Moovy Exclusive: CPH:DOX-foromtale: DANISH:DOX (Shorts)

CPH:DOX er affyringsrampe for nye danske talenter inden for dokumentarens verden, og i år er der blandt andet fokus på homoseksuel kærlighed og teenageforelskelser.

Tilbage i 2018 var en af årets mest populære titler på CPH:DOX Emil Næsby Hansens "Skjold & Isabel", der med sit hudløst ærlige portræt af teenageforelskelse og -break up henover en sommer i København gav et indblik i en hel generation. Med et kig mod programmet i 2020 virker det til, at lige præcis den dokumentarfilm har inspireret et hav af kommende talenter. Således er der nemlig også sommerromance og teenage weltschmerz på årets program i kategorien DANISH:DOX (Shorts).

Victoria Salomonsens "Jeg er en anden" fortæller på 15 minutter historien om de to unge kvinder Percy og Elija, der er kærester og bor sammen. Fælles deler de en kærlighed for japansk animé og cosplay, hvor de laver kostumer, skaber karakterer og optræder som fiktive karakterer. En verden fuld af venskab og sammenhold baseret på fælles interesser, men også hobbyer drevet af konkurrence og en kritik af konstant at være på i en performativ tidsalder. Percy og Elijas kærlighed synes lige så skrøbelig som ubrydelig.

"Sidste øjeblikke" bevæger sig i samme boldgade, da vi henover en sommer i København følger kæresteparret Juli og Las, som er dømt til at gå hvert til sit før eller senere. Drevet af teenagernes stærke følelser går bølgerne ofte højt, og fyldt med uopnåelige forventninger til hinanden følger smerte og knuste hjerter. "Sidste øjeblikke" er et lille glimt ind i unge menneskers hjerter, hvor umulige følelser skal deles, tæmmes og ikke mindst forstås.

Årets CPH:DOX er grundet coronavirussen blevet digital. Alle film og debatter under den danske dokumentarfilmfestival kan derfor ses nu og frem til 5. april på cphdox.dk.

Se "Jeg er en anden" via dette link.

Se "Sidste øjeblikke" via dette link.

Kommentarer

CPH:DOX-foromtale: DANISH:DOX (Shorts)

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen