Moovy Exclusive: CPH:DOX-omtale: Ladies of the Wood

Historier fra Frankrigs seksuelle subkulturer fortælles af personer, der sjældent kommer til orde.

I en skov lidt uden for Paris finder du i dagslys et grønt frirum for storbyens beboere. Når mørket falder på, bliver skoven dog hjemsted og arbejdsplads for en række prostituerede og outsiders, der lever på kanten af samfundet.

"Ladies of the Wood" er en dokumentarfilm, som giver os et indblik i livet for en række personligheder, der sjældent får lov til at komme til orde. Historierne fortælles af hovedpersonerne selv, de prostituerede. De fleste af dem har det tilfælles, at de er transkønnede, fælles for dem alle er dog, at de har nogle helt unikke fortællinger, der næppe er fortalt før.

Vi møder en lang række personligheder, der alle som en har levet et liv lidt ud over det sædvanlige. Fra immigranten fra Peru, der har slået sig ned som prostitueret i Paris for at forsørge sin familie, til dem, der har søgt tilflugt fra en opvækst plaget af druk og vold i en skov, som ikke stiller nogen spørgsmål. 

Instruktøren Claus Drexel har formået at omdanne skoven til et intimt rum, hvor de medvirkende får plads og tid til at komme til orde. Resultatet er en ærlig og intim film, der giver os et indblik i, hvordan livet også kan leves. Filmen stiller sig ikke til dommer, men lytter tillidsfuldt og tålmodigt til historierne. De fortjener nemlig at blive lyttet til.

"Ladies of the Wood" kan ses under dette års CPH:DOX sammen med en lang række andre dokumentarfilm og portrætter. CPH:DOX løber fra 22. april og frem til 12. maj 2021.

Kommentarer

CPH:DOX-omtale: Ladies of the Wood

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen