Moovy Exclusive: CPH:DOX - Danish:Dox

"Danish:Dox" er en samling dokumentarfilm, der viser, hvad der rører sig på den danske scene.

Her er der værker fra både nykommere og mere etablerede navne, som med en dansk vinkel viser, hvad der rører sig i både indland og udland.

Moovy kan blandt andet anbefale "Skjold & Isabel", der omhandler den svære teenageforelskelse, som i dette tilfælde udspiller sig gennem en sommer i København. Den 17-årige Skjold og 18-årige Isabel er blevet ekskærester oven på et destruktivt forhold, men de er stadigvæk tiltrukket af hinanden. Det giver komplicerede følelser og anledning til både nyforelskelse og store skænderier. Som fluen på væggen observeres al den weltschmerz, kun en teenageforelskelse kan kreere, men samtidig er der kærlige refleksioner over, hvad det vil sige at være forelsket.

Morten Vests "De frelste" er en fortælling om kolonisering og danske, kristne missionærer i Afrika. Fortællingens kerne ligger i historien om, hvordan lægen Niels Brønnum for ét århundrede siden drog til Nigeria for at sprede den kristne trosretning. Her rejses spørgsmål om behov og nødvendigheden for tro, som førte flere konflikter med sig. Samtidig er der også en nutidig fortælling om den ældre ildsjæl Rikke Vestergaard, der i bedste henseende fortsat forsøger at missionere i U-lande. Men giver det overhovedet ,og har missionærarbejdet stadigvæk relevans?

forestillinger

Visninger af "Skjold & Isabel

Empire biograf, 24/03 kl. 22:00

Visninger af "De frelste"

Dagmar, 25/03 kl. 20:30

Park Bio, 22/03 kl. 21:15

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX foregår hovedsageligt i København fra 15. til 25. marts. Visse film og arrangementer finder sted samtidig i resten af landet. Læs mere om landets største filmfestival på cphdox.dk.

Kommentarer

CPH:DOX - Danish:Dox

  • 2

    Jeg har selv været volontør i Nigeria hos Rikke Vestergaard, der er et af omdrejningspunkterne i "De frelste", så den glæder jeg mig helt vildt til at se. 

    Jeg arbejder i Mission Afrika, der for over 100 år sendte Niels Brønnum til Nigeria. Vi har anmeldt filmen om os selv, den kan læses her: missionafrika.dk/anmeldelse-en-tilbageskuende-film-med-eviggyldige-spoergsmaal/

    De Frelste kommer på DR K den 30. marts klokken 23.00.

    Kalle Ferm22-03-18 22:34

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen