Moovy Exclusive: CPH PIX 2017 - dag 12: "Sideways" og vinsmagning

Moovys CPH PIX-udsendte er draget til Amager for at mikse to af de ting, hun elsker: film og vin.

Hvert år glæder jeg mig til CPH PIX. Hvert år lægger jeg program og kan næsten ikke få nok af anderledes film, overraskende møder med gamle venner og bekendte, den tætte og inkluderende stemning og boheme-tilgangen til kunst og kultur. Der er altid en enkelt film, jeg ser mest frem til, højdepunktet, der får andet til at blegne. Denne gang var højdepunktet dog ikke en film, men et arrangement, der sammenblander to af de ting, jeg ikke er alene om at elske højt: film og vin.

Aftenens visning af nyklassikeren "Sideways" – denne skønne film om den deprimerede Miles og hans dameglade ven Jack, som kører rundt i det californiske vinlandskab for at smage vin og kærlighed – er én, der elskes af mange. Denne blanding af komedie og drama (så underfundigt pålagt mærkatet dramedie af mange) fungerer udadleligt i "Sideways" og vinbaren Toto Vin & Spisebars kælder på Amager var den perfekte baggrund for en visning af den kaliber.

Før visningen var der et lille foredrag om vin, fortalt af en af indehaverne af Toto Vin & Spisebar, Morten Lindegaard Skjold Jensen – en mand hvis imponerende viden om vin gik godt i spænd med hans nærværende tilstedeværelse. Det var svært at være andet end nærværende i denne atmosfæriske kælder, hvor alle kom hinanden ved på den trange plads.

Mens vi drak den samme vin som i denne skønne film om livet og kærligheden, blev der grinet og følt med karaktererne på lærredet, der fyldte hele bagvæggen i denne lille vinkælder. En dejlig oplevelse, der gav mod på endnu flere film på dette snart afsluttede PIX og lyst til flere af disse herlige arrangementer til næste år. Alt gik op i en højere enhed, og som folk igen gik ud på gaden, havde de ikke kun (gen)set en af de bedste film i starten af det spæde århundrede, men også kommet lidt i kontakt med deres egen menneskelighed. Dét er, hvad gode film og lidt vin kan gøre.

Kommentarer

CPH PIX 2017 - dag 12: "Sideways" og vinsmagning

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen