Moovy Exclusive: CPH PIX 2016: Baden Baden

Der bliver ikke lavet så mange film om kvinder, der ikke helt kan finde ud af livet, selvom vi er mange derude. At blive voksen medfølger alt for mange valg, der ikke kun er tilegnet drengemænd, som føler sig fortabt med alderen. Det gælder i hvert fald også i den grad for Ana i "Baden Baden", der prøver at skabe noget godt for sig selv i tilværelsen, som netop har kastet hende år tilbage.

For her står en kvinde, der er lidt for drenget til at kunne køre på sin feminine charme og lidt for kvindelig til at være ligeglad. I baggrunden lurer ekskærestens spøgelse, men ham kan der ikke blive en fremtid ud af. Han har det alt for godt i sin egen formålsløse manege, og den eneste tryghed, der findes i Anas liv, er hendes bedstemor.

Der er brug for film som "Baden Baden", for den taler til en målgruppe, der findes overalt, men som ofte bliver ignoreret til fordel for drengene. Med sin tidstypiske hovedperson har instruktør Rachel Lang skabt en film, der både taler til vores hjerter og bekymrede sind. Både for Ana og hendes ageren i livet, og hvordan det ikke skal gå alle dem, der har det på samme måde i en tid, hvor der er så mange muligheder, at det paradoksalt er næsten umuligt at vælge. Og dét gør "Baden Baden" til en vigtig film for vores generation.

Kommentarer

CPH PIX 2016: Baden Baden

  • 0

    Var også helt vild med den! Elsker (og føler det er betryggende), hvordan al den formålsløshed, der er i den film, alligevel skaber så mange skønne øjeblikke.

    Og så er møgfaldet fra Sam Louwyck i begyndelsen af filmen et af de vildeste jeg nogensinde har set på film. (Han er generelt ret genial til at råbe, hvilket i mine øjne er med til at gøre ham til en af de skønneste skuespillere i Europa.)

    BusinessMonkey23-11-16 11:45

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen