Moovy Exclusive: CPH PIX 2017 - dag 5: Elendigt skuespil og dårlig CGI

Efter en mindre pause pga. sygdom er Moovys udsendte tilbage på den københavnske filmfestivel.

Det er femte dag på PIX – denne københavnske festival, som jeg blev nødt til at holde en mindre pause fra på grund af sygdom. Men energien er høj denne regnfulde mandag, hvor biografen Gloria glimter i det grå landskab med dens lovning på amerikanske indiefilm, der ellers ikke ville blive vist i dansk biografdistribution.

"Sollers Point" er én af dem og et godt eksempel på, hvorfor jeg holder så meget af amerikanske indieproduktioner. På overfladen handler den om en mand, der netop er kommet ud af hjemmedetention og nu igen må begive sig ud i samfundet. Men det er svært at flygte fra problemerne, hvis de ligger indeni én selv. "Sollers Point" er den slags film, der minder denne anmelder om, hvorfor hun startede med at knuselske den amerikanske indiefilm før noget andet. Det er en film, der viser en bid af livet, som det leves, og ikke ønskes at leve, og derfor er med til at lade os forstå andre mennesker bedre.

På den ene side vil Keith, hovedpersonen i "Sollers Point", gerne have et bedre liv i lovformelige rammer, men han kan ikke stå imod sin egen vrede og den nemme måde at skabe en indkomst. I sin kerne handler "Sollers Point" om at skabe sig en anden tilværelse end den, der kun skaber sorg for de nærmeste. Men det er nemmere sagt end gjort, hvis et forsøg på en ny eksistens kun udformer sig i et par halvhjertede forsøg på at ændre sig og ikke tager udgangspunkt i det rigtige problem: sig selv.

Min oplevelse af dagens anden og sidste film, "Downrange", var markant anderledes. Her kommer en gruppe unge mennesker i store problemer, da deres bil punkterer på en øde landevej, og de derefter opdager, at en snigskytte har dem på kornet. Med så simple handlinger kommer ofte glimrende film, der enten tager lige så meget udgangspunkt i indre som ydre konflikter eller giver en ny vinkel på, hvad vi troede, vi kendte.

Men ikke "Downrange", der i bedste fald var småkedelig, men i værste fald grinagtig. Elendigt skuespil. Det dårligste CGI siden "Wrong Turn 3". En politienhed, der virker urealistisk ringe. Praktiske effekter, der tydeligvis var hjemmebrygget i et lokalt køkken. Og ikke mindst en malplaceret scene med to piger og en dreng, der synger fødselsdagssange, mens de prøver at overleve. Elendighederne står i kø i årets måske dårligste film, som jeg end ikke ville anbefale til dem, jeg selv gerne så angrebet af en snigskytte.

Kommentarer

CPH PIX 2017 - dag 5: Elendigt skuespil og dårlig CGI

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen