Moovy Exclusive: CPH:DOX-foromtale: Ghost Rockets

Ovre på den anden side af Øresund er godt 300 personer medlem af foreningen UFO-Sverige, der har til formål at undersøge rapporter om uidentificerede flyvende objekter fra hele landet. Langt, langt de fleste af de 19.000 sager i deres arkiv har en naturlig forklaring, men der er en lille brøkdel, som ingen har kunnet forklare. Nogle af dem er det særlige svenske fænomen "spøgelsesraketter".

Siden sin start i 2003 er dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX vokset til at være Nordeuropas største af sin slags, og sidste år var besøgstallet oppe på mere end 83.000. Festivalens film er delt op i en mængde forskellige serier, og "Ghost Rockets" kæmper med om prisen som bedste nordiske dokumentar i Nordic:DoxAward-serien.

Filmen er en rørende fortælling om barnlig nysgerrighed, smukke naturoplevelser og filosoferen over menneskets plads i universet. Og så noget så jordnært som det rolige foreningslivs udfordringer i en turbulent internetalder.

CPH:DOX løber af stabelen fra 5. til 15. november, og "Ghost Riders" bliver vist i København på åbningsdagen i Falkoner Biografen, mandag 9. november i Palads og lørdag 14. november i Empire Bio, hvor man vil kunne møde instruktørerne Michael Cavanagh og Kerstin Übelacker. Onsdag 18. november vises filmen i Ejbybunkeren i Rødovre som en del af DOX:ON:TOUR.

Kommentarer

CPH:DOX-foromtale: Ghost Rockets

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen