Moovy Exclusive: CPH PIX 2017 - dag 6: Asiatisk action-krimi og ståhej i Palads' biografsal 9

Moovys udsendte fortæller denne gang om den asiatiske "Extraordinary Mission" af manden bag "Infernal Affairs".

Der er var ikke imponerende mange mennesker i Palads' biografsal 9 denne tirsdag, hvor en herre før filmen rejste sig op for at meddele for resten af salen, at han var medarrangør af en asiatisk filmfestival, der ville have sin spæde debut næste år. Den måbende sal kiggede på de papirer, han netop havde udleveret til alle, der viste en kode og adresse på Facebook, hvor man kunne finde festivalens side. Men point herfra for at stille sig op for en sal fuld af mennesker og gøre reklame for sin festival. Det kan ikke være helt nemt.

Der var en grund til, at han valgte netop denne visning til at reklamere. "Extraordinary Mission" er den seneste film fra Alan Mak, som tidligere gav os den fremragende "Infernal Affairs", der senere blev kogt ned til en tam version i den amerikanske genindspilning "The Departed". "Extraordinary Mission" var desværre langt fra tidligere højder i sin historie om en ung politibetjent, der bliver undercover i en større narkovirksomhed og derefter må kæmpe med hemmeligholdelsen af sin identitet overfor en nådesløs narkobaron.

Første gang jeg så "Infernal Affairs" havde jeg en smule svært ved fortællestilen i filmens første femten minutter – denne særlige måde at gennemgå vigtige oplysninger med lynende fart for at komme til den egentlige handling. Men hvor "Infernal Affairs" får det overstået i løbet af ingen tid og derefter inviterer os indenfor sin verden, er "Extraordinary Mission" målrettet efter at gøre det så svært for tilskueren som muligt. Dette vil sige, at den konstant ændrer fokus og plot.

Der ligger mange gode film i "Extraordinary Mission", men det ville have været bedre, hvis der bare lå én. Der er fængende øjeblikke OG ubehagelige afsløringer, men de bliver desværre glemt i mængden af diverse plots, der fortælles uden afvikling. Bedre held næste gang, Alan Mak.

I morgen? Flere film.

Kommentarer

CPH PIX 2017 - dag 6: Asiatisk action-krimi og ståhej i Palads' biografsal 9

 • ★★★0

  der senere blev kogt ned til en tam version i den amerikanske genindspilning "The Departed".

  Aye!

  Bruce 4-10-17 23:02

 • ★★★1

  Infernal Affairs = Ford Fiesta 1.2

  The Departed - Mercedes 3.2 turbo diesel

  sådan

  Babo 4-10-17 23:17

 • ★★★★0

  Infernal Affairs = Ford Fiesta 1.2

  The Departed - Mercedes 3.2 turbo diesel

  sådan

  Bruce kører smart-bil:-D

  T. Nielsen 4-10-17 23:20

 • ★★★0

  Bruce kører smart-bil:-D

  Økonomisk. Fornuftigt. Men kedeligt. :)

  Babo 4-10-17 23:21

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen