Moovy Exclusive: CPH:DOX-omtale: Klub Kranium

Vinderen af Politikens Danish Dox-pris giver stemme til helt særligt fællesskab i provinsen, hvor subkultur, makeup og døde dyr er bindeledet til at finde sin identitet.

I Danmark er vi gode til at lave dokumentarer, og det plejer hvert års udgave af CPH:DOX at være et godt bevis på. I år har heller ikke været nogen undtagelse, hvor film som "Soldaten", Phie Ambos "70/30" og "Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden" har været med til at repræsentere dansk dokumentarfilm stærkt.

En anden film, som er aktuel på årets dokumentarfestival, er "Klub Kranium", der også er blevet kåret som vinderen af Politikens årlige Danish Dox-pris.

SE OGSÅ: SPIL, SPAS OG SINDSSYGE REKORDER - MOOVY TV GÅR BAG OM "KIM KANONARM OG REJSEN MOD VERDENSREKORDEN"

"Klub Kranium" – med den internationale titel "Dark Blossom" – er instrueret af Frigge Fri og omhandler opvækst i provinsen. Men ikke hvilken som helst opvækst. Dokumentaren kaster nemlig lys på de tre venner Josephine, Jay og den selvdøbte Mareridt, som alle deler det at være goths og leve en alternativ livsstil. Men hvor meget plads er der til en alternativ subkultur i den nordjyske provinsby Fjerritslev?

Det undersøger Frigge Fri med en nærgående linse og kontrastfyldte billeder, hvor mørkt beklædte goths med kranier og knogler skiller sig ud fra den billedskønne gule majsmark. Fælles kæmper de tre for at finde deres identitet i en verden, de ikke altid føler, at de passer ind i, eller som forstår dem. Og så kommer venskaber pludselig på prøve, når voksenproblemer og kærlighed begynder at komme ind i billedet i en sød coming-of-age-fortælling om at finde sig selv, venskab og identitet.

Du kan se og læse mere om "Klub Kranium" hos cphdox.dk eller høre flere omtaler om CPH:DOX 2021 i Moovy Podcast her.