Moovy Exclusive: CPH PIX 2016: The Alchemist Cookbook

82 minutter er ikke lang tid til en spillefilm. Men med en film som "The Alchemist Cookbook" er det mere end nok. Med en handling om en ung fyr, der omgiver sig med ulovlige kemikalier i en dyb skov, mens han mærker sindssygen og djævlen komme nærmere, kunne det være en god oplevelse. Men det er det ikke.

At præmissen er interessant, er det bedste, der kan siges om denne film, som bevæger sig så langsomt, at den eneste følelse, den formår at vedvare, er en dyb kedsomhed. Skulle der være noget ubehageligt i den, må det forekomme i en enkelt væmmelig scene, der omhandler en tilfangetaget opossum og en kniv med nøddesmør. Det betyder ikke, at scenen er noget værd.

Udover denne scene, der alligevel ville være bedst udeladt, er der ikke meget gang i denne film, der ligner et billigt forsøg på at skabe noget originalt. Billigt skal i denne sammenhæng tages helt bogstaveligt, for med to skuespillere, en stor skov, en camper og dårlige maskeringer har "The Alchemist Cookbook" ikke kostet mange håndører. Det behøver ikke være dårligt; hvem husker ikke "Primer", der var fremragende på trods af sit magre budget. Filmisk slow-burn er for det meste også en kompliment, hvis det gøres rigtigt. Det tvinger filmskaberen til at basere sig på stemning, ligesom mangel på penge betyder, at der bliver nødt til at skabes alternative beslutninger.

I "The Alchemist Cookbook" løser instruktør Joel Potrykus det anderledes: Han tager slet ikke beslutninger og lader sin hovedperson rende rundt i en camper og skov i næsten halvanden time. Det må være stemning nok, synes han at tænke. Det er det ikke.

"The Alchemist Cookbook" vises tirsdag 8. november kl. 21.30 i Cinemateket.

Kommentarer

CPH PIX 2016: The Alchemist Cookbook

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen