Moovy Exclusive: CPH:DOX - Justice

"Justice" er en samling dokumentarfilm, der sætter lov og etik i fokus, når forholdet mellem individ og stat behandles.

Her udforskes der emner som sikkerhed, kontrol, jura og frihed, der på tværs af hinanden er med til at forme den moderne verden, vi lever i.

Moovy kan blandt andet anbefale "Pre-Crime", der skildrer virkelighedens svar på "Minority Report". Big Brother overvåger storbyens mennesker og indsamler data i håbet om at kunne stoppe fremtidige kriminelle handlinger - altså før de er begået. I noget, der ligner en dystopisk fremtid, kan algoritmer og data teoretisk set forudsige forbrydelser og aflæse forbrydernes mønstre, men hvad nu hvis algoritmerne er fejlagtige, og en uskyldig pludselig angives som skyldig? "Pre-Crime" sætter overvågningssamfundet på spidsen i en fremtid, hvor du er skyldig, til andet er bevist.

"The Cleaners" udspiller sig i lignende scenarier, men her handler fortællingen om internetcensur og databehandling. Fortællingen dykker ned i en undergrundsbranche af "indholdsmoderatorer", hvor folk sidder og bedømmer, hvilket materiale der må ligge tilgængeligt på internettet. Filmen følger fem filippinere, som "støvsuger" nettet for potentielt stødende indhold, hvor de igennem en arbejdsdag må forholde sig til billeder og videoer af terrorisme, tortur, børneporno og andre groteske scenarier. Med det udgangspunkt stilles mange interessante spørgsmål; hvad bør censureres? Spiller kontekst nogen rolle? Og hvem har i sidste ende ansvaret for internettets indhold, når kommercielle interesser står i vejen?

FORESTILLINGER

Visninger af "The Cleaners

Cinemateket, 17/03 kl. 16:45

Dagmar, 21/03 kl. 19:00

Grand Teatret, 24/03 kl. 19:00

Visninger af "Pre-Crime"

Grand Teatret, 15/03 kl. 16:40

Palads, 18/03 kl. 21:30

Empire Bio, 23/03 kl. 17:00

Filmen kan også ses som en del af DOX:ON:TOUR, hvor udvalgte film vises rundt i landet. "Pre-Crime" kan ses følgende steder:

Spinderihallerne i Vejle, 17/03 kl. 15:00

Nicolai Biograf i Kolding, 20/03 kl. 17:00

Huset Esbjerg, 21/03 kl. 19:00

Kulturcenter Mariehøj i Holte, 25/03 kl. 13:45

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX foregår hovedsageligt i København fra 15. til 25. marts. Visse film og arrangementer finder sted samtidig i resten af landet. Læs mere om landets største filmfestival på cphdox.dk.