Moovy Exclusive: Docs & Talks Festival 2020: "Putin´s Witnesses" – Vladimir Putin bag facaden

Vladimir Putin har i mere end tyve år ledet supermagten Rusland, men hvordan kom den verdenskendte politiker egentlig til magten i første omgang?

Vladimir Putin har i mere end tyve år ledet supermagten Rusland og gjort sit for, at den store nation har indflydelse på alverdens politiske beslutninger. Men hvordan kom den verdenskendte politiker egentlig til magten i første omgang, hvor han over flere årtier har praktiseret sin "putinisme", der værner om koncentreret magt, autoritet og relativt reaktionære værdier?

Vitaly Mansky giver med "Putin's Witnesses" et indblik bag Putins facade og tager os med tilbage til 1999, hvor russeren for første gang kunne sætte sig i lederstolen. Med unik adgang til præsidenten, som Vitaly Mansky under indsætningen var hoffotograf og kameramand for, deler filmmageren ud af intime arkiv- og hjemmeoptagelser, der viser en sjældent set side af Vladimir Putin.

Efter filmen vil Dansk Institut for Internationale Studiers egen Ruslands-forsker, Flemming Splidsboel Hansen, føre en dialog med den russiske journalist og kommentator Konstantin von Eggert, der dækkede Putins vej til magten.

"Putin's Witnesses" vises søndag 2. februar kl 14:00 i Cinemateket, og resten af programmet kan ses her.

Kommentarer

Docs & Talks Festival 2020: "Putin´s Witnesses" – Vladimir Putin bag facaden

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen