Moovy Exclusive: Fem til fredag: Disse titler må du ikke gå glip af på Amazon Prime

Amazon Prime er i fokus i denne uge, og her guider Moovy dig til fem anbefalinger, der bl.a. byder på highschool-drama, togtur med zombier og internationale konspirationer. 

Endnu en fredag, endnu en liste af anbefalinger direkte fra Moovy. Denne gang har vi plyndret skattekisten, der er Amazon Prime. Selvom deres lager af lavbudgetsgyserfilm synes at dominere brugerfladen, lever der faktisk i bedste velgående spandevis af kendte såvel som oversete klassikere. Tag med, når Moovy indstiller kikkerten på fem anbefalelsesværdige titler på Amazon Prime.

"Undervejs" ("Morvern Callar") (2002)

Skotske Lynn Ramsay er måske bedst kendt for den barske "Hvad med Kevin?" – hvis ikke den nylige antivoldsfilm "Your Were Never Really Here" med Joaquin Phoenix i hovedrollen. Men allerede tilbage i 2002 satte hun sig selv på det cinematiske landkort med det skarpsindige indiedrama "Undervejs". Den engelske titel, "Morvern Callar", er navnet på Samantha Mortons karakter. Vi er nemlig undervejs fra hendes lejlighed, hvor kæresten har begået selvmord. Ramsays film er en minimalistisk, men intelligent fortælling om konsekvensen af at flygte fra sin sorg, båret af en stjernepræstation fra Samantha Morton.

"Train to Busan" (2016)

Nok snak om arthouse-drama, for nu står den på sydkoreanske zombier i bullet train-hastighed med en af nyere tids bedste film i subgenren – nemlig "Train to Busan". Ligesom Bong Joon-ho forsøgte sig med "Snowpiercer", portrætterer Sang-ho Yeon de store klasseskel i samfundet på en ret så urolig rejse gennem Sydkorea i et højhastighedstog. Actiongyseren er fuld af spændende nuancer om klasseforskelle, men den leverer også på sin uhygge, for mennesker forvandles til vilde zombier på få sekunder efter et bid af en inficeret – og så er de fandens hurtige!

"Sidste vidne" ("The Parallax View") (1974)

"Klute", "Alle præsidentens mænd" og "Sidste vidne" er blevet døbt Alan J. Pakulas paranoia-trilogi. Disse tre konspiratoriske thrillere er alle skudt af mesterfotografen Gordon Willis, der virkelig formår at fange korruptionen og menneskets mørke i hans bogstavelige mørke på skærmen. "Sidste vidne" følger Warren Beattys ambitiøse journalist, der forsøger at afdække en verdensomspændende konspiration. Jovist er alle tre film i trilogien mørke og dystre, men denne tilføjer lige et ekstra lag – nemlig en usammenlignelig kynisme.

"Zero Dark Thirty" (2012)

"The Hurt Locker" tog hele seks af de flotte Oscar-statuetter med hjem – en af dem for Bedste instruktør til Kathryn Bigelow. På det store lærred fulgte hun krigsdramaet op med endnu en film, der også havde islæt i den amerikanske involvering i Mellemøsten. "Zero Dark Thirty" portrætterer den intense menneskejagt på Osama bin Laden gennem militær spionage, krigsførelse og politik, der alt er flettet sammen til en medrivende og kompromisløs international thriller.

"Mean Girls" (2004)

Den skuffende, men vigtige feministiske "Moxie", der for nylig fik premiere på Netflix, var instrueret af Amy Poehler, der så sent som 28. februar kunne ses som medvært til Golden Globes-showet med Tina Fey. Fey selv forfattede helt tilbage i 2004 manuskriptet til en fantastisk komediefilm, hvor dramaet centrerede sig om en pigegruppe og alle de intriger, sådan et hierarki kan bringe med sig. "Mean Girls" anses efterhånden som en af de bedste ungdomsfilm med dens hysterisk morsomme karakterer, der er uendeligt citerbare og relaterbare – og så dukker Amy Poehler også op som tåget soccer mom. Den kan altid genses! "Get in loser, we're going shopping."

Alle titlerne kan streames på Amazon Prime.

Kommentarer

Fem til fredag: Disse titler må du ikke gå glip af på Amazon Prime

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen