Moovy Exclusive: CPH:DOX - Politikens publikumspris

"Politikens Publikumspris" præsenterer i år en samling film, der sætter fokus på frihed og især den kunstneriske frihed.

Samlingen byder blandt andet på et par stærke danske produktioner, der skal dyste om præmien på 50.000 danske kroner.

Moovy kan fremhæve "The Distant Barking of Dogs", som er lavet af Simon Lereng Wilmont. Fortællingen udspiller sig i Ukraine ved den lille landsby Hnutove. Året er 2014, og konflikten mellem Ukraine og Rusland er på sit højeste. Midt i eksplosionerne står den 10-årige Oleg, som er nødt til at blive voksen i en verden, der bogstaveligt talt falder sammen omkring ham. Som fluen på væggen følger vi Oleg igennem ét år, når han vokser op i en spøgelsesby, og bedstemoren er den nærmeste relation, som fortsat er i live. Filmen er en tragisk coming-of-age historie, der udstiller krigens fordærv af uskyldige, men som samtidig skildrer håb og livsmod, som kun børnesind kan udvise.

Katrine Philp står bag "False Confessions", som er true-crime i topklasse. Filmen fokuserer på det amerikanske retssystem og rider videre på bølgen af succeser som "Making a Murderer" og "The Jinx". Falske tilståelser, hvor en anklaget tilstår forbrydelser, de ikke har begået, er et større problem, end man skulle tro, og dét kommer der skræmmende sager ud af. Blandt andet undersøges sagen fra New York om den danske pædofilianklagede Malthe Thomsen. Gennem optagelser af afhøringer og ekspertudsagn ser vi, hvordan politiet manipulerer, lyver og bruger psykologiske tricks til at fremprovokere en tilståelse – ligegyldigt hvor mangelfulde beviserne er – og det er endda lovligt. "False Confessions" tilbyder et indblik ind i retssystemets ofte mærkværdige gang, hvor lovens håndlangere forudsætter, at du er skyldig.

Visninger af "The Distant Barking of Dogs

Cinemateket, 23/03 kl. 19:00

"False Confessions

Bremen Teater, 22/03 kl. 18:15

Park Bio, 25/03 kl. 21:15

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX foregår hovedsageligt i København fra 15. til 25. marts. Visse film og arrangementer finder sted samtidig i resten af landet. Læs mere om landets største filmfestival på cphdox.dk.

Kommentarer

CPH:DOX - Politikens publikumspris

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen