Moovy Exclusive: Docs & Talks Festival 2020: "Your Turn" – Brasiliansk ungdomsoprør

I Eliza Capais "Your Turn" følger vi en flok politisk aktive unge og studerende, som alle tager kampen op for at bevare deres egen demokratiske stemme.

Fra gadeoptøjer og korruption har Brasilien de seneste år været plaget af massiv uro. Ulighed, fattigdom og politisk oprør har splittet landet, og da den ekstremt højreorienterede Jair Bolsonoro i 2019 blev valgt til landets præsident, nåede urolighederne kogepunktet.

I Eliza Capais "Your Turn" følger vi en flok politisk aktive unge og studerende, som alle tager kampen op for at bevare deres egen demokratiske stemme. Fra 2013 og frem følger vi dem, når de med demonstrationer og aktivisme bekæmper store besparelser på uddannelses- og boligområdet. Den yngre generations stemme råber højt, og det mærkes tydeligt i filmens skyhøje tempo og gonzo-lignende fortællestil.

Efter filmvisningen vil Marie Kolling og Frida Sofie Gregersen, der forsker i Brasiliens urbane fattigdom, vold og ulighed, indgå i en samtale med lektor og leder af Center for Latinamerikanske Studier ved Københavns Universitet, Georg Wink. Her vil de diskutere den politiske og økonomiske krise, som har ført til det Brasilien, vi oplever i dag.

"Your Turn" vises i aften fredag 31. januar kl. 16:30 i Cinemateket, og resten af programmet kan ses her.

Kommentarer

Docs & Talks Festival 2020: "Your Turn" – Brasiliansk ungdomsoprør

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen