Moovy Exclusive: CPH PIX 2016: American Honey

Instruktør Angela Arnold ("Fish Tank") har for første gang valgt at flytte sit gennemborende socialrealistiske blik fra England til USA. Det har resulteret i en klaustrofobisk og ekstremt vellykket southern fried-udgave af Oliver Twist.

18-årige Star er fattig, forældreløs og fanget i en modløs situation. Hun bor sammen med en kæreste, der ikke respekterer hendes grænser, og hun bruger det meste af sin tid på at passe hans børn fra et tidligere forhold. Da hun støder på den ekstroverte Jake (spillet af Shia LaBeouf), tager det ham ikke mange minutter at overtale Star til at sige ja tak til et tvivlsomt job som dør til dør-sælger. Det bliver starten på et mareridtsagtigt road trip på tværs af USA, hvor Star sammen med en bande semi-kriminelle teens forfølger en skrøbelig, perverteret og nedskaleret udgave af den amerikanske drøm.

Arnold tager drastiske æstetiske midler i brug for at fortælle sin historie. En snæver 4:3-beskæring gør, at publikum føler sig lige så fanget i situationen som Star. Der er ingen instrumentalmusik i filmen. Lydsiden er til gengæld propfyldt af den musik, banden hører i deres mini-bus. De lytter bla. til Ciara, Rihanna og Big Sean – der er med andre ord tale om soundtracket fra helvede. Det er lykkedes filmholdet at finde en vaskeægte filmstjerne i debuterende Sasha Lane som Star. Lane er overbevisende fra første til sidste frame, og selv efter næsten tre timers spilletid er man ikke helt klar til at give slip på karakteren.

"American Honey" er en del af CPH:PIXs Masters of Cinema-temaserie og vises lørdag 5. november kl. 19.15 i Empire Bio.