Moovy Exclusive: CPH:DOX - Highlights

"Highlights" er en samling af de film, som du ikke må gå glip af på årets CPH:DOX-dokumentarfilmfestival.

Med små og store fortællinger fra hele verden, hvor værker og temaer spænder bredt, er det hér, festivalgængeren kan gå på opdagelse i programmets større titler – men også finde gemte perler.

Moovy kan blandt andet anbefale "The Work", der finder sted i det berømte Folsom State Prison. Her bliver en flok mænd udefra inviteret ind i fængslet for at medvirke i et intenst terapiforløb over fire dage, hvor de skal arbejde sammen med en gruppe indsatte. Filmen er et ekstremt intimt indblik i en maskulin verden, hvor hårde facader skal nedbrydes for at blotte det sande jeg. Det viser sig nemlig, at der ikke er stor forskel på de følelser, en brutal indsat eller lovlydig borger besidder. "The Work" undersøger, hvad det vil sige "at være" i en nådesløs verden, og den skal ses!

Ungdomsportrættet "In My Room" bør også ses. Filmen er udelukkende fortalt gennem YouTube-videoer, og seeren placeres midt i en række teenageres soveværelse. Som resultat af sociale medier, hvor alt deles, er det mest private rum blevet til offentlig skue. Vi følger børnenes opvækst i takt med deres videoer, hvori tilværelsens mange problemer tackles; hvad end det er kærestesorger, seksualitet, ensomhed eller uoverskuelige lektier. "In My Room" er en interessant beretning om, hvordan den private sfære nedbrydes i en moderne tid.

forestillinger

Visninger af "In My Room":

Cinemateket, 16/03 kl. 19:00

Visninger af "The Work":  

Empire Biograf, 15/03 kl. 17:00

Empire Biograf, 25/03 kl. 17:15

Apostelkirken, 19/03 kl. 18:15

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX foregår hovedsageligt i København fra 15. til 25. marts. Visse film og arrangementer finder sted samtidig i resten af landet. Læs mere om landets største filmfestival på cphdox.dk.