Moovy Exclusive: CPH PIX 2016: White People-temaserie

Den københavnske spillefilmsfestival CPH PIX fokuserer hvert år på helt særlige emner. En af disse filmserier hedder "White People", som undersøger, hvordan den rige, hvide befolkning behandler den fattige, farvede.

Forskellige instruktører rundt om i verden har i disse år taget samtidens voksende migrationsstrømme og ulighed mellem rig og fattig op. CPH PIX har udvalgt de mest visionære, tankevækkende og ikke mindst underholdende film om emnet.

I "White People"-temaserien kommer vi hele kloden rundt. Hele vejen fra Mexico til Kina og med et omfattende stop forbi Nordeuropa tages der både kærligt og kynisk fat om problemerne mellem de velhavende og de nødlidende. Her er et udpluk:

"Desierto" er lavet af Alfonso Cuaróns søn Jonás og er en selvtægtsthriller om en selverklæret grænsevagt, der nådesløst jagter de mexicanere, der desperat forsøger at krydse grænsen ind til USA.

Vises søndag 30. oktober kl. 14.30 i Edison Teatret samt torsdag 3. november kl. 22.00 i Cinemateket.

Kinesiske Johnny Mas "Old Stone" vandt debutprisen på Toronto i år og følger gennem sin unikke film noir-stil en godmodig taxachauffør, der hurtigt finder ud af, at han en aften aldrig skulle have udvist barmhjertighed, da samfundets kyniske regler hurtigt viser sig at true hans tilværelse.

Vises lørdag 5. november kl. 21.30 i Cinemateket samt mandag 7. november kl. 21.30 i Dagmar.

I "Welcome to Norway" prøver den opportunistiske Primus at profitere på sit fejlslagne skisportsresort ved at omdanne det til et asylcenter, men med ironi og charme viser prisvindende Rune Denstaad Langlo, at der måske er meget at lære fra fremmede kulturer.

Vises søndag 30. oktober kl. 19.00 i Palads samt mandag 7. november kl. 19.00 i Dagmar.

Læs mere om "White People"-filmserien på www.cphpix.dk/serie/2016006

Kommentarer

CPH PIX 2016: White People-temaserie

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen