Moovy Exclusive: CPH:DOX - Hvad byder musikprogrammet på i år?

Den københavnske filmfestival er over os, og der er masser af toner på musikprogrammet for både indiehoveder, country-elskere og rudeboys.

Årets CPH:DOX er så småt i gang, og i løbet af de næste par uger vil der være dokumentarperler fra nær og fjern. Ikke mindst på årets musikprogram – Sound & Vision – er der film for næsten enhver tænkelig genre og smag. Vi guider her til nogle at de mere interessante titler, som du ikke må gå glip af.

PJ Harvey: A Dog Called Money

Den prisbelønnede engelske musiker Polly Jean Harvey er en kvinde med meget på hjerte. Således har filmskaber og krigsfotograf Seamus Murphy fulgt PJ Harvey på hendes rejser igennem Afghanistan, Kosovo og USA, der alle har dannet grobund for musikerens seneste album, "The Hope Six Demolition Party".

Seamus Murphy dokumenterer, hvordan mange af PJ Harveys møder med krig, kaos og mennesker i alle aldre starter som små dagbogsnotater, men sidenhen manifesterer sig til elegante og sprængfarlige sange på albummet.

"PJ Harvey: A Dog Called Money" er ikke til at komme udenom, hvis man gerne vil se hvordan mennesker, møder og modløshed kan fungere som kunstnerisk katalysator for en kreativ sjæl.

Rudeboy: The Story of Trojan Records

Briterne kan bare noget med subkulturer. Efter de første mods var blevet voksne, men før punken gjorde sit indtog i England, mødtes utilpassede britiske arbejderklasseunge med caribiske immigranter og fandt sammen i en rytmisk smeltedigel af jamaicansk ska.

"Rudeboy: The Story of Trojan Records" fortæller historien om, hvordan det legendariske pladeselskab skabte sammenhold mellem marginaliserede grupper og ikke mindst, hvordan hele den oprindelige skinhead-kultur var en multikulturel og antiracistisk subkultur, der desværre har fået et noget blakket ry sidenhen.

New Order: Decades 

Lige dele koncertfilm og historisk tilbageblik. "New Order: Decades" fortæller den legendariske gruppes 40-årige historie, spædet op med liveoptagelser fra gruppens banebrydende optræden under Manchester International Festival.

Som noget helt unikt er der til en af visningerne under CPH:DOX mulighed for at møde gruppens sanger og guitarist Bernard Sumner sammen med en anden legende, nemlig Brett Anderson; forsangeren i Suede. Det sker i Grand Teatret, hvor der efter visningen af "New Order: Decades" og Suede-dokumentaren "Suede: The Insatiable Ones" vil være en live Q&A med de to ikoner. Det skal ikke misses!

The Gift: The Journey of Johnny Cash

Ved hjælp af nyligt opdagede optagelser på kassettebånd giver "The Gift: The Journey of Johnny Cash" et endnu dybere indblik i, hvem The Man in Black egentlig var. Optagelserne er historien om Johnny Cash fortalt af manden selv, der sammen med interviews og arkivklip vil danne rammen om en utrolig historie om en af amerikansk musiks allerstørste ikoner. Et ærligt portræt af en mand med mange talenter og mindst lige så mange dæmoner.

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX foregår hovedsageligt i København fra 20. til 31. marts. Visse film og arrangementer finder sted samtidig i resten af landet. Læs mere om landets største filmfestival på cphdox.dk.

Visninger:

"PJ Harvey: A Dog Called Money"

Fre. 22/03 kl. 21.30 - Grand Teatret

Søn. 24/03 kl. 19.45 - Empire Bio

Søn. 31/03 kl. 20.30 - Charlottenborg

"Rudeboy: The Story of Trojan Records"

Fre. 22/03 kl. 22.15 - Empire Bio

Fre. 29/03 kl. 19.00 - Vester Vov Vov

"New Order: Decades"

Lør. 23/03 kl. 16.40 - Grand Teatret

Tir. 26/03 kl. 21.00 - Aveny-T

Fre. 29/03 kl. 22.15 - Empire Bio

"The Gift: The Journey of Johnny Cash"

Ons. 27/03 kl. 21.30 - Grand Teatret

Fre. 29/03 kl. 20.30 - Bremen Teater

Søn. 31/03 kl. 18.00 - Cinemateket

Kommentarer

CPH:DOX - Hvad byder musikprogrammet på i år?

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen