landing:
  1. Hvorfor ville Daenerys på nogen måde stille sig med sin lille hær og lande Drogon inden for Scorpions afstand overfor Cersei der om nogen bare udsletter fjenden år hun kan uagtet hvor fejt hun end måtte gøre det?? Hun sprang hele Baelors Scept i luften FFS.

  2. Alligevel forsøger Tyrion (vi vender tilbage til karaktere senere) at overtale Cersei til at stoppe og tale til hendes indre moder?? Tyrion er blevet så fordummet i sæson 7 men især sæson 8 at det gør helt ondt. Han burde om nogen vide hvordan Cersei er om hun ville bruge hver en mulighed for at udrydde fjenden ISÆR når en mulighed som denne præsenterer sig.

  3. Vi har lige set hvor vanvittige scorpions er, så Cersei kunne 'vinde' så let som ingenting her, men vælger bare at lade være? Igen, vi skal have falsk suspense og hugget hovedet af Mellisandei så Daenerys omvenden i næste afsnit bliver super troværdigt (sarkasme kan forekomme)...

  5. Sacking of Kings Landing, Daenerys og hendes snap
  Der er ingen tvivl om at dette er en af GRRM plotlines og jeg har som sådan ikke noget i mod den, men jeg har i den grad noget i mod udførslen og troværdigheden af den i serien der får det hele til at kollapse og virker meget utroværdig.

  The Sacking:
  Sidste afsnit fik vi etableret at Scorpions er the shit, der rammer alt du peger på uden de store problemer. Dette afsnit tager så en 180 graders kovending og viser hvor ubruelige de pludselig er, da Daenerys med en enkelt drage nu smadrer hele Eurons flåde og Kings Landings forsvar så let som ingenting. Oven i købet uden civile tab!
  Det gør meget af det to sidste sæsoner så flade og viser hvor inkompetent de har gjort Tyrion kun for at få et tyndt plot til at rulle. Hun kunne have gjort det her fra da hun landede i Westeros, hvor der som bonus ikke engang var nogen Scorpions, så det havde været endnu lettere og indtaget Jerntronen prompte, have hele sin hær og allierede i Dorne og Highgarden.

  The Golden Company behøvede de ikke have med. De er komplet ligegyldige, så hvorfor de overhovedet blev introduceret og der skulle ligge et plot her med Euron er uforståeligt, når de blot bliver udslettet så hurtigt som de blev introduceret.

  Daenerys:
  For mig er det ikke troværdigt at hun på blot 2 afsnit for omgjort 7 sæsoners karakterudvikling. Hvis de ville have kørt dette, skulle de netop have ladet hende indtage Kings Landing i starten af Sæson 7 og så bruge de to sæsoner på at vise hendes forfald. Hun har igen og igen fortalt hun ikke vil være queen of the ashes. Alligevel skal vi have en 'chok' effekt ved at hun ud af det blå går i murder mode.
  Da det sker er der INTET incitament til at gøre det. Hun gør det bare. Her kunne de evt. have gemt Raegal til og lade ham blive dræbt her eller lign.. Det ville i det mindste gøre snappet lidt mere troværdigt.
  Fair nok hvis hun stadig vil brænde og slagte Cersei men hele den uskyldige befolkning? Det er virkelig out of character for hende på dette tidspunkt i historien.
  Dette plot skulle virkelig have brugt mere tid hvis det skal være troværdigt.

  Til sidst en lille sidebemærkning, hvordan overlevede Arya dette afsnit? Hun blev smadret jeg ved ikke hvor mange gange.
  Og hesten til sidst hvad handlede det om? Den var belejligt væk næste afsnit selvom dette afsnit sluttede med den??

  6. Daenerys død og dønningerne heraf
  'I know a killer when i see one'... Det opsummere vidst meget godt udførslen af dette plot.
  At vi overhovedet skal have en tam dialog mellem Jon og Tyrion om at det Daenerys har gjort er forkert viser blot hvor fordummet næsten samtlige karaktere er blevet denne især i denne sæson.

  Først har vi lige en teleporterende Grey Worm, inden Daenerys gør alle de resterende Dothrakies til hende Blood Riders.

  Selve drabet kan man diskutere men jeg følte mere for CGI dragen end jeg gjorde for Jon og Daenerys i denne sekvens, hvilket ikke burde være tilfældet.

  Dernæst, hvorfor bliver Jon ikke dræbt her hvis han bliver fanget og indrømmer han har dræbt Daenerys? Vi har lige set Grey Worm slagte soldater i gaden kun fordi Daenerys siger han skal. Hvordan ville sådan en loyal person ikke reagere når han får at vide hvem der har dræbt selv samme dronning?
  Hvorfor indgår de overhovedet i noget politisk efterfølgende? Hvorfor holder de overhovedet Jon i live?
  Hvorfor er Dothraki pludselig så fredfyldte når deres Khaleesi lige er død? De er alle Bloodriders nu som er bundet til at hævne deres døde Khaleesi, de burde jo hærger og plyndre hele landet!

  Der er så meget selvmodsigende her, der går stik mod alt de har etableret tidligere i serien. Det er bare dovent og ugideligt skrevet.

  7.  Rådet, Bran the Broken og the small council
  Scenen hvor rådet er samlet alene er så tåkrummende dårligt skrevet og ude a trit med det etablerede univers at det er helt forfærdeligt.

  1. Jon er stadig i live???

  2. Tyrion for besked på ikke at snakke. Snakker alligevel. Fortæller en usammenhængende historie om Bran. Får påvirket hele rådet. Selvom han ikke måtte snakke. Makes sence...

  3. Bran har den bedste historie??? Tror jeg bare jeg lader stå for sig selv, da det er det tyndeste lort længe skrevet.
  Alene det at Sam bare er tavs her efter at have forsvaret og gjort alt for Jon op til dette punkt i 8 sæsoner er stik modsat hans karaktér.

  4. Edmure. Hvorfor skal han pludselig være en pause klovn? Hvorfor ikke bruge ham seriøst hvis han endelig skal bruges?

  5. Hvorfor skal Norden pludselig være selvstændig med Sansa som dronning??? Hvorfor skulle Iron Islands og Dorne nogensinde gå med til dette, to imperier der har været i åben krig NETOP mod at blive en del af de samlede kongeriger? I så fald vil de da om nogen også have deres selvstændighed.
  Og hvorfor skulle Norden nogensinde IKKE følge tronen, der nu besiddes af den eneste tilbagelevende søn af Ned Stark, den direkte arving til Norden? Et folk hvor navn, arv og traditioner betyder alt. Det giver INGEN mening og pisser på det etablerede univers.

  6. At Bran 'has come all this way' for at blive konge selv om han tidligere har sagt han ikke vil være konge, giver et helt andet meget mørkt twist jeg er helt sikker på D&D ikke har skænket en tanke.
  Med den sætning siger de at Bran har set fremtiden og vidst han vil blive kronet konge. Dvs han har set at Daenerys har brændt millioner at mennesker og lagt Kings Landing øde, set nordmænd og en masse andre soldater blive slagtet inden Jon dræber Daenerys og sætter en stopper for konflikten (for Dothrakies i Westeros plyndrer åbenbart ikke efter deres Khaleesi er død, selvom det er deres tradition).
  Dvs han har vidst alt dette og har som minimum kunne prøvet at stoppe dette ved at videregive denne information, men har valgt at lade være, da han ellers ikke ville være sikker op at blive kronet som konge...
  Pretty dark stuff.

  Såer der small council scenen som også bare er hovedrystende dum og virker som D&D der lige vil flette noget sjov og fan sevice ind.

  At Bron er master of Coin er til grin.
  The Nights Watch eksisterer stadig men Sam får lov at leve med kone, barn og som maester i Kings Landing?
  Tyrion er ikke nævnt i bogen selv om han er et forsøg på en dårlig jokoe fra D&D i det han var hånd for Joffrey og Daenerys, Master of Coin, var en del af mange kampe og udslagsgivende i dem, han er den der historisk i Westeros dræbte Kong Joffrey og hans far Tywin, en af de mægtigste i Westeros. Jeg ser dette som en sidste middelfinger fra D&D om hvor lidt de gad denne sæson og GoT til sidst.

  8. Karakterer out of character og dialog
  Stort set alle karakterer opfører sig ulogisk og ikke som deres karakter er etableret hidtil med utrolig dårlig dialog som ellers har været et af seriens forcer.

  Jamies ark slagtes totalt med hans tilbagevenden til Cersei. Jeg forstår hvad de prøver her, men som ved Daenerys, hvis de vil vise en mand der gør alt hvad han kan for at ændre sig men i sidste ende ikke kan skal der bruges mere krudt på den del hvor han ikke kan, så det virker overbevisende og ikke bare sker ud af den blå luft når han sæsonen inden, altså 4 afsnit før, har forladt hende netop fordi det går op for ham hvad hun egentlig er.
  Alene det at Nicolai overbevisende kan levere en replik på 'I never really cared for them' er en emmy værdi. En af hans mest ikoniske scener fra badet med Brienne er jo netop at han forklare at han IKKE er ligeglad med befolkningen i Kings Landing, men han dræbte kongen for at beskytte dem.

  Tyrion er desværre blevet fordummet gevaldigt de to sidste sæsoner med hans fetich med at stole på det bedste i Cercei selvom han om nogen burde vide at man ikke kan stole på hende under nogen omstændigheder. Så når han gang på gang sætter hele sin plan op hans lid til hende og tale til hendes gode side bliver det ret trættende. Han bliver mest af alt reduceret til et plot device der skal sørge for at Daenerys ikke gør det fornuftige og indtager Kings Landing hurtigt som vi så i S08E05 hun kunne have gjort til hver en tid med minimale civile tab.

  Jon bliver reduceret til en 'Mu Queen' og 'I dun wan it' bot hvilket fandme er ærgerligt da Harringtion har vist i tidligere sæsoner hvor interessant en karakter Jon er og kan være.

  Varys amputeres fuldstændig og går fra at en af de snedigste i Westeros og the Master of Whispers til at være decideret dum. Hans sidste plan han får er pludselig at udbasunere alle hans tanker og planer til ærefulde mr. 'I dun wan it' midt på en strand i fuld offentlighed stik imod hans karakter hidtil.

  Arya har ikke haft den bedst portrættering siden s05, men her i sæson 8 går det helt galt. Hun er fortaleren for at Starks skal blive sammen som en flok som ulve. Alligevel er det hende der tager alene afsted mod Kings Landing for at dø alene. Hun ser Daenerys slagte millioner af uskyldige i Kings Landing og har så fået denne perle af en replik af D&D "I know a killer when i see one". Like, no shit.

  Sansa taler om at hendes voldelige forhold har været gode for hende da de har gjort hende til den hun er. Det er satme noget messed up shit at sige og gøre til en del af hendes karakter. Desuden bliver hun også mest et plot device i sæson 8 for at få plottet fra a til b. Bl.a. Jons ophav, hendes foragt for Daenerys osv. Det hele virker bare så forceret og karikeret.

  Cersei reduceres til en dukke der står og stirrer olmt ud at et vindue hele sæsonen mens hun sipper lidt vin. Fandme spild af skuespil talent. Om hendes død var tilfredstillende kan man diskutere men hvis hende og Jamie var gået lidt til højre var de overlevet...

  Euron er egentlig bare en ret kedelig karakter uden kød på. Hvorfor bliver han ikke rasende da Tyrion nævner at Cersei er gravid? Han burde kunne regne ud lige der, at hvis hun er gravid, så er det ikke hans barn. Ergo lyver hun for ham for at manipulere ham.

  Bron reduceres til ren fanservice og har ingen funktion i serien. Hele scene hvor han truer Jamie og Tyrion er komplet latterlig.

  Skuespillerne gør hvad de kan, men de får fandme ikke meget hjælp fra manuskriptet.

  Så alt i alt en del ting jeg syntes er helt skidt i denne sæson og hvorfor jeg ikke kan give den mere end maks 2/6, da skuespillere, designere, effekt folk, kostume ja alle andre mere eller mindre end D&D har gjort alt hvad de kunne for at GoT skulle være fantastisk lige til det sidste. Men to herre i D&D mente ikke det skulle være sådan da de skulle videre til noget andet så hurtigt som muligt samtidig med at de ikke ville give faklen videre til nogen som gerne ville afslutte det ordentligt og med respekt.

  Syntes i hvert fald det er ret sigende at GRRM har udtalt at der nok skulle 12 sæsoner til for at fortælle hele historien, HBO har sagt at de som minimum gerne ville finansiere 10 sæsoner med 10 afsnit i hver, men at D&D mente de kunne afslutte det hele med blot 13 afsnit fordelt på 2 sæsoner. Eller som de selv sagde  “We always believed it was about 73 hours, and it will be roughly that”, hvilket jo helt tydeligt er en gang mundlort, da det magisk passer med de 73 afsnit, de selv har valgt serien skulle vare...

  Jeg har i hvert fald ingen interesse i at se prequelen eller den nye Star Wars serie de skal lave. Prequelen fordi det i sidste ende ikke betyder en fløjtende fis som set i sæson 8 og Star Wars fordi det er D&D der laver dem.

  Desværre ødelægger sæson 8 for mig fuldstændig serien og dermed også gensynet :( Det er jeg personligt meget ærgerlig over da det ellers har været virkelig fed fantasy med en engagerende historie og persongalleri.

  Rant over :)

  Winchester25-07-19 17:10

 • ★★★★★3

  Jeg må sgu indrømme at jeg ligger i 1-2/6 stjerner-segmentet og syntes det er en katastrofal sæson der pisser på alt der er etableret gennem de første især 6 sæsoner af serien.

  Det her bliver lidt af en roman, så undskylder på forhånd :) Men der er også meget at tage fat på ;)

  Allerede 7 sæson viste klare tendenser på dette men det er kørt helt af sporet i sæson 8 hvor det, i hvert fald i min optik, at D&D bare skulle videre til Star Wars så hurtigt som muligt og kunne skide GoT et stykke. Vil også mene at deres mangel på offentlig optræden siden siger alt om dette.
  De ved hvilket makværk de har lavet, bevidst vel og mærket, og vil ikke stå til ansvar for det.

  Der er SÅ mange problemer med 7'ende og især 8'ende sæson at det er svært at vide hvor man skal starte. Der er så lidt logisk sammenhæng både narrativt og karaktérmæssigt. Desværre er mange karaktere blevet reduceret til rene plotdevices der bare skal have plottet videre til næste punkt.

  Desuden vil jeg også mene at mange af disse problemer mere eller mindre er rent objektivt dårlig fortælleteknik at det i hvilken som helst serie/film ville blive påpeget som tåkrummende ringe.

  Når det er sagt er det nok få overordnede ting i slutningen som ikke kommer fra GRRM og i sig selv også KUNNE give god mening medmindre man ikke vil give folk piskesmæld med at forcere det igennem på  3-4 afsnit og omgøre alt man har brugt de tidligere 7 sæsoner på at etablere.
  Det er præcis dette der er et af de store kritikpunkter for den store skare der er utilfredse med 8. sæson.

  Men kan jo prøve at liste fra en ende af, hvorfor jeg syntes at sæson 8 a GoT er et makværk af kaliber og hvorfor dette udelukkende skyldes D&D. Alt andet ved sæsonen (som i tidligere sæsoner) er jo fremragende; skuespil, effekter, kostumer, settings, musik osv.:

  1. White Walkers (WW) og The Night King (NK).

  I 7 sæsoner har vi fået at vide "Winter is Coming" og det vil blive den værste nogensinde. I syv sæsoner er WW hypet op til at være en 'End of the World' event hvis lige ikke er set i flere tusinde år. Hvad vi fik var, i bedste fald, en let kølig brise.

  Bare det at man narrativt og fortællermæssigt afslutter den store fjende i afsnit 3 af en 6 afsnits sæson taler vidst for sig selv. At det også afsluttes på et afsnit efter at være hypet i 7 sæsoner er også under al kritik = det var sgu ikke særlig farligt eller slemt i virkeligheden (selvom John Snow skulle dø og genopstå for at forene wildlings og Norden). Det hele virker bare så ufattelig fladt.

  Dertil kommer så at hele afsnittet er et langt eksempel på hvordan alle tidligere regler i universet bliver smidt ud til højre for billige 'shok',  'åh nej' og 'badass' momenter hvor hovedkaraktererne har en plotarmor, der er en CW serie værdig og selve plottet er så håbløst skrevet at jo mere man tænker over det jo større hovedpine får man.
  Jojo, i øjeblikket man ser det er det da ganske spændende, men det hele er på tomme kalorier der ikke tåler der tænkes over tingene efterfølgende.

  Vi kan jo tage afsnittet fra en ende af:
  Første håbløst skrevet moment, der skal virke 'badass':
  Dothrakies klar til at ride afsted ind i den visse død og kun forøge de dødes hær uden nogen våben, der kan dræbe nogen wights eller WW. Altså helt igennem retarderet og virker ulogisk at det skulle være en del af deres kampstrategi når de har hele Nordens strateger samlet et sted og det blev etableret i sæson 7 at det ikke kunne bekæmpe denne fjende på konventianal vis. Man skulle mene de kan finde på noget bedre end dette.
  Hertil kommer at Jorah og Ghost også er en del af denne garde, der belejligt overlever angrebet??
  'Badass' momentet kommer så, da Melisandre uanmeldt ankommer og tænder alle deres arakhs, så det er visuelt flot fra Jon og Daenerys synsvinkel, når de løber deres død i møde.
  Dvs før hun kommer (som de ikke aner hun gør) er det en ren selvmordsmission i universets logik der blot vil forøge NK's hær.

  Dernæst kommer så at deres artelleri står i fronten så det kan blive ødelagt som det allerførste????
  De har det meste af deres hær stående uden for borgen???? Ovenikøbet med Unsullied som skal ofre sig for at andre kan overleve? Som i at ofre sin bedste del af hæren for mindre effektive kan overleve?? Ulogisk. 
  De har med de i mente kun lavet 2 voldgrave til at sløve wightsne?????
  De har ingen olietønder eller lign i massevis til at forsvare borgmuren selvom ild er et af de mest effektive midler mod wights? Det kunne selv Bronn finde ud af i sæson 7, da Daenerys hær er foran Kings Landing.
  Melisandre får belejligt præstationsangst (eller hvad man skal kalde det?) og kan ikke antænde en enkelt pind selvom hun lige har antændt et helt hav af arakhs = billigt 'åh nej' moment.
  Igen, der er så meget galt med strategien omkring dette 'største slag i deres historie', der går mod så meget af den etablerede lore i serien at det virker meget utroværdigt og blot skal bidrage til spændingen for spændingens skyld, men ikke logikken i serien, som de ellers har været gode til tidligere.

  Nu vi taler strategi, hvorfor holder de deres bedste våben mod wightsne, nemlig dragerne tilbage mens deres høre bliver slagtet??? De burde rent logisk set være i brug from the get go og dræbe så mange de overhovedet kunne komme i nærheden af. Men igen så ville vi ikke have billig suspense pga. af dumhed fra vores main cast.

  Derudover ser vi gang på gang de etablerede karakterer i umulige situationer, omringet af wights klemt oppe mod murer eller liggende på jorden, der er etableret betyder den sikre død i dette univers. Belejligt klippes der hver gang væk og når der klippes tilbage står de nu et andet sted helt uskadte = Utroværdigt og hiver mig ud af serien.
  Hvis du ikke vil have en karakter skal dø, så lad være med at sætte dem i disse situationer. Såre simpelt. Ergo dovent og dårligt manuskript der via de billigste tricks muligt skal give os spænding for spændingens skyld.
  F.eks. Jon der er omringet af horder af wights 'åh nej' -> klip væk -> klip tilbage hvor der nu kun er en håndfuld han kan løbe igennem.

  Næste øjeblik vi skal føle er 'Badass' er da Drogon brænder NK og vi finder ud af at han er immun for drageild. Det er voldsomt billigt. Dette i sig selv skaber et stort problem jeg vil vende tilbage til senere, men hvorfor ikke gøre det til et reelt badass øjeblik og lade NK bruge noget magi til at beskytte/afbøje/whatever Drogons flammer og etablere han kan andet end bare stå og se olm ud og smide med et par spyd?? Noget rigtig ice vs fire?

  Til sidst har vi så selve NK død... Noget mere antiklimatisk og stupidt skal man satme lede længe efter.
  1. At Arya er hende der dræber ham er bare så fladt og igen i mod alt det der er etableret tidligere. Når så selv D&D siger de kun lod Arya dræbe NK for at 'subvert expectations', altså kun gør det fordi det skal være uforudsigeligt og have en chokeffekt og dermed ikke skal give mening og passe ind i plottet behøves der vidst ikke siges mere. Azor Ahai bliver dermed IKKE brugt til noget i serien selvom om 'the Prince/Princess that was Promised' er blevet gentaget igen og igen gennem serien. Den første af MANGE plottråde der bare smides i lokummet fordi D&D ikke gider samle tingene.
  Og at det skulle være disse 'Blue eyes' er virkeligt shoehorned. Eye color profetien bliver heller ikke rigtigt indfriet.

  2. Selve drabet... enklaven er omringet af wights og WW samt har fladt terræn hele vejen ind til Bran. Hvor hopper hun fra? Hvordan bliver hun ikke opdaget? I det mindste gør det lidt troværdigt og lad hende hoppe ned fra træet lige over ham. Igen, blot et billigt 'chok' moment der skal redde dagen da det ser sortest ud = anti-GoT.

  3. Vi har tidligere i afsnittet etableret at drageild IKKE kan dræbe NK, han griner af det fordi han er badass. Hvordan kan Valyrian steel så dræbe ham? Stålet der er specielt fordi det er lavet med DRAGEILD???? Igen det er et stort problem i forsøget på at gøre NK 'badass' gør ham immun til drageild når de let kunne være sluppet rundt om dette på andre måder = dovent manuskript.

  4. Hvad fanden er Brans funktion? Han er blot et udueligt plotdevice. Gør intet og er komplet ligegyldig.

  Med NK død smides al mystik omkring Bran og WW ud af vinduet og vi aner ikke hvad de egentlig ville og hvad deres funktion var. Den 3 øjede ravn = Bran = ligegyldig. Det bliver ikke brugt til noget. Så 7 sæsoner har bygget op til dette, der udmunder i ingenting = fladt og dovent manuskript.

  Endnu en ting der for mig gør dette afsnit til et af de absolut værste er at vi ikke ser nogle WW kæmpe mod nogle som helst. Igen de er blevet kørt og hypet op over 7 sæsoner og så bruger man dem ikke. Valyrian sværdene bliver heller ikke brugt til en dyt selvom alle Valyrian sværd i Westeros på dette tidspunkt er samlet i Winterfell. Hvorfor har vi ikke episke kampe overalt i Winterfell mellem vores helte med Valyrian sværd og WW (det er er subjektivt, men for mig ville det engagere mig langt mere)?

  Dette afsnit er så problematisk på så mange niveauer, i min optik rent objektivt, fortællermæssigt at jeg har svært ved at forstå nogen kan finde det godt/underholdende. Alene det at hvad der skulle være klimakset i serien sker 3 afsnit før det sidste afsnit gør at de sidste 3 afsnit føles ligegyldige. Cersei er virkelig ubetydelig som 'skurk' kontra NK. Især hvis du kun vil bruge 3 afsnit på det.

  2. Jons slægt
  Bliver slet ikke brugt til noget. Kunne lige så godt have været udeladt af historien. Endnu en ting der er bygget op over 7 Sæsoners der bliver smidt ud med toilettet.

  Oven i købet bliver vi frarøvet Sansa's og Arya's reaktion herpå om hvem Jon virkelig er, samt grunden til at deres far har givet køb på sin ære for at beskytte hans søsters søn, den vel nok mest ærefulde mand i Westeros.
  Det er ting som disse der er virkelig ærgerlige og viser der bliver sprunget over hvor gærdet er lavest hver gang for at nå så hurtigt i mål som muligt.

  Derudover bliver Howland Reed bliver heller ikke brugt til noget, den eneste tilbageværende der kan bekræfte hvem Jon i virkeligheden er og ikke bare en Stark krøbling der siger hans bror er den retmæssige arving.
  Man skulle mene han var ret vigtig for plottet.

  3. Greyjoy hær og Scorpion ballistas
  Afsnit 4 er et skoleeksempel på dårligt manuskript.
  I Insight the Episode 3 forklarer D&D hvordan vi ser 'the End of the Dothraki' da de udfører deres selvmordsmission og flammehavet slukkes samt at vi også så i sidste afsnit hvordan the Unsullied stort set også blev udryddet.

  Men på magisk vis er der nu halvdelen tilbage af hver og der er overordnet set kun mistet halvdelen af hæren selvom der stort set intet var tilbage i afsnit 3. Objektivt set utroligt dårligt og utroværdigt manuskript.

  I denne samme scene taler de om hvordan de skal passe på Greyjoy flåden hvis de vil passere til havs, men dette forklarer Daenerys ikke er noget problem fordi hun har sine drager.

  Bogstaveligt talt scenen efter bliver Rhaegal snipet med scorpions fra en vanvittig afstand, der etablere at scorpions er imba våben, der nemt kan ramme deres mål fra store afstande. De smadrer også Daenerys flåde efterfølgende uden problemer, så de kan bruges til meget forskelligt.

  Igen, er der så mange problemer med dette der understreger det yderst problematisk manuskript:
  Som sagt har de LIGE talt om denne flåde scenen forinden og de skal være opmærksomme herpå. Alligevel bliver de fanget i et baghold selv med drager højt oppe der burde have et enormt overblik og kunne se en hel flåde fra lang afstand.
  Dette gøres kun (meget) værre af at D&D forklarer i Insight the Episode 4 at Daenerys 'glemte' at Eurons flåde var der????????? Her indrømmer de sort på hvidt hvor dovent og stupidt deres manuskript er.
  Hvis de ville have Raegal dræbt hvorfor gjorde de det så ikke i sidste afsnit hvor de kæmpede mod NK og Viserion hvor det ville give narrativ mening? Eller venter et afsnit mere og smide på Daenerys vanvids bål?

  Alt dette gør bare man bliver hevet helt ud af serien som seer da det er så hovedrystende dumt og nærmest fornærmende skrevet.

  4. Stand off foran Kings Landing:
  1. Hvorfor ville Daenerys på nogen måde stille sig med sin lille hær og lande Drogon inden for Scorpions afstand overfor Cersei der om nogen bare udsletter fjenden år hun kan uagtet hvor fejt hun end måtte gøre det?? Hun sprang hele Baelors Scept i luften FFS.

  2. Alligevel forsøger Tyrion (vi vender tilbage til karaktere senere) at overtale Cersei til at stoppe og tale til hendes indre moder?? Tyrion er blevet så fordummet i sæson 7 men især sæson 8 at det gør helt ondt. Han burde om nogen vide hvordan Cersei er om hun ville bruge hver en mulighed for at udrydde fjenden ISÆR når en mulighed som denne præsenterer sig.

  3. Vi har lige set hvor vanvittige scorpions er, så Cersei kunne 'vinde' så let som ingenting her, men vælger bare at lade være? Igen, vi skal have falsk suspense og hugget hovedet af Mellisandei så Daenerys omvenden i næste afsnit bliver super troværdigt (sarkasme kan forekomme)...

  5. Sacking of Kings Landing, Daenerys og hendes snap
  Der er ingen tvivl om at dette er en af GRRM plotlines og jeg har som sådan ikke noget i mod den, men jeg har i den grad noget i mod udførslen og troværdigheden af den i serien der får det hele til at kollapse og virker meget utroværdig.

  The Sacking:
  Sidste afsnit fik vi etableret at Scorpions er the shit, der rammer alt du peger på uden de store problemer. Dette afsnit tager så en 180 graders kovending og viser hvor ubruelige de pludselig er, da Daenerys med en enkelt drage nu smadrer hele Eurons flåde og Kings Landings forsvar så let som ingenting. Oven i købet uden civile tab!
  Det gør meget af det to sidste sæsoner så flade og viser hvor inkompetent de har gjort Tyrion kun for at få et tyndt plot til at rulle. Hun kunne have gjort det her fra da hun landede i Westeros, hvor der som bonus ikke engang var nogen Scorpions, så det havde været endnu lettere og indtaget Jerntronen prompte, have hele sin hær og allierede i Dorne og Highgarden.

  The Golden Company behøvede de ikke have med. De er komplet ligegyldige, så hvorfor de overhovedet blev introduceret og der skulle ligge et plot her med Euron er uforståeligt, når de blot bliver udslettet så hurtigt som de blev introduceret.

  Daenerys:
  For mig er det ikke troværdigt at hun på blot 2 afsnit for omgjort 7 sæsoners karakterudvikling. Hvis de ville have kørt dette, skulle de netop have ladet hende indtage Kings Landing i starten af Sæson 7 og så bruge de to sæsoner på at vise hendes forfald. Hun har igen og igen fortalt hun ikke vil være queen of the ashes. Alligevel skal vi have en 'chok' effekt ved at hun ud af det blå går i murder mode.
  Da det sker er der INTET incitament til at gøre det. Hun gør det bare. Her kunne de evt. have gemt Raegal til og lade ham blive dræbt her eller lign.. Det ville i det mindste gøre snappet lidt mere troværdigt.
  Fair nok hvis hun stadig vil brænde og slagte Cersei men hele den uskyldige befolkning? Det er virkelig out of character for hende på dette tidspunkt i historien.
  Dette plot skulle virkelig have brugt mere tid hvis det skal være troværdigt.

  Til sidst en lille sidebemærkning, hvordan overlevede Arya dette afsnit? Hun blev smadret jeg ved ikke hvor mange gange.
  Og hesten til sidst hvad handlede det om? Den var belejligt væk næste afsnit selvom dette afsnit sluttede med den??

  6. Daenerys død og dønningerne heraf
  'I know a killer when i see one'... Det opsummere vidst meget godt udførslen af dette plot.
  At vi overhovedet skal have en tam dialog mellem Jon og Tyrion om at det Daenerys har gjort er forkert viser blot hvor fordummet næsten samtlige karaktere er blevet denne især i denne sæson.

  Først har vi lige en teleporterende Grey Worm, inden Daenerys gør alle de resterende Dothrakies til hende Blood Riders.

  Selve drabet kan man diskutere men jeg følte mere for CGI dragen end jeg gjorde for Jon og Daenerys i denne sekvens, hvilket ikke burde være tilfældet.

  Dernæst, hvorfor bliver Jon ikke dræbt her hvis han bliver fanget og indrømmer han har dræbt Daenerys? Vi har lige set Grey Worm slagte soldater i gaden kun fordi Daenerys siger han skal. Hvordan ville sådan en loyal person ikke reagere når han får at vide hvem der har dræbt selv samme dronning?
  Hvorfor indgår de overhovedet i noget politisk efterfølgende? Hvorfor holder de overhovedet Jon i live?
  Hvorfor er Dothraki pludselig så fredfyldte når deres Khaleesi lige er død? De er alle Bloodriders nu som er bundet til at hævne deres døde Khaleesi, de burde jo hærger og plyndre hele landet!

  Der er så meget selvmodsigende her, der går stik mod alt de har etableret tidligere i serien. Det er bare dovent og ugideligt skrevet.

  7.  Rådet, Bran the Broken og the small council
  Scenen hvor rådet er samlet alene er så tåkrummende dårligt skrevet og ude a trit med det etablerede univers at det er helt forfærdeligt.

  1. Jon er stadig i live???

  2. Tyrion for besked på ikke at snakke. Snakker alligevel. Fortæller en usammenhængende historie om Bran. Får påvirket hele rådet. Selvom han ikke måtte snakke. Makes sence...

  3. Bran har den bedste historie??? Tror jeg bare jeg lader stå for sig selv, da det er det tyndeste lort længe skrevet.
  Alene det at Sam bare er tavs her efter at have forsvaret og gjort alt for Jon op til dette punkt i 8 sæsoner er stik modsat hans karaktér.

  4. Edmure. Hvorfor skal han pludselig være en pause klovn? Hvorfor ikke bruge ham seriøst hvis han endelig skal bruges?

  5. Hvorfor skal Norden pludselig være selvstændig med Sansa som dronning??? Hvorfor skulle Iron Islands og Dorne nogensinde gå med til dette, to imperier der har været i åben krig NETOP mod at blive en del af de samlede kongeriger? I så fald vil de da om nogen også have deres selvstændighed.
  Og hvorfor skulle Norden nogensinde IKKE følge tronen, der nu besiddes af den eneste tilbagelevende søn af Ned Stark, den direkte arving til Norden? Et folk hvor navn, arv og traditioner betyder alt. Det giver INGEN mening og pisser på det etablerede univers.

  6. At Bran 'has come all this way' for at blive konge selv om han tidligere har sagt han ikke vil være konge, giver et helt andet meget mørkt twist jeg er helt sikker på D&D ikke har skænket en tanke.
  Med den sætning siger de at Bran har set fremtiden og vidst han vil blive kronet konge. Dvs han har set at Daenerys har brændt millioner at mennesker og lagt Kings Landing øde, set nordmænd og en masse andre soldater blive slagtet inden Jon dræber Daenerys og sætter en stopper for konflikten (for Dothrakies i Westeros plyndrer åbenbart ikke efter deres Khaleesi er død, selvom det er deres tradition).
  Dvs han har vidst alt dette og har som minimum kunne prøvet at stoppe dette ved at videregive denne information, men har valgt at lade være, da han ellers ikke ville være sikker op at blive kronet som konge...
  Pretty dark stuff.

  Såer der small council scenen som også bare er hovedrystende dum og virker som D&D der lige vil flette noget sjov og fan sevice ind.

  At Bron er master of Coin er til grin.
  The Nights Watch eksisterer stadig men Sam får lov at leve med kone, barn og som maester i Kings Landing?
  Tyrion er ikke nævnt i bogen selv om han er et forsøg på en dårlig jokoe fra D&D i det han var hånd for Joffrey og Daenerys, Master of Coin, var en del af mange kampe og udslagsgivende i dem, han er den der historisk i Westeros dræbte Kong Joffrey og hans far Tywin, en af de mægtigste i Westeros. Jeg ser dette som en sidste middelfinger fra D&D om hvor lidt de gad denne sæson og GoT til sidst.

  8. Karakterer out of character og dialog
  Stort set alle karakterer opfører sig ulogisk og ikke som deres karakter er etableret hidtil med utrolig dårlig dialog som ellers har været et af seriens forcer.

  Jamies ark slagtes totalt med hans tilbagevenden til Cersei. Jeg forstår hvad de prøver her, men som ved Daenerys, hvis de vil vise en mand der gør alt hvad han kan for at ændre sig men i sidste ende ikke kan skal der bruges mere krudt på den del hvor han ikke kan, så det virker overbevisende og ikke bare sker ud af den blå luft når han sæsonen inden, altså 4 afsnit før, har forladt hende netop fordi det går op for ham hvad hun egentlig er.
  Alene det at Nicolai overbevisende kan levere en replik på 'I never really cared for them' er en emmy værdi. En af hans mest ikoniske scener fra badet med Brienne er jo netop at han forklare at han IKKE er ligeglad med befolkningen i Kings Landing, men han dræbte kongen for at beskytte dem.

  Tyrion er desværre blevet fordummet gevaldigt de to sidste sæsoner med hans fetich med at stole på det bedste i Cercei selvom han om nogen burde vide at man ikke kan stole på hende under nogen omstændigheder. Så når han gang på gang sætter hele sin plan op hans lid til hende og tale til hendes gode side bliver det ret trættende. Han bliver mest af alt reduceret til et plot device der skal sørge for at Daenerys ikke gør det fornuftige og indtager Kings Landing hurtigt som vi så i S08E05 hun kunne have gjort til hver en tid med minimale civile tab.

  Jon bliver reduceret til en 'Mu Queen' og 'I dun wan it' bot hvilket fandme er ærgerligt da Harringtion har vist i tidligere sæsoner hvor interessant en karakter Jon er og kan være.

  Varys amputeres fuldstændig og går fra at en af de snedigste i Westeros og the Master of Whispers til at være decideret dum. Hans sidste plan han får er pludselig at udbasunere alle hans tanker og planer til ærefulde mr. 'I dun wan it' midt på en strand i fuld offentlighed stik imod hans karakter hidtil.

  Arya har ikke haft den bedst portrættering siden s05, men her i sæson 8 går det helt galt. Hun er fortaleren for at Starks skal blive sammen som en flok som ulve. Alligevel er det hende der tager alene afsted mod Kings Landing for at dø alene. Hun ser Daenerys slagte millioner af uskyldige i Kings Landing og har så fået denne perle af en replik af D&D "I know a killer when i see one". Like, no shit.

  Sansa taler om at hendes voldelige forhold har været gode for hende da de har gjort hende til den hun er. Det er satme noget messed up shit at sige og gøre til en del af hendes karakter. Desuden bliver hun også mest et plot device i sæson 8 for at få plottet fra a til b. Bl.a. Jons ophav, hendes foragt for Daenerys osv. Det hele virker bare så forceret og karikeret.

  Cersei reduceres til en dukke der står og stirrer olmt ud at et vindue hele sæsonen mens hun sipper lidt vin. Fandme spild af skuespil talent. Om hendes død var tilfredstillende kan man diskutere men hvis hende og Jamie var gået lidt til højre var de overlevet...

  Euron er egentlig bare en ret kedelig karakter uden kød på. Hvorfor bliver han ikke rasende da Tyrion nævner at Cersei er gravid? Han burde kunne regne ud lige der, at hvis hun er gravid, så er det ikke hans barn. Ergo lyver hun for ham for at manipulere ham.

  Bron reduceres til ren fanservice og har ingen funktion i serien. Hele scene hvor han truer Jamie og Tyrion er komplet latterlig.

  Skuespillerne gør hvad de kan, men de får fandme ikke meget hjælp fra manuskriptet.

  Så alt i alt en del ting jeg syntes er helt skidt i denne sæson og hvorfor jeg ikke kan give den mere end maks 2/6, da skuespillere, designere, effekt folk, kostume ja alle andre mere eller mindre end D&D har gjort alt hvad de kunne for at GoT skulle være fantastisk lige til det sidste. Men to herre i D&D mente ikke det skulle være sådan da de skulle videre til noget andet så hurtigt som muligt samtidig med at de ikke ville give faklen videre til nogen som gerne ville afslutte det ordentligt og med respekt.

  Syntes i hvert fald det er ret sigende at GRRM har udtalt at der nok skulle 12 sæsoner til for at fortælle hele historien, HBO har sagt at de som minimum gerne ville finansiere 10 sæsoner med 10 afsnit i hver, men at D&D mente de kunne afslutte det hele med blot 13 afsnit fordelt på 2 sæsoner. Eller som de selv sagde  “We always believed it was about 73 hours, and it will be roughly that”, hvilket jo helt tydeligt er en gang mundlort, da det magisk passer med de 73 afsnit, de selv har valgt serien skulle vare...

  Jeg har i hvert fald ingen interesse i at se prequelen eller den nye Star Wars serie de skal lave. Prequelen fordi det i sidste ende ikke betyder en fløjtende fis som set i sæson 8 og Star Wars fordi det er D&D der laver dem.

  Desværre ødelægger sæson 8 for mig fuldstændig serien og dermed også gensynet :( Det er jeg personligt meget ærgerlig over da det ellers har været virkelig fed fantasy med en engagerende historie og persongalleri.

  Rant over :)

  Så du kunne ikke lide den?

  T. Nielsen25-07-19 17:25

 • ★★★★0

  Winchester, jeg er stort set enig i alt, hvad du skriver, og velkommen til forummet

  Rasmus Drews25-07-19 17:34

 • ★★★★★0

  Den var ok.

  Bruno25-07-19 18:07

 • ★★1

  Så du kunne ikke lide den?

  Det er en meget god tl;dr lige der :-D

  HonoDelLoce25-07-19 19:43

 • ★★★★0

  Så du kunne ikke lide den?

  ;-D

  Bruce25-07-19 20:29

 • ★★★★★0

  Det er en meget god tl;dr lige der :-D

  Den der slags urban retorik fatter jeg nada af, men det er nok tæt på at være korrekt:-) Ved lejlighed finder jeg dog nok tid til at sidde så længe:-/ Dig?

  T. Nielsen25-07-19 21:11

 • 0

  JØSSES! Walls of black! 

  Så fantastiske var og er sæson 7 & 8 sgu heller ikke! 

  Og vent nu på bøgerne, as if ;-D

  Gasivodo25-07-19 23:05

 • ★★0

  Den der slags urban retorik fatter jeg nada af, men det er nok tæt på at være korrekt:-) Ved lejlighed finder jeg dog nok tid til at sidde så længe:-/ Dig?

  Jeg er lidt i tvivl om du ikke er med på, hvad 'tl;dr' står for? For i så fald står det for "too long; didn't read" og bruges for at opsummere walls of text på det hersens internet ;-)

  Jeg kunne selvfølgelig bare have skrevet, at det var en god opsummering. Men jeg er jo såååå moderne ;-)

  Hvis du mente noget andet, så tilgiv mig. Jeg har været for meget i solen i dag!

  HonoDelLoce25-07-19 23:26

 • ★★★★★0

  Jeg er lidt i tvivl om du ikke er med på, hvad 'tl;dr' står for? For i så fald står det for "too long; didn't read" og bruges for at opsummere walls of text på det hersens internet ;-)

  Jeg kunne selvfølgelig bare have skrevet, at det var en god opsummering. Men jeg er jo såååå moderne ;-)

  Hvis du mente noget andet, så tilgiv mig. Jeg har været for meget i solen i dag!

  Jeg slog det op og det var spot on:D

  T. Nielsen26-07-19 05:28

 • 0

  Jeg må sgu indrømme at jeg ligger i 1-2/6 stjerner-segmentet og syntes det er en katastrofal sæson der pisser på alt der er etableret gennem de første især 6 sæsoner af serien.

  Det her bliver lidt af en roman, så undskylder på forhånd :) Men der er også meget at tage fat på ;)

  Allerede 7 sæson viste klare tendenser på dette men det er kørt helt af sporet i sæson 8 hvor det, i hvert fald i min optik, at D&D bare skulle videre til Star Wars så hurtigt som muligt og kunne skide GoT et stykke. Vil også mene at deres mangel på offentlig optræden siden siger alt om dette.
  De ved hvilket makværk de har lavet, bevidst vel og mærket, og vil ikke stå til ansvar for det.

  Der er SÅ mange problemer med 7'ende og især 8'ende sæson at det er svært at vide hvor man skal starte. Der er så lidt logisk sammenhæng både narrativt og karaktérmæssigt. Desværre er mange karaktere blevet reduceret til rene plotdevices der bare skal have plottet videre til næste punkt.

  Desuden vil jeg også mene at mange af disse problemer mere eller mindre er rent objektivt dårlig fortælleteknik at det i hvilken som helst serie/film ville blive påpeget som tåkrummende ringe.

  Når det er sagt er det nok få overordnede ting i slutningen som ikke kommer fra GRRM og i sig selv også KUNNE give god mening medmindre man ikke vil give folk piskesmæld med at forcere det igennem på  3-4 afsnit og omgøre alt man har brugt de tidligere 7 sæsoner på at etablere.
  Det er præcis dette der er et af de store kritikpunkter for den store skare der er utilfredse med 8. sæson.

  Men kan jo prøve at liste fra en ende af, hvorfor jeg syntes at sæson 8 a GoT er et makværk af kaliber og hvorfor dette udelukkende skyldes D&D. Alt andet ved sæsonen (som i tidligere sæsoner) er jo fremragende; skuespil, effekter, kostumer, settings, musik osv.:  Rant over :)

  Jeg korter lige dit indlæg, Winchester, for ikke at spamme væggen med sort, men jeg er ret enig. 

  Der blev lagt i ovnen til den helt store finale med WW, men det endte med en, i min optik, forhastet og usammenhængende afslutning på en ellers god serie. 
  De sidste 2 sæsoner har ikke gjort noget for mig og de er næsten lykkeligt glemt, men de første 3-4 sæsoner (måske 5) har været noget nær det bedste jeg har set på skærmen.

  cfo1226-07-19 14:56

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen