Moovy Exclusive: CPH:DOX-foromtale: "Solutions"

Løsninger på verdens mange problemer kommer på bordet i intellektuel dokumentar.

Menneskeheden er efterhånden velvidende om, at jordkloden er i klimaproblemer. Diverse dokumentarer brøler retmæssigt om aktivisme og om, hvad vi som mennesker kan og er nødt til at gøre for at vende denne planetære skude.

"Solutions" er som sådan ikke et opråb; Pernille Rose Grønkjærs dokumentar er en anden slags aktivisme – den stråler i hvert fald af aktivitet, når akademikere fra hele verden lægger hovedet i blød for ikke kun at udarbejde information om problemerne – men også løsninger på dem.

Intelligenskvotienten er astronomisk, når en gruppe af klodens skarpeste hjerner står ansigt til ansigt med problemerne, som plager Jorden. Fysikere, økonomer og professorer i alverdens afarter stiller sig i bokseringen over for klimakrisen, økonomisk ulighed, de sociale medier og meget andet, der alt sammen skal løses gennem videnskaben. På sølle 10 dage i New Mexicos ørken skal de fremmane en teori, eller nærmere en bevægelse, hvis samlede kraft skal forsøge at ændre klodens nuværende kurs mod afgrunden. 

Instruktør Pernille Rose Grønkjær sidder med sin besætning som fluer på væggen, når disse eksperter udlægger deres syn på verdenssituationen. Men med så komplekse problemstillinger er det ikke nok at sidde passivt som dokumentarist – publikum har brug for hjælp. Fine opsummeringer hjælper seeren med at forstå problemstillinger så komplicerede, at der måske kunne modtages merit for et semester eller to på universitetet. For som genierne siger, skal der være et vist engagement fra folket, men for at det er muligt, så skal folket kunne forstå. "Solutions" engagerer og informerer – og der kan kun krydses fingre for, at den også løser.

"Solutions" kan streames på CPH:DOX via DOX:Online fra dags dato og frem til og med 5. maj.

Kommentarer

CPH:DOX-foromtale: "Solutions"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen