Moovy Exclusive: CPH:DOX-foromtale: The Fear of 13

Nogle film har en fængende titel, der kun har meget lidt med filmens handling at gøre. Film som "Scent of a Woman", "The Constant Gardener" eller "The Breakfast Club". "The Fear of 13" er en af den slags film, men til dens forsvar skal det siges, at "Mand fortæller i 1½ time om sine 23 år på dødsgangen" ikke er en specielt mundret titel. Og den ville heller ikke være særligt dækkende for denne film, der handler om meget mere.

Siden sin start i 2003 er dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX vokset til at være Nordeuropas største af sin slags, og sidste år var besøgstallet oppe på mere end 83.000. Festivalens film er delt op i en mængde forskellige serier, og "The Fear of 13" er både med i hovedkonkurrence-serien Dox Award og i kampen om Politikens Publikumspris.

Manden, der fortæller i 1½ time, er den voldtægts- og morddømte Nick Yarris. Det er hans egen historie, og han fortæller den med en indlevelse og detaljerigdom, så det næsten er som at være der selv. Kun assisteret af lydeffekter og korte bidder af sløret rekonstruktion, der minder om dem fra dokumentarserien "The Jinx", udfolder Yarris op- og nedturene i sit lange fængselsophold, så det er svært ikke at holde af og med ham. Men må man egentlig det?

Der er CPH:DOX fra 5. til 15. november, og "The Fear of 13" kan ses i Grand Teatret lørdag 7. november, i Palads mandag 9. november, i Cinemateket tirsdag 10. november og i Dagmar Teatret søndag 15. november. Ved visningerne i Grand Teatret og Cinemateket vil der efterfølgende være Q&A med instruktøren David Sington.

Kommentarer

CPH:DOX-foromtale: The Fear of 13

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen