Moovy Exclusive: CPH PIX 2016: Creative Control

Den amerikanske instruktør Benjamin Dickinson er lidt af en indie-darling indenfor både kort- og spillefilm. Hans tidligere film "First Winter" gav genkendelser til Joe Swanberg med lidt finurlig americana oveni, men det kan ikke siges om "Creative Control", der går sine egne veje.

Ved at tage udgangspunkt i den moderne og teknologielskende Brooklyn-hipster har Dickinson skabt en interessant satire om David, der er fanget i et liv, der ser godt ud på ydersiden, men som mangler indhold under al modetøjet og de smarte gadgets. Derfor designer han et system, der kan skabe sin egen virkelighed. For David ligner sådan én hans bedste vens kæreste Sophie, mens hans egentlige kæreste glider længere og længere væk i et mix af yoga og vegetarmad.

Alt, der er nyt og overfladisk, får en omtale med på vejen i "Creative Control", der virker ligeså meget til at forgude som at pege fingre ad et samfund, som er kommet til os med rekordfart. Men mere end dét prøver Dickinson at sige noget om den moderne mand. Det er dog svært at sige, hvad det helt præcist er, han prøver at kommunikere, for holdningen til David ændrer sig konstant gennem hele ”"Creative Control". Det gør det meget svært at forholde sig til en hovedperson, der hele tiden ændrer personlighed, og endnu sværere at knytte sig til en film uden nogen rigtigt formildende karaktertræk.

Kommentarer

CPH PIX 2016: Creative Control

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen