Moovy Exclusive: CPH PIX 2016: Raw

Der er nu ikke noget som hype og snak i hjørnerne, der kan være med til at promovere en film. Den franske "Raw" er i den grad med til at bevise den påstand, for skulle man tage ind og se denne kødelskende film for at se de scener, der fik gispende folk til at forlade biografen, mens andre dånede af chok, forlader man biografen skuffet.

Filmen om en vegetar, der kommer til at holde mere af kød, end hvad godt er, gør sig selv en bjørnetjeneste ved at basere sig på rygter og chokattitude, for den slags er der ikke meget at komme efter her. Derimod er der forspildte chancer for gore og en meget distanceret holdning til, hvordan der opbygges relationer folk imellem. 

Mest chokerende ved "Raw" er den umenneskelige måde, nye elever åbenbart bliver behandlet på på de franske universiteter, og hvor sitrende ond en storesøster kan være overfor hende, hun burde beskytte i denne nye, fagre verden. Men det er vist ikke pointen.

"Raw" ender derfor med at være en oplevelse, der ikke opfylder kravene for nogle af de rammer, den vil bevæge sig indenfor; det kvalmende gore er ikke i nærheden af at være slemt. Er man som undertegnende og har brug for den slags, skal man i stedet se den ligeledes franske "Dans ma Peau". Men den dramatiske historie om en ung pige, der lærer sig selv at kende, er heller ikke så medrivende, som den kunne være, for instruktør Julia Ducournau er ikke helt klar over, hvilke knapper hun skal trykke på. Synd og skam.

"Raw" vises mandag 7. november kl. 19.00 i CinemaxX.

Kommentarer

CPH PIX 2016: Raw

 • ★★★★0

  Jeg synes nu altid det er rart når gispende folk forlader biografen. Deee er sgu da lidt forstyrrende:-D Men ja, den lød ellers spændende, hypen....

  T. Nielsen 6-11-16 14:17

 • 0

  Jeg synes nu altid det er rart når gispende folk forlader biografen. Deee er sgu da lidt forstyrrende:-D Men ja, den lød ellers spændende, hypen....

  Fik du mulighed for at se den? Kan ikke helt forstå det på din besked. :)

  Jeg vil nemlig ind og se den i morgen, hvis jeg får tid. Den lyder (omend hypet) ret spændende. :)

  BusinessMonkey 7-11-16 01:08

 • ★★★★0

  Nej, læste blot om den.

  T. Nielsen 7-11-16 06:29

 • 1

  Fremragende film! Dyrisk og rå på den fede måde - og skønt soundtrack! 5/6.

  Daniel Sarup 7-11-16 22:53

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen