Moovy Exclusive: CPH:DOX-foromtale: "Poly Styrene: I Am a Cliché"

"Min mor var ikke som de andre mødre…"

"Poly Styrene: I Am a Cliché" er ikke bare en dokumentarfilm om punkikonet Poly Styrene, forsangeren i det legendariske, britiske punkband X-Ray Spex. Det er også en film om en datters jagt på at finde ud af, hvem hendes mor egentlig var.

I filmen følger vi Poly Styrenes datter Celeste Bell i sin søgen på at afdække sin mors historie. Filmen er krydret med rejseoptagelser og gamle interviews, der udover at give os et billede af en banebrydende kunstner også giver os et indblik i privatpersonen bagved. En konstant søgende og rodløs person, der udover at kæmpe med en masse ydre barrierer også havde en lang række indre dæmoner at slås med.

Se også: "Moby Doc": Første trailer til dokumentar om den banebrydende musiker

Poly Styrenes køn og somaliske rødder gjorde, at hun gennem hele sin opvækst og i sin musikalske karriere måtte kæmpe med fordomme, racisme og ekskluderende mandeklubber. Poly lod sig dog ikke slå ud, men rejste sig over modstanden og blev et banebrydende ikon for en lang række kunstnere af alle farver, nationaliteter og køn.

Men filmen er ikke bare fortællingen om kunstneren Poly Styrene. Det er også en fortælling om en livslang kamp med psykisk sygdom og den måde, det påvirker ens nærmeste omgivelser. Celeste Bell afdækker på godt og ondt, hvordan livet som datter af et punkikon ikke just ligner en normal opvækst. Det er et følsomt og ærligt portræt af et liv, der var noget ud over det sædvanlige.

"Poly Styrene: I Am a Cliché" er instrueret i samarbejde mellem Celeste Bell og Paul Sng og byder på interviews med en lang række musikere såsom Kathleen Hanna, Thurston Moore og Pauline Black.

Filmen får premiere online 23. april og kan ses under dette års CPH:DOX.

Kommentarer

CPH:DOX-foromtale: "Poly Styrene: I Am a Cliché"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen