Moovy Exclusive: CPH PIX 2016: Black Dreams-temaserie

Næsten modsat, men i stærkt forhold til den tidligere omtalte filmserie "White People" undersøger en anden af temaserierne på CPH PIX, "Black Dreams", hvordan sorte i Afrika ser fremtiden an. Ikke ved at jagte vestlig rigdom og værdier, men ved at kigge indad i egne kulturelle behov.

Det kenyanske kunstnerkollektiv The Nest har gennem forskellige kunstarter taget drømmen op som emne. Hvordan ser de sig selv – og hvordan bliver de set af andre – i drømmen om at være individer, kunstnere og afrikanere?

The Nest kommer til Danmark under CPH PIX og sætter fokus på drømmen både via et filmisk installationsværk og en samling af de mest interessante film fra samtidens afrikanske filmmagere. Her er et udpluk:

I "Kati Kati" vågner Kaleche en dag op på et værelse på det luksuriøse hotel Kati Kati uden en nøgle til døren og opdager, at hun er død. "Kati Kati" er en afrofuturistisk fabel om døden. Om hvordan vi tager afsked med livet, og hvad vi efterlader os, når vi en dag dør.

I "Wùlu" får drømmen nogle dyre omkostninger, da den 20-årige buschaufførsassistent Ladj beslutter sig for at smugle narkotika på sine rejser frem og tilbage mellem Mali og Senegal. Gangsterfilmen beskriver den altovervældende korruption, som fra 2007 og frem til 2012 fremprovokerede Malis kollaps.

"The Nest præsenterer the next" er titlen på en kortfilmspakke kurateret til CPH PIX af The Nest. Her er der mulighed for at se, hvad de nyeste filmtalenter tilbyder på tværs af det afrikanske kontinent.

"Kati Kati" vises søndag 30. oktober kl. 19.00 i Cinemateket samt torsdag 3. november kl. 20.30 i Teater Grob.

"Wùlu" vises onsdag 2. november kl. 20.30 i Teater Grob samt søndag 6. november kl. 16.45 i Cinemateket.

"The Nest præsenterer the next" vises torsdag 3. november kl. 16.30 i Cinemateket.

Læs mere om "Black Dreams"-filmserien her.

Kommentarer

CPH PIX 2016: Black Dreams-temaserie

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen