Moovy Exclusive: CPH:DOX-foromtale: "Soldaten"

Nøgen beretning om Ayahuascas virkning på PTSD er omdrejningspunktet i "Soldaten".

Krig er helvede. Det kan nogle af os ane, men kun soldaterne og dem, der er fanget i krydsilden, ved, hvordan dette føles. Men hvad med bagefter, når tjenesten er afsonet og soldaten forsøger at vende tilbage til hverdagen? Og værst af alt: Hvad gør en person, der er hjemsøgt af sine oplevelser med krig? Dette er rammen for Nikolaj Møllers dokumentar "Soldaten", som har premiere på CPH:DOX.

Krigsveteranen Henrik er kommet hjem fra tjeneste i Afghanistan, plaget af posttraumatisk stresssyndrom (PTSD). Da de forskellige behandlingstilbud ikke har hjulpet, tager den tidligere soldat til en jungle i Peru for at behandle sig selv med naturmedicin og Ayahuasca – alt imens han fortæller Nikolaj Møller anekdoter om sit liv og om sin tid som udsendt.

Læs også: CPH:DOX-foromtale: "Poly Styrene: I Am a Cliché"

"Soldaten" er en anderledes beretning om en knust mand, der prøver at slutte fred med sine indre dæmoner. Delvist personlig beretning, delvist trippet fortælling. Fortalt med både kaotiske og fredelige billeder af junglen og hverdagen i den. Dette er et indblik i traume og alternativ behandling og i, hvordan et ødelagt menneske søger ukendte omgivelser i forsøget på at leve med sine traumer.

"Soldaten" får onlinepremiere på CPH:DOX via DOX:Online i morgen 24. april klokken 17.30 og kan streames til og med 5. maj.

Den 1. maj kan du møde filmens hovedperson, Henrik Martin Andersen, samt forsker i psykedeliske stoffer David Erritzøe og traumeekspert Ulla Wernberg-Møller i en samtale om rusmidler, PTSD og livet efter krig. Læs mere om arrangementet her, og se med live på Facebook.

Kommentarer

CPH:DOX-foromtale: "Soldaten"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen